Methodiektrainingen voor coaches, trainers en managers

In onze korte, krachtige bijscholingen voor coaches, trainers en managers..

 • verbreed je je methodieken
 • verdiep je je persoonlijke ontwikkeling
 • en versterk je je vakmanschap.

Voor de vier methodiektrainingen Familieopstellingen, Gestalt, Transactionele Analyse en Voice Dialogue, kun je je individueel inschrijven.

Zij zijn tevens onderdeel van de vervolgopleiding Diepgaand Coachen.

 • Training Gestalt en Lichaamsgericht Begeleiden

  Snel tot essentiële leerthema’s doordringen met Gestaltmethodiek

  Intensieve tweedaagse methodiektraining voor coaches, trainers, managers, opleiders en teamcoaches
  Ben je op zoek naar verdiepende werkvormen, praktische handvatten en persoonlijke groei als coach, trainer, manager, opleider of teamcoach? Ben je nieuwsgierig hoe Gestalt en Lichaamsgericht werken kunnen bijdragen aan je impact als coach, trainer, manager of teamcoach?
  In deze tweedaagse methodiektraining leer je hoe je met Gestalt en Lichaamsgericht werken snel tot de kern van een ontwikkelingsvraag kunt doordringen en oefen je met een aantal krachtige werkvormen vanuit de Gestaltprincipes en het Lichaamsgericht werken.
  Je doorleeft enerzijds de intensiteit van Gestalt en Lichaamswerk in je eigen ontwikkeling als coach, trainer, manager of teamcoach, en vergroot anderzijds je competentieniveau om anderen te begeleiden vanuit Gestalt en Lichaamswerk.

  Gestalt en lichaamswerk
  Gestalt en Lichaamsgericht werken zijn uiterst krachtige methodieken die in deze tijd – ons inziens onterecht – wat uit beeld zijn geraakt. Gestaltmethodisch en Lichaamsgericht begeleiden bieden een gegarandeerde snelle weg naar de kern van iemands ontwikkelingsvraag door

  • De voortdurende oefening in waarnemen en gewaarzijn
  • Het gebruik van de confronterende signalen van het lichaam dat nooit liegt
  • De focus op wezenlijke thema’s als contact met jezelf en contact met anderen
 • Training Familieopstellingen

  De basisprincipes van familieopstellingen voor trainers en (team)coaches

  Intensieve tweedaagse methodiektraining voor coaches, trainers, managers, opleiders en teamcoaches
  Wil je de methodiek van Familieopstellingen leren kennen en als coach, trainer, manager of teamcoach leren toepassen? Ben je op zoek naar verdiepende werkvormen, praktische handvatten en persoonlijke groei als coach, trainer, manager, opleider of teamcoach?
  In deze tweedaagse methodiektraining leer je werken met de drie basisprincipes van Familieopstellingen en leer je een aantal bruikbare werkvormen uit de methodiek van Familieopstellingen begeleiden. Je doorleeft enerzijds de intensiteit van Familieopstellingen in je eigen ontwikkeling als coach, trainer, manager of teamcoach, en vergroot anderzijds je competentieniveau om anderen te begeleiden vanuit het door Hellinger ontwikkelde Systemisch werken.

 • Training Transactionele Analyse

  Transactionele Analyse geeft theoretische kaders met diepgaande effecten

  Intensieve tweedaagse methodiektraining voor coaches, trainers, managers, opleiders en teamcoaches

  Wil je de methodiek van Transactionele Analyse (TA) leren kennen en als coach, trainer, manager of teamcoach leren toepassen? Ben je op zoek naar verdiepende werkvormen, praktische handvatten en persoonlijke groei als coach, trainer, manager, opleider of teamcoach?
  In deze tweedaagse methodiektraining leer je werken met een aantal basisbegrippen uit de Transactionele Analyse die helpen bij het onderzoeken van communicatiepatronen, persoonlijke en teameffectiviteit. Je doorleeft enerzijds de intensiteit van Transactionele Analyse in je eigen ontwikkeling als coach, trainer, manager of teamcoach, en vergroot anderzijds je eigen competentieniveau om anderen te begeleiden vanuit TA.

  Transactionele Analyse

  • Is een communicatiemodel en een ontwikkelingstheorie
  • Geeft je nieuwe manieren om jezelf en anderen te observeren en begrijpen
  • Geeft je inzicht in disfunctioneel gedrag van jezelf en anderen, en handvatten om de communicatie en samenwerking te verbeteren
  • Is direct toepasbaar in je persoonlijk leven, privé en in je werk als begeleider
 • Training Voice Dialogue

  Speelse en verdiepende methodiek voor training en coaching

  Intensieve tweedaagse methodiektraining voor coaches, trainers, managers, opleiders en teamcoaches

  Wil je de methodiek van Voice Dialogue leren kennen en als coach, trainer, manager of teamcoach leren toepassen? Ben je op zoek naar verdiepende en speelse werkvormen, praktische handvatten en persoonlijke groei als coach, trainer, manager, opleider of teamcoach?
  In deze tweedaagse methodiektraining leer je hoe je begeleiding op speelse wijze kunt verdiepen met behulp van een aantal kernbegrippen en werkvormen uit de Voice Dialogue. Je doorleeft enerzijds de intensiteit van Voice Dialogue in je eigen ontwikkeling als coach, trainer, manager of teamcoach, en vergroot anderzijds je eigen competentieniveau om anderen te begeleiden vanuit Voice Dialogue.

  Voice Dialogue
  Voice Dialogue is een manier om je bewust te worden van de verschillende subpersonen die je communicatie op je werk en in je leven beïnvloeden. Door Voice Dialogue

  • Leer je ‘de bus vol ikken’ in jezelf te leren kennen
  • Word je je bewust van de verschillende energieën die horen bij jouw subpersonen, en van hun gedachten, emoties, lichaamstaal en spirituele drijfveren
  • Leer je beter omgaan met tegengestelde ikken in jezelf
  • Kun je duidelijker kiezen welke subpersonen je in een bepaalde situatie aan het woord wilt laten met behulp van het bewuste ego

Welke methodiek opleiding past bij jou?

Wil je graag meer informatie of hulp bij het kiezen van de juiste opleiding? Voor jou of voor jullie organisatie?
Wij denken graag met je mee.

Ervaringen van cursisten

Meer ervaringen

Onze opleidingen bieden erkende kwaliteit en diepgaande impact

Gratis download

E-Book: Het Stermodel voor coaches, trainers en teamcoaches

Inzicht en werkvormen over de methodiek van het Stermodel

Download e-book
E-Book: Het Stermodel voor coaches, trainers en teamcoaches