Vendl

Samenwerking met Vendl

De samenwerking tussen Vendl en Blankestijn & Partners komt voort uit de passie van beide directeuren voor het coachings- en trainersvak:

Gewoon goed is niet genoeg, wij willen uitmuntend zijn!

Wie is Vendl?

Vendl biedt opleidingen aan op een specifiek terrein: provocatieve interventies.

Blankestijn & Partners verzorgt met trainersopleidingen met ziel en zakelijkheid en coachingsopleidingen met ziel en zakelijkheid op diverse competentieniveaus.

Samen willen we de doelgroep van trainers en coaches versterken.

Themadag tijdens Post-HBO Opleiding Coachen met Ziel en Zakelijkheid

Adélka Vendl geeft een themadag Provocatief coachen tijdens onze Post-HBO Coach opleiding ‘Coachen met ziel en zakelijkheid’. Haar opleiding ‘Provocatief coachen’ is onderdeel van ons opleidingsaanbod voor coaches.

Over Adélka Vendl

Learning should be fun and authentic!

Adélka Vendl is meer al meer dan 10 jaar expert op het gebied van provocatief coachen.

Opgeleid als arbeid- en organisatiepsycholoog ging ze na haar studie op zoek naar meer onconventionele manieren van trainen en coachen. De provocatieve werkwijze paste haar perfect.


Adélka:”Het rationele denkvermogen van de mens wordt overgewaardeerd. Uitdaging, verwarring en humor worden vaak onderschat als effectief leermiddel in training en coaching. Terwijl zij er juist voor zorgen dat onbewuste leerprocessen in gang worden gezet.

Provocatief coachen is de accelerator voor de therapie- en trainingssetting: je krijgt weer beweging in vastzittende patronen. Mijn doel is uiteindelijk dat de deelnemers geprikkeld worden en daadwerkelijk de stap zetten naar ander gedrag”.

Adelka en Silvia over hun samenwerking

Silvia Blankestijn: Waarom heb je voor mij als partner gekozen?
Adélka Vendl: Je ademt voor mij vertrouwen en kunde uit. Iemand die net zo gedreven is als ik om het product dat ze maakt elke dag te verbeteren, samen met je team. En niet met een pietluttige perfectionistische het-moet-en-zal mentaliteit, maar omdat je dit leuk vindt. Omdat je, net als ik, elke keer denkt, ik heb iets er bij geleerd, laat ik dat toepassen in een van mijn producten, misschien wordt het dan effectiever of sluit het beter aan.
Je bent niet bang om te experimenteren en stelt je zelf ook doelen om zichtbaar te blijven, zoals het schrijven van je laatste boek ‘Impact als trainer’. En daar gaat het volgens mij over, hoe maak je impact? Hoe zorg je er voor dat mensen gaan bewegen om hun gedrag onder de loup te nemen?

Adélka Vendl: En waarom heb jij voor mij gekozen?
Silvia Blankestijn: Ik vind je een vakvrouw, die gedreven is om de theorie en achtergronden van het provocatief coachen in al zijn facetten te doorgronden. Je boek ‘U lijkt me een vrij hopeloos geval’ is hier een inspirerende weerslag van.
Met je frisse, nuchtere blik op veranderingsprocessen in mensen en organisaties, en je directe confrontaties belichaam je de provocatieve aanpak in alles wat je doet, als samenwerkingspartner en als opleider. Je zet mensen op een ander been, daagt uit en bent zelf het levende voorbeeld.
Ik ben er trots op dat we jouw opleiding tot provocatieve coach mogen toevoegen aan ons opleidingsaanbod voor coaches en trainers. Een krachtige methodiek uitgedragen door een bevlogen vakvrouw!

Het boek van Adélka Vendl: U lijkt me een vrij hopeloos geval

Misverstanden & feiten over provocatief coachen

Er bestaan grote misverstanden over provocatief coachen; je zou vrijuit je cliënt mogen kwetsen, beledigen en belachelijk maken. Dit boek maakt korte metten met deze opvatting. De  provocatie is juist een  zorgvuldige uitnodiging tot authentieke reactie. Het zorgt er voor dat je cliënt leert omdenken. Zonder te veel tijd, energie en geld te verspillen.

 

 


  • Leary Academy
  • Hogeschool Arnhem Nijmegen
  • Vendl
  • Professioneel begeleiden