3 Train de Trainer Principes van Silvia Blankestijn

3 inspirerende train de trainer principes waarmee je als trainer het verschil leert maken in het leerproces van deelnemers en organisatie.

De post hbo train de trainer opleidingen van Blankestijn & Partners zijn gebaseerd op drie inspirerende train de trainer principes. De combinatie van deze 3 trainersconcepten staat garant in trainen met ziel en zakelijkheid.

  • Train de trainer principe 1: Beheers je trainerscompetenties
  • Train de trainer principe 2: Wees als trainer zelf je belangrijkste trainingsinstrument
  • Train de trainer principe 3: Train in verbinding met het organisatiesysteem

Train de trainer principe 1: Beheers je trainerscompetenties

Een professioneel trainer beheerst de essentiele trainerscompetenties. In de train de trainer opleidingen van Blankestijn & Partners staat dit principe hoog in het vaandel en worden de trainerscompetenties gedegen ingeoefend.

Er wordt gewerkt met 5 competentieprofielen voor 5 verschillende type trainingen:

Train de trainer principe 2: Wees als trainer zelf je belangrijkste trainingsinstrument

Hoe jij als trainer voor de groep staat en leiding geeft aan het leerproces geeft kleur en impact aan je trainersinterventies. Het train de trainer concept van Blankestijn & Partners is gebaseerd op het principe ‘dat je de ander niet verder kunt begeleiden dan je eigen wortels diep zijn’.
In onze post hbo train de trainer opleidingen is altijd aandacht voor de persoonlijke kwaliteiten en valkuilen van de trainer. Naarmate je een dieper leerproces bij deelnemers leert begeleiden, ga je ook dieper met je persoonlijke ontwikkeling als trainer aan de slag.

Train de trainer principe 3: Train in verbinding met het organisatiesysteem

De meeste trainingen vinden plaats binnen de dynamieken van een organisatiesysteem. De systemische concepten van Bert Hellinger zijn daarom van belang bij het derde train de trainer principe: Welke plek neem je als trainer in binnen een veranderingstraject? Met wie of welke aspecten van de organisatie voel je je (niet) verbonden? Hoeveel energie geef je aan de deelnemers en organisatie, en hoeveel neem je ervoor terug?
In de post hbo train de trainer opleidingen van Blankestijn & Partners staat dit train de trainer principe altijd op de kaart, afgestemd op het type training dat je leert geven.

De post hbo trainersopleidingen van Blankestijn & Partners

Blankestijn & Partners heeft een uniek aanbod van 4 inspirerende
Post-HBO train de trainer opleidingen:

Wil meer informatie over onze train de trainer opleidingen of vind je het fijn als we met je meedenken over welke opleiding past bij jouw ambitie en ervaring? Neem dan contact met ons op.

Silvia Blankestijn boek Impact als professioneel trainer

Silvia Blankestijn boek: Impact als professioneel trainer


Relevante artikelen

Meer artikelen

Gratis download

E-Book: Het Stermodel voor coaches, trainers en teamcoaches

Inzicht en werkvormen over de methodiek van het Stermodel

Download e-book
E-Book: Het Stermodel voor coaches, trainers en teamcoaches