5 Krachtige Teamcoaching Opleidingen

Leer teamcoachen met Ziel en Zakelijkheid

Blankestijn & Partners geeft 5 Opleidingen Teamcoaching op de bovenstroom en onderstroom, voor teamcoaching vanuit verschillende rollen en op verschillende competentieniveaus:

Training Teamcoaching en Groepsdynamica
Krachtige en praktijkgerichte training in teamcoachingsvaardigheden en groepsdynamica in teams.
Voor iedereen die ook in een rol als teamcoach actief is of wordt, zoals managers, HRM-professionals, (Agile)coaches, coördinatoren, teamleiders.
18 NOBCO PE-uren, 60 NOBTRA PE-punten, 6 LVSC PE-punten en 6 StiR PE-punten
3 dagen en intervisie

Training Intervisiebegeleider
Krachtige en praktijkgerichte cursus Intervisiebegeleider
Versterk je rol als intervisor en leer een palet intervisie methodieken. Krijg praktische handvatten voor het begeleiden van groepsdynamica.
3 dagen en intervisie

Post-HBO Opleiding Systemisch Teamcoach
Intensieve vervolg opleiding voor ervaren trainers en coaches.
Begeleiden van teamsamenwerking en teamontwikkeling vanuit groepsdynamica en systemisch werken.
Post-HBO, LVSC, NOBTRA en NOBCO-PE erkend diploma.
12 dagen en supervisie, intervisie, praktijktoets

Van Manager naar Teamcoach
Impactvolle opleiding om managers te versterken in hun nieuwe rol als teamcoach. Kennis, houding en teamcoaching vaardigheden om teams te begeleiden naar zelfsturing.
In-company opleiding.

Coachend Leidinggeven
Persoonlijke en praktijkgerichte opleiding voor managers en leidinggevenden. Ontwikkel je coaching en teamcoaching competenties en versterk je persoonlijk leiderschap.
8 dagen en intervisie.
In-company opleiding.

 

Het bevlogen en deskundige opleidingsteam van Silvia Blankestijn leert je het uitdagende vak van teamcoach, vanuit een 3-delige visie op teamcoaching op de bovenstroom en onderstroom:

 • Teamcoaching is een pittig vak
  Een vakbekwame teamcoach heeft zijn teamcoachingsvaardigheden gedegen ontwikkeld, en heeft inzicht in teamontwikkeling, teamkracht en teampatronen. Hij kan de vinger op de zere plek leggen, én hij zet doelgericht methodieken en interventies in die ineffectieve teampatronen helpen doorbreken.Daarom zijn onze teamcoaching opleidingen gericht op leren door doen aan de hand van praktijkcasuïstiek. Daarnaast is er literatuurstudie.
 • Als teamcoach ben je zelf instrument binnen de teamdynamiek
  Teamcoaching is hét vak waarbij interacties in het hier-en-nu het grootste leerrendement opleveren. Hierbij komt de teamcoach ook zijn uitdagingen tegen als ingezogen raken, oordelen hebben, de ‘storing’ gaan fixen ipv het team ervan laten leren, je te verantwoordelijk voelen. Teamcoaching vraagt om stevigheid met een open hart.Daarom ga je in onze opleidingen teamcoaching ook met je persoonlijke ontwikkeling als teamcoach aan de slag.
 • Het team is onderdeel van de grotere organisatiecontext
  Als het goed is draagt het team bij aan het realiseren van de organisatiedoelen. Daarom bekijken we het teamfunctioneren altijd in een grotere context. In de Opleiding Systemisch Teamcoach en Teamtrainer bekijken we de teampatronen ook binnen een groter systemisch krachtenveld.

Dieper inzicht in eigen drijfveren en aandachtspunten waardoor beter in staat om mensen/teams tot waardevolle inzichten te laten komen die leiden tot vooruitgang/ontwikkeling.

          Jan-Willem Ponjé - Bedrijfsleider Innovatie & Ontwikkeling Coen Hagedoorn Bouwgroep

 

Blankestijn & Partners is al 20 jaar specialist in trainer en coach opleidingen met een gemiddelde cursisten beoordeling van 9 bij CEDEO onderzoek.

Meer weten?

Twijfel je welke opleiding past bij jouw ervaring en ambitie? Neem contact met ons op, dan we kijken we met je mee.

Teamcoach opleidingen met Ziel en Zakelijkheid:

✔ Gedegen en hoogwaardig vakmanschap
✔ Gericht op de boven- en de onderstroom
✔ Persoonlijke ontwikkeling als teamcoach
✔ Verdiepend inzicht in teamontwikkeling en teampatronen
✔ Praktijk gericht en inoefenen van vaardigheden
✔ Word een teamcoach met impact!

Waarom Blankestijn & Partners?

 • Diepgaande en gedegen vakopleidingen
 • Cursisten beoordeling 9 (CEDEO)
 • Al 20 jaar de specialist in trainer en coach opleidingen
 • (Vervolg) opleidingen op diverse competentieniveaus
 • Erkend diploma

 

 • Training Intervisiebegeleider met Ziel en Zakelijkheid

  Intercollegiale leerprocessen opzetten en begeleiden

  Ga je intervisiegroepen begeleiden en/of helpen opstarten? Ben je op zoek naar praktische handvatten om intercollegiale consultatie te faciliteren?
  In de Training Intervisiebegeleider met Ziel en Zakelijkheid krijg je inzicht in de mogelijkheden en randvoorwaarden van intervisie en oefen je met het opstarten en begeleiden van intercollegiale leerprocessen. Aan de hand van onze competentiewijzer voor intervisiebegeleiders werk je gericht aan je professionele en persoonlijke ontwikkeling als intervisiebegeleider.

  Opleiding gehad van top trainer Jeroen in een prettige open groep. Veel kennis en middels oefeningen ervaring opgedaan rondom intervisie en de rol van intervisiebegeleider. Het heeft me ook inzicht gekregen in mezelf, hoe ik mijn kwaliteiten kan inzetten.

            Patricia Nettenbreijer

 • Training Teamcoaching en Groepsdynamica

  Ontwikkel je essentiële teamcoaching-vaardigheden

  In de Training Teamcoaching en Groepsdynamica krijg je kennis en inzicht in groepsdynamische patronen in de teamsamenwerking, en in de bovenstroom en onderstroom van teamontwikkeling. Je ontwikkelt essentiële teamcoaching-vaardigheden om de teamsamenwerking te versterken  en krijgt praktische tools om een team te begeleiden.

  In je persoonlijke ontwikkeling krijg je inzicht in je rol en leiderschap als teamcoach, en de impact hiervan op de groepsdynamiek in het team.

  De 3-daagste Training Teamcoaching en Groepsdynamica is een compacte en praktijkgerichte training waarin je de basis van teamcoaching leert, en leert kijken naar de teamdynamieken op de bovenstroom en onderstroom. Een aantal veel voorkomende groepsdynamieken in teams worden tijdens de training besproken en dienen als oefenmateriaal voor het vergroten van je teamcoaching-vaardigheden.

  Gedurende de training oefen je veelvuldig in de rol van teamcoach, zowel tijdens plenaire simulaties als in de oefenopdrachten in subgroepen.

  In de kernachtige Training Teamcoaching en Groepsdynamica

  • Krijg je inzicht in de groepsdynamica in teams
  • Ontwikkel je essentiële teamcoaching-vaardigheden
  • Krijg je oog voor de bovenstroom en onderstroom van teamontwikkeling
  • Leer je bruikbare werkvormen voor het coachen van teams op de bovenstroom en onderstroom
  • Word je je bewust van je rol als teamcoach en je invloed op de groepsdynamiek
  • Krijg je handvatten voor het omgaan met veel voorkomende groepsdynamische patronen in teams
  • Versterk je je teamcoach-houding en je leiderschap als teamcoach.
 • Van manager naar teamcoach van zelfsturende teams

  Coachend leidinggeven en loslaten binnen kaders

  Wanneer de organisatie zich beweegt naar zelfsturende teams of zelforganiserende teams, verschuift de rol van de manager naar teamcoach. Er is een andere balans nodig tussen sturen en ondersteunen. Dit vraagt nieuwe competenties van de manager en ook een omslag in houding en denken.
  In het Management Development traject ‘Van manager naar teamcoach van zelfsturende teams’ krijgen managers inzichten, praktische handvatten en coachingscompetenties om hun teams te begeleiden naar zelfsturing. Daarnaast werken ze aan hun persoonlijke ontwikkeling om zich te versterken in de nieuwe rol van teamcoach.
  Omdat het bouwen aan zelfsturende teams of zelforganiserende teams binnen een organisatie een organisch proces is met een duidelijke focus, bouwen we met de praktijkcasuïstiek tijdens de trainingsdagen mee aan het vormgeven van de organisatieontwikkeling.

 • Opleiding Coachend Leiderschap

  Haal het beste uit je team, je medewerkers en jezelf als manager!

  Wil je het beste uit je team en medewerkers halen? Wil je je professioneel én persoonlijk ontwikkelen als coachend leidinggevende?

  In de opleiding ‘Coachend leiderschap’ neem je je persoonlijk leiderschap als manager stevig onder de loep, ontwikkel je je coachingscompetenties en leer je hoe je systemisch kunt interveniëren binnen de groepsdynamiek van het team en de ontwikkelingen binnen de organisatie.
  Je krijgt praktische handvatten om gelijktijdig te bouwen aan eigenaarschap, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid en krijgt inzicht in welke voorwaarden hiervoor nodig zijn binnen de organisatie. Gedurende de opleiding pas je het geleerde direct toe in je eigen praktijksituatie aan de hand van doelgerichte en verdiepende praktijkopdrachten.

 • Post-HBO Opleiding Systemisch Teamcoach en Teamtrainer

  Intensieve vervolg opleiding voor ervaren trainers en coaches: Groepsdynamisch en Systemisch werken met teams.

  Teamcoaching en teamtraining is een intens vak, waarbij de teamcoach midden in de groepsdynamiek, veelal in het hier-en-nu, moet interveniëren. Daarom is deze Opleiding Teamcoaching gericht op:

  • Inzicht in groepsdynamische patronen en systemische wetmatigheden
  • Vakbekwaam zijn in teamtrainer- en teamcoach-competenties
  • Inzetten van groepsdynamische en systemische methodieken op de bovenstroom en de onderstroom
  • Bewust zijn van je magische plek als teamcoach / teamtrainer, en groeien in je dienende plek.

  Een degelijke opleiding waarbij niet alleen het systemische gedachtegoed en werkvormen worden behandeld maar ook coachings en trainersvaardigheden.

            Esther Terink

  Groepsdynamica op boven- en onderstroom

  In de Opleiding Systemisch Teamcoach en Teamtrainer gebruiken we het Stermodel van de zes ontwikkelingsniveaus om teams groepsdynamisch te coachen op de bovenstroom en de onderstroom.
  In deze Opleiding tot Teamcoach leer je op de bovenstroom gedragspatronen in het hier-en-nu bespreekbaar maken, en samenwerkingsvaardigheden gestructureerd inoefenen. Op de onderstroom leer je teamcoachen op teamovertuigingen, omgaan met emoties, teamvisie en teamwaarden.

  Systemisch coachen van teams

  In deze Opleiding Teamcoaching leer je teamgedrag waarnemen vanuit een systemische bril: zonder oordeel of analyse. Je leert om krachtige systemische vragen te stellen, en systemisch te interveniëren vanuit de 3 systemische wetmatigheden: Ordening, Erbij horen / Insluiten, Balans in geven en nemen.
  Uiteraard leer je in deze Teamcoach Opleiding ook systemisch teamcoachen met verschillende soorten team- en organisatieopstellingen, en hoe je deze zorgvuldig begeleidt binnen de soms emotionele teamdynamiek.

  Magische en dienende plek van de teamcoach

  Binnen de uitdagende groepsdynamische patronen en systemische dynamieken in het hier-en-nu van de teamcoaching / teamtraining, is de kans groot dat je als teamcoach je ‘magische plek’ inneemt. Vanuit de organisatieopstellingen van Hellinger is de magische plek de plek die je innam in je gezin van herkomst.
  Tijdens de Opleiding Systemisch Teamcoach en Teamtrainer werk je aan het innemen van je ‘dienende plek’: je brengt wat het team nodig heeft.

  Erkende opleiding met stevige wortels in het beroepsveld

  De Opleiding Systemisch Teamcoach en Teamtrainer is erkend door LVSCNOBTRAPost-HBO geregistreerd door het CPION, en geeft 97 PE-punten bij de NOBCO. Ons opleidingsinstituut wordt elke twee jaar door CEDEO getoetst op klanttevredenheid en is CRKBO geregistreerd.

Welke Teamcoach opleiding past bij jou?

Wil je graag meer informatie of hulp bij het kiezen van de juiste opleiding?
Wij denken graag met je mee.

Ervaringen van cursisten

Meer ervaringen

Onze opleidingen bieden erkende kwaliteit en diepgaande impact

Gratis download

E-Book: Het Stermodel voor coaches, trainers en teamcoaches

Inzicht en werkvormen over de methodiek van het Stermodel

Download e-book
E-Book: Het Stermodel voor coaches, trainers en teamcoaches