Avondopleiding Coaching: Coachen met Ziel en Zakelijkheid

Deze inspirerende coaching opleiding wordt gegeven in de avond. Hierdoor gebruik je de winteravonden om een vakbekwaam coach te worden en een Post-HBO geregistreerd, LVSC en NOBCO erkend diploma te behalen op Europees EMCC-EQA practitioner niveau. De opleiding wordt klassikaal gegeven in een virtual classroom, hierdoor heb je geen reistijd.

Deze avondopleiding tot coach is praktijkgericht. Je krijgt het coachvak gedegen in de vingers door het vele oefenen in de groep, coachen van oefenkandidaten en het begeleiden van 3 volledige coachingstrajecten. Uiteraard krijg je hierbij feedback en supervisie.
Je leert diepgaand en resultaatgericht coachen op de bovenstroom en onderstroom van persoonlijke ontwikkeling. Hiervoor ontwikkel je je coachingscompetenties en leer je een palet aan coachingsmethodieken.
Je professionele en persoonlijke ontwikkeling als coach gaan tijdens deze online coaching opleiding hand in hand.

De inhoud van deze avondopleiding is hetzelfde als de dagopleiding Coachen met Ziel en Zakelijkheid.

 

Na deze intensieve Post-HBO Avondopleiding Coaching:

 • Beheers je een palet aan coachingsmethodieken voor de onderstroom en bovenstroom
 • Heb je je coachingscompetenties gedegen in de vingers door een extra uitgebreide NOBCO erkende opleiding tot coach
 • Kun je een coachingstraject zorgvuldig contracteren en doelgericht begeleiden vanuit een professionele coach houding
 • Heb je je impact vergroot door je persoonlijke ontwikkeling als coach
 • Ben je jouw passie als coach of loopbaancoach in de praktijk aan het realiseren
 • Heb je een certificeringsdossier dat voldoet aan de eisen van de LVSC en de NOBCO-Practitioner (EMCC-EQA)
 • Ben je Post-HBO geregistreerd coach met een LVSC en NOBCO Europees EMCC-EQA practitioner diploma

Loopbaancoach
Tijdens deze brede en allround coachopleiding, kun je je specialiseren tot loopbaancoach. Je doet dit door specifieke loopbaanopdrachten uit te voeren tijdens de coachopleiding en door je in te schrijven voor de aanvullende Module Loopbaancoaching en Talentontwikkeling.
De coachopleiding en deze module vormen samen de Noloc erkende Loopbaancoach Opleiding Loopbaancoaching met Ziel en Zakelijkheid. De loopbaancoach opleiding heeft extra diplomeringseisen. Na succesvolle afronding is de toelatingsprocedure om individueel bij de Noloc erkend te worden als Register Loopbaanprofessional, sneller en eenvoudiger.
Noloc is de Nederlandse beroepsorganisatie voor loopbaancoaches.

Voor wie

Deze avondopleiding coaching  is geschikt voor iedereen die professioneel wil leren coachen:

 • Je zoekt een erkende en Post-HBO coaching opleiding waarin je verdiepend én resultaatgericht leert coachen vanuit een niet-hiërarchische positie.
 • Je bent bereid om intens en doelgericht te werken aan je persoonlijke ontwikkeling als coach, zodat je jezelf als coachingsinstrument versterkt.
 • Je wilt je loopbaan als coach verder vormgeven, als interne of externe (loopbaan)coach.
 • Je wilt de (winter) avonden gebruiken om het coachvak gedegen in de vingers te krijgen.
 • Je wilt geen onnodige reistijd.

Blankestijn & Partners is al 20 jaar specialist in coach en trainer opleidingen met een gemiddelde cursisten beoordeling van 9 bij CEDEO onderzoek.

Meer weten?
Kom kennismaken op onze gratis workshop of vraag telefonisch advies.

In deze Post-HBO Avondopleiding Coaching:

✔ Verdiepende vakopleiding tot coach
✔ 24 avonden + blended learning
✔ Gedegen vaardigheden inoefenen
✔ Persoonlijke ontwikkeling als coach
✔ Praktijkcoaching met Supervisie
✔ Intervisie en oefenkandidaten
✔ Persoonlijke aandacht en mede cursisten
✔ 2 Webinars De beroepspraktijk van de coach
✔ 4x Begeleiding bij Opbouwen certificeringsdossier
✔ Bouwen aan je persoonlijk certificeringsdossier
✔ LVSC en NOBCO erkende coaching opleiding
✔ Post-HBO en EQA practitioner diploma

Mogelijke vervolgopleidingen

Na de (online) Post-HBO avondopleiding Coachen met Ziel en Zakelijkheid kun je je bij Blankestijn & Partners verder ontwikkelen tot loopbaancoach, trainer of teamcoach:

Verder groeien als loopbaancoach?
Volg dan de korte vervolg Opleiding Systemisch Loopbaancoach. Je voegt dan systemisch werken met loopbaanvragen toe aan je coachingsmethodieken uit Coachen met Ziel en Zakelijkheid.

Trainer én coach worden?
Wanneer je behalve coach ook trainer wilt worden, vervolg dan je ontwikkelingstocht met de NOBTRA erkende Post HBO registeropleiding Trainen met Ziel en Zakelijkheid. Je leert dan alle kneepjes van het trainersvak, zodat je individuele groei ook in groepen kunt begeleiden. Je wordt een trainer die praktijkgericht en verdiepend kan trainen op de bovenstroom en onderstroom van persoonlijke groei en ontwikkeling.

Wil je Coach én Teamcoach worden?
Wanneer je na de avondopleiding coaching, je deskundigheid wilt uitbreiden naar het begeleiden van teams in hun onderlinge samenwerking, kun je aanvullend de NOBTRA en LVSC erkende Post-HBO Opleiding Systemisch Teamcoach en Teamtrainer volgen.
In deze teamcoach opleiding leer je teams groepsdynamisch en systemisch begeleiden naar een betere onderlinge samenwerking.
Groepsdynamisch doen we dit vanuit de zes ontwikkelingsniveaus van het Stermodel. Vanuit het Systemisch werken van Hellinger leer je door een andere bril naar teams kijken, systemische vragen stellen en werken met team- en organisatieopstellingen.

Je leert praktijkgericht en diepgaand coachen op Europees NOBCO EQA practitioner niveau, en vergroot je impact als coach door je persoonlijke ontwikkeling.

De opleidingsavonden van de Post-HBO Avondopleiding Coaching: Coachen met Ziel en Zakelijkheid starten in oktober en eindigen half april. Het diplomeringstraject loopt nog even door, waardoor je voor de zomer je LVSC en NOBCO erkende Post-HBO diploma behaalt. De gehele Avondopleiding Coaching bestaat uit:

 • Europees erkend Competentieprofiel en Persoonlijke Ontwikkelingsdoelen
 • 6 opleidingsblokken van 4 avonden
 • Oefenkandidaten
 • 7 Intervisiebijeenkomsten
 • Praktijkcoaching (face to face of online)
 • 4x Online supervisie
 • 4x Begeleiding Opbouwen certificeringsdossier
 • 2 Webinars over de Beroepspraktijk van de coach
 • Literatuurstudie
 • Praktijkopdrachten: Coachen als vak
 • Bouwen aan je loopbaan als coach

De supervisies, de webinars en de begeleiding bij het opbouwen van je certificeringsdossier zijn onderdeel van het diplomeringstraject.

De inhoud van deze online-avondopleiding coaching is hetzelfde als de dagopleiding Post-HBO Coach Opleiding Coachen met Ziel en Zakelijkheid

Europees erkend Competentieprofiel en Persoonlijke Ontwikkelingsdoelen
Tijdens deze coaching opleiding werk je stap voor stap aan het ontwikkelen van je coachingscompetenties, die zijn beschreven in ons Europees NOBCO EQA practitioner competentieprofiel ‘Coach met Ziel en Zakelijkheid’. Je maakt twee keer een Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP), en bepaalt voor elke opleidingsavond op welke gedragsindicator uit je POP je je gaat focussen bij het oefenen als coach.
Naast de leerdoelen voor je competentieontwikkeling, bepaal je tijdens opleidingsblok 1 en 2 je leerdoelen voor je persoonlijke ontwikkeling als coach. De oefenrondes waarin jij de rol van coachee inneemt zijn bij uitstek geschikt om aan deze persoonlijke leerdoelen te werken. Vanuit de verschillende coachingsmethodieken onderzoek je in deze rol je bezieling, ineffectieve patronen, eigenheid en persoonlijke kracht als coach.
Door de combinatie van persoonlijke en competentie ontwikkeling groei je doelgericht naar een vakbekwaam coach met Ziel en Zakelijkheid.

6 opleidingsblokken van 4 opleidingsavonden
Tijdens de opleidingsavonden wordt het toepassen van de coachingsmethodieken gedemonstreerd, oefen je veelvuldig in de rol van coach en krijg je feedback met concrete tips, die je meteen kunt toepassen. Zo leer je de theorie toepassen in de praktijk, groei je naar een vakbekwaam coach en ontwikkel je eigen coachingsstijl.
In de rol van coachee werk je aan je persoonlijke ontwikkeling als coach. Daarnaast zijn er diverse oefeningen gericht op thema’s in je persoonlijke ontwikkeling, zoals je coach houding, onderzoeken van je redderspatronen, en het realiseren van de passie als coach.

Oefenkandidaten
Binnen de Avondopleiding Coachen met Ziel en Zakelijkheid zijn oefenkandidaten mensen in je omgeving die ‘proefkonijn’ voor je willen zijn, of een coachingsmethodiek wel eens willen ervaren.
Na elk opleidingsblok krijg je een opdracht om een coachingsmethodiek te gaan toepassen op een aantal oefenkandidaten. Deze methodiek heb je dan tijdens de opleidingsavonden al geoefend op je mede-cursisten. Door het verder oefenen met de oefenkandidaten krijg je de coachingsmethodiek niet alleen beter in de vingers, maar leer je deze ook inzetten bij verschillende persoonlijkheden.

7 Intervisie bijeenkomsten
Je intervisiegroep is een extra oefengroep naast de opleidingsavonden. Hiervoor krijg je aanvullende en verdiepende opdrachten, en leer je nieuwe werkvormen die je in je coaching kunt gebruiken. Daarnaast ondersteun je elkaar bij het maken van je POP’s en het realiseren van je persoonlijke leerdoelen. Later in de opleiding bespreek je met elkaar casuïstiek uit jullie praktijkcoaching.
Als intervisiegroep kom je 7 keer bij elkaar, online of offline.

2 Webinars De beroepspraktijk van de coach
In de 2 webinars geven ervaren coaches je inzicht in de uitdagingen en dilemma’s die je als coach in de praktijk kunt tegenkomen bij je beroepsuitoefening.
Je krijgt praktische handvatten en verdiepende inzichten om je professionaliteit als coach te versterken.

Praktijkcoaching
De drie coachees die je begeleidt voor de praktijkcoaching, hebben een duidelijke coachvraag waar ze met jou als coach mee aan de slag gaan. Je begeleidt ze in een coachingstraject dat bestaat uit een intakegesprek en minimaal vijf coachingsgesprekken.
In de praktijkcoaching integreer je alle aspecten van het coachingsvak, die je gedurende de online avondopleiding hebt geleerd. Hierbij krijg je ondersteuning van een opleider in de supervisiebijeenkomsten, en tijdens de intervisie van je intervisiegenoten.
Wanneer je je wilt specialiseren als loopbaancoach, kun je coachingskandidaten zoeken met een loopbaanvraag.

4x Supervisie
De vier online supervisie-avonden ondersteunen je bij je praktijkcoaching. De thema’s van de 4 supervisiebijeenkomsten volgen de thema’s die je op dat moment ook tegen komt in de praktijkcoaching. Zo kun je tijdens de supervisie casuïstiek uit je praktijkcoaching inbrengen over de contractering in de intake, de keuze van je coachingsmethodieken in de verschillende coachingsbijeenkomsten, de transfer naar de praktijk, en de afronding van je coachingstrajecten.
De supervisor ondersteunt je bij je professionele en persoonlijke ontwikkeling als coach, gekoppeld aan je ervaringen in de praktijkcoaching.

Begeleiding Opbouwen certificeringsdossier
Gedurende de opleiding krijg je 4 keer online begeleiding bij het opbouwen van je certificeringdossier. Deze begeleiding ondersteunt je bij het maken van je reflectieverslagen en diverse opdrachten in relatie tot de eisen van de beroepsverenigingen.
Hierdoor bouw je gedurende de opleiding aan een dossier dat kwalitatief voldoet aan de eisen van de LVSC, Noloc en de NOBCO practitioner certificering.

Literatuurstudie
In de voorbereidingsopdrachten wordt aangegeven welke literatuur je dient te lezen voor een opleidingsavond lees je in de verplichte literatuur. De verplichte literatuur vind je onder ‘Praktische informatie’.
Aanvullend lees je een coachingsboek naar keuze, gerelateerd aan jouw ambities als coach. Wanneer je je wilt specialiseren als loopbaancoach, kies je een boek op het gebied van loopbaancoaching.

Praktijkopdrachten: Coachen als vak
De praktijkopdrachten zijn erop gericht om meer inzicht te verkrijgen in de coachingsmarkt in relatie tot jouw eigenheid en visie op coachen. Zo kun je jezelf beter positioneren als coach.

Bouwen aan je loopbaan als coach
Je werkt aan je loopbaanontwikkeling als coach door

 • De vele oefensituaties in de opleidingsavonden, intervisie en oefenkandidaten
 • Stil te staan bij je persoonlijke missie en drijfveren als coach
 • Het zelf ervaren van diverse opdrachten uit de loopbaancoaching
 • Het doen van een marktonderzoek binnen een segment van de coachingsmarkt
 • Het begeleiden van drie volledige coachingstrajecten
 • Het schrijven van een brochure- of websitetekst, waarin je jezelf profileert als coach

Toetsing en Diplomering
Onderdeel van het diplomeringstraject zijn de webinars, de supervisie bijeenkomsten en de begeleiding bij het opbouwen van je persoonlijke certificeringsdossier.

Voor het ontvangen van het door NOBCO EMCC op EQA practitioner niveau en LVSC erkende, Post-HBO registerdiploma ‘Coach met Ziel en Zakelijkheid’ moet je portfolio met een voldoende zijn beoordeeld en voldoen aan het aanwezigheidscriterium.

Leg een stevige basis voor je NOBCO EIA certificering
De online -avondopleiding Coachen met Ziel en Zakelijkheid is Europees NOBCO EQA erkend op practitioner niveau. Tijdens de opleiding verzamel je al onderdelen voor je individuele NOBCO EIA practitioner certificeringsportfolio.
Wanneer je je als coach individueel wilt laten certificeren bij de NOBCO bouw je na de opleiding verder aan je EIA practitioner certificeringsportfolio.

Resultaat

In de online-avondopleiding coaching Coachen met Ziel en Zakelijkheid ontwikkel je je coachingscompetenties op Europees NOBCO EQA practitionerniveau, en leer je coachen op de bovenstroom (gedrag en effect op omgeving) en de onderstroom (overtuigingen, emoties, fysiek gewaarzijn en zingeving) van persoonlijke ontwikkeling.
Daarnaast doorloop je zelf een persoonlijk ontwikkelingsproces op deze zes ontwikkelingsniveaus, waarin je je impact als coach versterkt.

 • Je kunt een coachingstraject verdiepend en resultaatgericht begeleiden, van intake tot zichtbare resultaten in de praktijk.
 • Met het competentieprofiel ‘Coach met Ziel en Zakelijkheid’ heb je je coachingscompetenties ontwikkeld op Europees NOBCO practitioner niveau.
 • Je beheerst uiteenlopende coachingsmethodieken op de zes ontwikkelingsniveaus.
 • Je hebt inzicht in je kracht en valkuilen als coach, en kunt hier bewust mee omgaan tijdens je coaching.
 • Je kunt jezelf als coach onderscheidend positioneren op de coachingsmarkt, vanuit jouw visie en eigenheid.
 • Je hebt vele oefensessies en 3 volledige coachingstrajecten begeleid.
 • Je bent als coach ingeschreven in het Post-HBO register en hebt een LVSC en NOBCO erkend practitioner diploma, en hebt een stevige basis gelegd voor je NOBCO EIA certificering.

Mogelijke specialisatie tot loopbaancoach:
De opleiding is een allround brede erkende coach opleiding. Tijdens de opleiding kun je je aanvullend ontwikkelen tot Noloc erkend loopbaancoach via de Module Loopbaancoaching en Talentontwikkeling met uitgebreidere diplomeringseisen.

Na deze aanvulling kun je:

 • Verschillende soorten trajecten opzetten en begeleiden op het gebied van loopbaan- en talentontwikkeling.
 • Loopbaantrajecten begeleiden op de boven- en onderstroom, gericht op passend werk vinden vanuit innerlijke bezieling en drijfveren.
 • Een eigen loopbaantraject ontwikkelen, zoals ‘Zingeven aan je werk’, ‘Inzicht in je talenten’, ‘Solliciteren en profileren’, …

Aanvullende Module Loopbaancoaching en Talentontwikkeling
In de aanvullende Module Loopbaancoaching en Talentontwikkeling, leer je hoe je een loopbaantraject opbouwt en krijg je een toolbox vol met loopbaanmethodieken die je hierbij kunt inzetten. Je leert ook hoe je deze methodieken verdiepend en doelgericht bespreekt in een loopbaantraject.
Je krijgt inzicht in verschillende soorten loopbaantrajecten en ontwikkelt een eigen loopbaantraject vanuit jouw passie en eigenheid.
De Module Loopbaancoaching en Talentontwikkeling is een inspirerende en praktijkgerichte uitbreiding  op de Post-HBO Opleiding Coachen met Ziel en Zakelijkheid. Samen vormen zij de Post-HBO Opleiding Loopbaancoaching met Ziel en Zakelijkheid. De opleiding tot loopbaancoach heeft aanvullende diplomeringseisen.
Bij succesvolle afronding van de gehele Opleiding Loopbaancoaching met Ziel en Zakelijkheid, krijg je naast het erkende diploma van de coach opleiding ook het Noloc erkende Post-HBO diploma Loopbaancoaching met Ziel en Zakelijkheid. Door deze Noloc erkenning kun je via een versneld en vereenvoudigd traject individueel certificeren bij de Noloc.
Om de module te volgen tijdens de coachopleiding, hoeft je je niet meteen op te geven voor de Module Loopbaancoaching en Talentontwikkeling. Dit kan nog tot blok 2 van de opleiding. Houd rekening met ongeveer 50 extra studie-uren.
Aan deze aanvullende module zijn extra kosten verbonden.

 

Resultaatgericht coachen met verdiepende methodieken en persoonlijke ontwikkeling

Je leert verdiepend en resultaatgericht coachen, met coachingsmethodieken op de zes ontwikkelingsniveaus van het Stermodel. Professionele en persoonlijke ontwikkeling van de coach.

De Post-HBO avondopleiding Coachen met Ziel en Zakelijkheid bestaat uit 6 opleidingsblokken van elk 4 avonden, en 4 supervisie-avonden. Tijdens de online-avondopleiding oefen je veelvuldig in de rol van coach, krijg je feedback en word je uitgedaagd in je persoonlijke ontwikkeling als coach. Je leert coachen op de bovenstroom en onderstroom van persoonlijke ontwikkeling, waardoor je een Coach met Ziel en Zakelijkheid wordt.

Coachingsmethodieken Persoonlijke ontwikkeling van de coach
 • Stermodel 6 ontwikkelingsniveaus
 • Gestaltmethodisch coachen
 • Geweldloze communicatie
 • Voice Dialogue
 • NLP-technieken
 • (Levens)loopbaancoaching
 • Waardengericht coachen
 • Driegesprekken
 • Rollenspelen
 • Fair-witness coachhouding
 • Redderspatronen & nooduitgangen
 • Omgaan met eigen emoties
 • Primaire en verstoten subpersonen
 • Oppervlakkige en diepe overtuigingen van de coach
 • Overdracht en tegenoverdracht
 • Bezieling en drijfveren van de coach
 • Je profilering en loopbaan als coach

Het programma van deze online-avondopleiding coaching op Europees EQA practitioner niveau heeft dezelfde inhoud als de dag opleiding Coachen met Ziel en Zakelijkheid en bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Blok 1: Het intakegesprek, coachcontact en coachcontract op boven- en onderstroom
 • Blok 2: Emoties bij persoonlijke ontwikkeling & Masterclass
 • Blok 3: Coachen op mentale kracht & vergroten lichaamsbewustzijn
 • Blok 4: Werken met subpersonen & resultaatgericht coachen
 • Supervisie 1: De bovenstroom en onderstroom van de coachvraag
 • Blok 5: Zingeven aan (levens)loopbaan
 • Supervisie 2: Van intake naar 1e coachingsgesprek
 • Blok 6: Coachen naar succesvol gedrag in de praktijk & Masterclass
 • Supervisie 3: Kernachtig coachen op de onderstroom van het coachcontract
 • Supervisie 4: De afbouw van een coachingstraject
 • 2 Webinars: De beroepspraktijk van de coach
 • 4x Begeleiding Opbouwen certificeringsdossier

Uitgebreide inhoud van de Avondopleiding Coaching: Coachen met Ziel en Zakelijkheid

Blok 1: Het intakegesprek, coachcontact en coachcontract op boven- en onderstroom
4 avonden, virtual classroom (klassikaal en online)

 • Inzicht in persoonlijke ontwikkeling met Stermodel van de zes ontwikkelingsniveaus
 • Professionele coach houding en coachingsprincipes
 • Opbouw van doelgericht en verdiepend intakegesprek
 • De coachvraag concretiseren op de bovenstroom en verdiepen op de onderstroom
 • Redderspatronen, nooduitgangen en de dramadriehoek (TA)

In blok 1 van deze EQA practitioner coaching avondopleiding krijg je inzicht in een aantal basisprincipes van coachen op de bovenstroom en onderstroom, leer je hoe je een intakegesprek opbouwt en de coachvraag uitvraagt op de zes ontwikkelingsniveaus van het Stermodel.
Je start met je persoonlijke ontwikkeling als coach en bepaalt je persoonlijke ontwikkelingsdoelen, waar je gedurende de opleiding aan gaat werken.

Oefenkandidaten: Leervraag verkennen op de zes ontwikkelingsniveaus van het Stermodel
Intervisie 1: Opstarten coaching op bovenstroom en onderstroom

Blok 2: Emoties bij persoonlijke ontwikkeling & Masterclass
4 avonden, virtual classroom (klassikaal en online)

 • Inzicht in weerstand en emoties tijdens een veranderingsproces
 • Emoties herkennen, verwoorden en doelgericht aandacht geven (Geweldloze Communicatie)
 • Emoties als richtingaanwijzer naar de kern van het persoonlijke groei proces
 • Overdracht en tegenoverdracht in de coachrelatie (Gestalt)
 • NLP-werkmodel: hulpbronnen en belemmeringen in beweging naar gewenste resultaten

In blok 2 van de LVSC en NOBCO erkende avondopleiding coaching verdiep je je inzicht in persoonlijke ontwikkelingsprocessen op het emotionele niveau van het Stermodel. Je leert coachen op gevoelens en emoties vanuit Geweldloze Communicatie en Gestalt.
Je vergroot je emotionele intelligentie als coach en onderzoekt je tegenoverdracht-patronen. In de masterclass van Silvia Blankestijn modelleert ze een aantal coachingsgesprekken en krijg je een doorkijkje van wat je nog meer gaat leren in deze coachingsopleiding.

Oefenkandidaten: Aandacht voor gevoelens en emoties bij persoonlijke ontwikkeling
Intervisie 2: De onderstroom van redderspatronen en nooduitgangen

Blok 3: Coachen op mentale kracht & vergroten lichaamsbewustzijn
4 avonden, virtual classroom (klassikaal en online)

 • Belemmerende en ondersteunende overtuigingen in kaart brengen (RET)
 • Herkaderen van belemmerende overtuigingen (NLP)
 • Vergroten van lichaamsbewustzijn in het hier-en-nu (Gestalt)
 • Fysieke werkvormen op cruciale levensthema’s
 • Contact en contactgrens in de coachrelatie (Gestalt)

Blok 3 van de Europees EQA practitioner erkende online-avondopleiding coaching richt zich op het mentale en fysieke ontwikkelingsniveau van het Stermodel. Je vergroot je coachingscompetenties en leert diverse werkvormen die je kunt toepassen in je coachingsgesprekken.
Je oefent de verschillende coachingsmethodieken op het coachingsthema omgaan met stress en burn-out preventie. Zo maak je kennis met stress en burn-out coaching.

Oefenkandidaten: Bewust omgaan met lichaamssignalen
Intervisie 3: Coachen in het hier-en-nu

Blok 4: Werken met subpersonen & resultaatgericht coachen
4 avonden, virtual classroom (klassikaal en online)

 • Basistechnieken voor het verkennen van subpersonen (Voice Dialogue)
 • Opstart en contractering van een Voice Dialogue sessie
 • De coach als instrument bij de begeleiding van een Voice Dialogue sessie
 • Het Driegesprek en de relatie met de opdrachtgever
 • Coachingsgesprek structureren met het GROW-model

In opleidingsblok 4 van de EQA practitioner avondopleiding coaching leer je speels en verdiepend coachen met Voice Dialogue, leer je coachen binnen de organisatiecontext met het driegesprek en helpt het GROW-model je om een coachingsgesprek te structureren.
Je onzekerheden en belemmerende overtuigingen voor het starten met de praktijkcoaching geven vaak casuïstiek voor je persoonlijke ontwikkelingsthema’s als coach.

Oefenkandidaten: Coachen met Voice Dialogue
Intervisie 4: De coachingsmarkt & lastige coachingssituaties

Supervisie 1: De bovenstroom en onderstroom van de coachvraag

 • Intakegesprek: komen tot kernachtige coachingsdoelen op boven- en onderstroom
 • De coachrelatie en de impact op de contractering van het coachingstraject
 • Eigenaarschap en BE SMART I leerdoelen van de coachee

Supervisie over lastige casuïstiek in intakegesprek en contractering van de praktijkcoaching.

Start Praktijkcoaching

Blok 5: Zingeven aan (levens)loopbaan
4 avonden, virtual classroom (klassikaal en online)

 • Het Stermodel voor (levens)loopbaancoaching op boven- en onderstroom
 • De missie en drijfveren van de coach
 • Kernwaarden als leidraad voor persoonlijk leiderschap in werk en leven
 • Emoties bij afscheid en ruimte maken voor nieuwe (levens)loopbaanstappen
 • Creatieve loopbaanplanning

Het ‘zingevingsblok’ van de LVSC en NOBCO erkende avondopleiding coaching is gekoppeld aan het coachingsthema (levens)loopbaanontwikkeling. Je krijgt inzicht in de verschillende aspecten van het zingevingsniveau in het Stermodel, leert werken met opdrachten voor zelfonderzoek die in loopbaancoaching worden gebruikt en oefent met verschillende coachingsmethodieken.
In de rol van coachee ben je actief aan de slag met je loopbaanontwikkeling als coach.

Oefenkandidaten: Drijfveren in loopbaanontwikkeling
Intervisie 5: Loopbaancoaching

Supervisie 2: Van intake naar 1e coachingsgesprek

 • Start je de coaching op de bovenstroom of onderstroom?
 • De keuze van de coachingsmethodiek
 • Voorbereiden van coachingsgesprek versus kernachtig coachen in het hier-en-nu

De supervisie is gericht op het opstarten van de coaching en het 1e coachingsgesprek van de praktijk coaching.

Praktijkcoaching

Blok 6: Coachen naar succesvol gedrag in de praktijk & Masterclass
4 avonden, virtual classroom (klassikaal en online)

 • Resultaatgericht inoefenen van nieuw gedrag
 • Ontwikkelingsgericht feedback geven
 • Rollenspelen voor transfer naar de (werk)praktijk
 • Supervisie en masterclass van Silvia Blankestijn
 • Versterken van de coach als coachingsinstrument

In het laatste opleidingsblok van de EQA practitioner opleiding leer je de coachee op de bovenstroom om effectief gedrag in te zetten. Het oefenen in een rollenspel is hierbij een belangrijke coachingsmethodiek.
Daarnaast krijg je supervisie van Silvia Blankestijn in de vorm van een masterclass. Je werkt deze dag aan een persoonlijk ontwikkelingsthema waar je als coach in je praktijkcoaching tegenaan loopt, en doet inspiratie op in de masterclass van Silvia.

Oefenkandidaten: Coachen met rollenspel
Intervisie 6: Casuïstiek uit praktijkcoaching

Supervisie 3: Kernachtig coachen op de onderstroom van het coachcontract

 • Tot de kern (durven) komen in de onderstroom van het leerdoel van de coachee
 • Coachen op de onderstroom gerelateerd houden aan de bovenstroom
 • Eigenaarschap en redderspatronen in de coachrelatie

Supervisie over lastige casuïstiek uit de praktijkcoaching gericht op doelgericht en verdiepend coachen binnen het coachcontract en uitdagingen in de coachrelatie.

Praktijkcoaching
Intervisie 7:  Casuïstiek uit praktijkcoaching

Supervisie 4: De afbouw van een coachingstraject

 • Aandachtspunten in de afbouw van een coachingstraject
 • Borging in de (werk)praktijk
 • Afscheidsrituelen en evaluatie methoden

Deze supervisie is gericht op de afbouw en afronding van de praktijkcoachingstrajecten.

Praktijkcoaching

4x Begeleiding Opbouwen certificeringsdossier
Gedurende de opleiding word je ondersteunt bij je professionele zelfreflectie, zoals

 • Het maken van concrete leerjournaals, waarin je reflecteert op de oefencoaching die je tijdens de opleiding geeft.
 • Het verwoorden van leercontracten op de bovenstroom en onderstroom van de coachvraag, voor de coachingstrajecten die je aan het eind van de opleiding geeft.
 • Het schrijven van je eindverslag waarin je aantoont dat je de competenties van het competentieprofiel ‘Coach met Ziel en Zakelijkheid’ voldoende hebt ingezet, tijdens de coachingstrajecten die je aan het eind van de opleiding hebt begeleid.

2 Webinars De beroepspraktijk van de coach
Aanvullend aan de opleidingsdagen en de supervisie volg je gedurende de opleiding 2 webinars. In deze webinars geven ervaren coaches je inzicht in de uitdagingen en dilemma’s die je als coach in de praktijk tegenkomt, en krijg je praktische tips en handvatten. De webinars helpen je om professioneel te coachen in de praktijk, ongeacht de vorm waarin je dit gaat doen.

De thema’s van de webinars zijn:

 • De basis op orde voor een professionele beroepsuitoefening
  • Profileren vanuit eigen visie en authenticiteit
  • Omgaan met klantgegevens, coachcontracten en AVG-wetgeving
  • Checklist met zakelijke en praktische zaken die je moet inregelen
 • Ethische dilemma’s in je coachingstrajecten
  • Praktijkvoorbeelden van ethische dilemma’s die je als coach kunt tegenkomen
  • Reflectie op eigen waarden en rode knoppen bij ethische dilemma’s
  • De ethische code van beroepsverenigingen en jouw ethiek als coach

De supervisie, webinars en begeleiding bij het opbouwen van je certificeringsdossier zijn onderdeel van het diplomeringstraject.

Aanvullende Module Loopbaancoaching en Talentontwikkeling

De Module Loopbaancoaching en Talentontwikkeling is een aanvullende module op de coach opleiding waarvoor je je apart moet opgeven. Dit hoeft niet meteen maar kan tot blok 2 van de coaching opleiding.
In deze module krijg je inzicht in hoe je diverse soorten loopbaantrajecten opbouwt. Je krijgt een toolbox aan loopbaanmethodieken en -opdrachten voor alle fasen van een loopbaantraject en leert hoe je deze opdrachten verdiepend en praktijkgericht bespreekt in een loopbaangesprek. Daarnaast ontwikkel je de rol van loopbaanadviseur die je als loopbaancoach regelmatig nodig hebt in de fasen van marktverkenning en solliciteren.

Bij succesvolle afronding van de Coach Opleiding en aanvullende Module Loopbaancoaching en Talentontwikkeling, krijg je naast het diploma van de coach opleiding ook een Noloc erkend diploma. Hiervoor gelden aanvullende diplomeringseisen.
Met je Noloc erkende diploma Loopbaancoaching met Ziel en Zakelijkheid, kun je een versneld accreditatietraject bij de Noloc doorlopen.
Noloc is de beroepsorganisatie voor Loopbaancoaches.

Het programma van de Module Loopbaancoaching en Talentontwikkeling bestaat uit

 • 4 Online workshops
 • Oefenopdrachten
 • Literatuurstudie
 • 2 aanvullende competenties
 • Loopbaancoaching in de praktijk

Workshop 1: De start van een loopbaantraject

 • Opbouw van een loopbaantraject
 • De intake: coachvraag koppelen aan passend loopbaantraject
 • Van buiten naar binnen of van binnen naar buiten
 • Werkvormen voor de start van loopbaantraject
 • Biografisch werken in loopbaancoaching

Workshop 2: Loopbaantesten en inzicht in talenten

 • Inzetten van loopbaantesten en vragenlijsten in een loopbaantraject
 • Testuitslagen bespreken en ‘active engagement’ bij coachee creëren
 • Competentie-analyse en kwaliteitenonderzoek
 • De juiste loopbaaninstrumenten inzetten
 • Persoonlijk en professioneel profiel

Workshop 3: Talentontwikkeling en duurzame inzetbaarheid

 • Oriënterend netwerken en netwerken via social media
 • Verkennen van loopbaanopties in organisatie en op arbeidsmarkt
 • De werking en (toegevoegde) waarde van de kandidaat
 • Jobcrafting: je baan betekenisvol en energie-gevend maken
 • Communiceren over loopbaanwensen en -ambities

Workshop 4: Solliciteren en persoonlijke profilering

 • Persoonlijke profilering op LinkedIn
 • Succesvol CV en sollicitatiebrief binnen huidige selectieprocedures
 • Persoonlijke presentatie in sollicitatiegesprek
 • De rol van loopbaanadviseur binnen loopbaancoaching
 • ‘Hands-on’-coaching bij lastige loopbaanacties

Data, kosten en aanmelding

In de online-avondopleiding coaching: Coachen met Ziel en Zakelijkheid leer je coachingstrajecten begeleiden op de bovenstroom en onderstroom van persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt je coachingscompetenties op Europees NOBCO EQA practitioner niveau gedegen in de vingers en werkt diepgaand aan je persoonlijke ontwikkeling als coach. Door je professionele én persoonlijke ontwikkeling word je een coach met impact.

Data opleidingsavonden
De opleidingsavonden zijn klassikaal en online (via een virtual classroom) waardoor dit geen reistijd kost. De opleidingsavonden vinden wekelijks plaats op woensdagavonden van 18.30 tot 21.45 uur. De supervisie is een dagdeel, de online begeleidingsuurtjes bij het opbouwen van je certificeringsdossier duren een uur en de Webinars duren twee uur.

Oktober 2024
Virtual Classroom
Startdatum: 9 oktober 2024.

Opleidingsavonden:
De opleiding vindt vanaf 9 oktober 2024 elke week op woensdagavond plaats met uitzondering van de vakanties.
Het opleidingstraject loopt tot 16 april 2025.

Supervisie (18.30-21.45 uur):
Naast de opleidingsavonden heb je ook supervisiebijeenkomsten.
Deze zijn op:
10 februari 2025
24 maart
23 april
14 mei

Begeleiding Opbouw Certificeringsdossier (19.00-20.00):
7 november
3 december
1 april 2025
6 mei

Webinars (19.00-21.00):
21 januari 2025
7 april

Je kunt de Post-HBO Coach Opleiding Coachen met Ziel en Zakelijkheid ook als dagopleiding en op locatie volgen.

Aanmelden Avondopleiding Coaching
Je meldt je aan voor de Post-HBO Avondopleiding Coaching: Coachen met Ziel en Zakelijkheid door middel van het aanmeldformulier. De definitieve toelating vindt plaats na toetsing door de opleidingscoördinator.

Toelating
De toelatingscriteria voor deze opleiding zijn:

 • HBO werk- en denkniveau en minimaal 3 jaar werkervaring;
 • Inzicht in je sterke kanten en ontwikkelpunten als coach en de bereidheid om hieraan te werken.

Twijfel je of je hieraan voldoet, neem dan contact met ons op en we kijken er samen naar.

Studiebelasting avondopleiding coaching: Coachen met Ziel en Zakelijkheid (Post-HBO)
Deze avondopleiding coaching tot Europees practitioner coach bestaat uit 6 opleidingsblokken van 4 avonden, en 4 supervisie avonden.
Daarnaast moet je per maand rekening houden met 16 tot 20 uur voor literatuurstudie, oefenkandidaten, intervisie, praktijkcoaching, en praktijkopdrachten.
De praktijkcoaching start na blok 4. De totale opleiding duurt ongeveer 9 maanden.

Aanvullende Module Loopbaancoaching en Talentontwikkeling
De Module Loopbaancoaching en Talentontwikkeling is een aanvullende module op de Opleiding Coachen met Ziel en Zakelijkheid. Hiervoor moet je je apart opgeven. Dit hoeft niet meteen maar kan tot Blok 2 van de coach opleiding. De kosten van deze aanvullende module zijn €695,- indien deze gevolgd wordt tijdens je opleiding Coachen met Ziel en Zakelijkheid.
Wil je hieraan meedoen? Vermeld dit dan op het aanmeldformulier bij de opmerkingen of stuur ons een mailtje.
Als je zowel de Opleiding Coachen met Ziel en Zakelijkheid als de Module Loopbaancoaching en Talentontwikkeling succesvol afsluit, krijg je naast het NOBCO en LVSC erkende diploma Coachen met Ziel en Zakelijkheid ook het Noloc erkende diploma Loopbaancoaching met Ziel en Zakelijkheid.
De extra studiebelasting van deze module is ongeveer 50 studie-uren.

Kosten Avondopleiding Coaching
De Avondopleiding Coaching tot Practitioner Coach bestaat uit een opleidingsdeel en een diplomeringstraject.

Opleidingskosten
De opleidingskosten van deze Avondopleiding Coaching bedraagt € 4.135,-.
In deze prijs zijn alle reguliere kosten inbegrepen: begeleiding tijdens de opleidingsdagen, studiemateriaal en de handleiding Coachen met Ziel en Zakelijkheid van Blankestijn & Partners.
Tijdens de opleiding maak je gebruik van drie verplichte boeken. Deze boeken schaf je zelf aan, zodat je literatuurstudie al voor de eerste opleidingsdag kan beginnen.

Diplomeringskosten
De diplomeringskosten bedragen € 1.250,-. Het diplomeringstraject bestaat uit de webinars, de supervisie bijeenkomsten, de begeleiding bij het opbouwen van je certificeringsdossier, de beoordeling van je eindverslag en je inschrijving in het Post-HBO register.
In het diplomeringstraject van de online-avondopleiding coaching integreer je de kennis en methodieken uit de opleidingsavonden in drie volledig coachingstrajecten in de praktijk.
De supervisie ondersteunt je bij de verschillende stappen en de vragen die je hierbij tegenkomt. Zo versterk je je professionele en persoonlijke ontwikkeling als coach, gerelateerd aan je ervaringen in de praktijk.
Hierdoor is het diplomeringstraject een waardevol aanvullend leertraject op de opleiding.
Na de praktijkcoaching en supervisie toon je aan dat je je coachingscompetenties hebt ontwikkeld op Europees NOBCO EQA practitioner niveau.
Wanneer je slaagt ontvang je het LVSC en NOBCO EQA Practitioner erkende, Post-HBO register diploma Coach met Ziel en Zakelijkheid.

Regelingen tegemoetkoming studiekosten
Blankestijn & Partners is scholingspartner van het UWV. Hierdoor kun je deze opleiding vergoed krijgen in het kader van je re-integratie. Bekijk hiervoor het stappenplan van UWV

Erkenning-CRKBO

Blankestijn & Partners is CRKBO geregistreerd, daardoor is deze Online-Avondopleiding Coaching vrijgesteld van BTW.
Betaling in termijnen is mogelijk.

Kortingsregeling
De kortingsregeling geldt voor de opleidingen:

 • Post-HBO Trainer Opleiding: Trainen met Ziel en Zakelijkheid
 • Post-HBO (online / avond) Coach Opleiding: Coachen met Ziel en Zakelijkheid
 • Post-HBO Opleiding Systemisch Teamcoach en Teamtrainer

Wanneer je je meteen inschrijft voor 2 opleidingen ontvang je € 360,-korting op de totale opleidingskosten. Bij gelijktijdig inschrijven voor 3 opleidingen ontvang je € 740,- korting op de totale opleidingskosten.

Meer informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jeroen van den Dikkenberg (opleidingscoördinator) of Silvia Blankestijn (hoofdopleider):  0317 – 425134.

Je meldt je aan door middel van het aanmeldformulier.

Literatuurlijst

Verplichte literatuur

 • Handleiding Coachen met Ziel en Zakelijkheid van Blankestijn & Partners
 • Silvia Blankestijn, Communiceren met Ziel en Zakelijkheid, Uitgeverij Boom/Nelissen
 • Karin Brugman en Judith Budde, Ik en mijn ikken, Uitgeverij Thema.
 • Silvia Blankestijn, Coachen in 90 minuten, Uitgeverij Boom/Nelissen
Hans Baaijen
gepensioneerd neurochirurg
13 juli 2023

“Ziel en zakelijkheid” krijgt echt invulling en betekenis.

Erg goede coachopleiding waarin je uitgedaagd wordt om liefdevol en kritisch naar jezelf en anderen te kijken. "Ziel en zakelijkheid" krijgt echt invulling en betekenis.
Elmer
03 juli 2023

Mooie en sterke volgende stap in mijn professionele loopbaan.

Zeer nuttige opleiding gegeven door zeer capabele opleiders. Mooie en sterke volgende stap in mijn professionele loopbaan.
Koen Wennink
Opleider beroepspraktijk, Attent Zorg en behandeling
02 juli 2023

De inhoud van de opleiding sluit perfect aan en zet aan tot actie en groei.

De opleiding is goed verzorgd tijdens de lesdagen. De inhoud van de coachopleiding sluit perfect aan en zet aan tot actie en groei. Ik voel mij en ben een volwaardig startende coach door het doorlopen van de opleiding.
Chris Evenblij
IT manager, Nationale-Nederlanden
30 juni 2023

Duidelijke praktische handvatten

De kracht van de opleiding Coachen met Ziel en Zakelijkheid is dat je duidelijke praktische handvatten krijgt om goed te leren coachen. Deze pas je gelijk in de praktijk toe.
Monique van der Burg
27 juni 2023

De opleiding draagt enorm bij aan je eigen ontwikkeling

De zorgvuldige opbouw van deze opleiding en de professionaliteit van de trainers dragen enorm bij aan je eigen ontwikkeling van jezelf als coach.
Bas
KYC Coach bij ABNAMRO.
26 juni 2023

Draagt sterk bij aan de ontwikkeling van jou als mens

De opleiding is een cadeau aan jezelf en draagt sterk bij aan de ontwikkeling van jou als mens. Ik heb daarvan genoten en pluk dagelijks de vruchten van alle kennis, vaardigheden en inzichten.
Rob Hardeman
10 maart 2023

Deze opleiding verandert je zichtbaar als mens

Deze opleiding verandert je zichtbaar als mens en biedt mij goede handvatten om als mens en als coach verder te kunnen.
Meriam Burm
Coördinator centraal BOT in Zoekenhuis st. Jansdal
10 maart 2023

Deze opleiding heeft een hele mooie zelfontwikkeling opgeleverd

Ik voel me nu zeker als coach met een heel scala aan methodieken in mijn rugzak. Daarnaast heeft deze opleiding een hele mooie zelfontwikkeling opgeleverd waar ik, voordat ik aan deze opleiding begon, niet aan had kunnen denken. Dit heeft geresulteerd in dat ik in mijn werk beter in staat ben mijn collega’s te ondersteunen na een ingrijpende gebeurtenis. Ook in mijn privéleven heeft dit op een positieve manier impact gehad.
Jacinta Janmaat
Bloom Coaching & Yoga
24 januari 2023

Aandacht voor theorie en praktijk

De opleiding Coachen met Ziel & Zakelijkheid is een geaccrediteerde opleiding waarin je professioneel leert coachen, met voldoende aandacht voor theorie en praktijk, met oog voor de emotionele kern, zonder het te behalen (coachings)doel uit het oog te verliezen.
Bianca Jansen
Trainer en Coach, TrainCom
20 januari 2023

Een absolute aanrader!

De opleiding waarin coachen op de zes ontwikkelingsniveaus het uitganspunt is geeft een mooie brede basis en biedt tegelijk veel verdieping en bruikbare tools. Een absolute aanrader!
Leon Navarro
20 januari 2023

Coachen op vakmanschap

Van coach op gezond verstand naar coach op vakmanschap.
Willem Zijderveld
14 januari 2023

Deze opleiding heeft mij veel gebracht in mijn persoonlijke ontwikkeling

Als directeur van een basisschool heeft deze opleiding mij veel gebracht in mijn persoonlijke ontwikkeling. De coachingsskills zijn goed toepasbaar in mijn werk. Het coachen heeft mij veel voldoening gebracht, en ik ga er geïnspireerd mee aan de slag in (en wellicht ook buiten) het onderwijsveld!
Monique Goris
Voormalig leidinggevende / communicatieadviseur
13 januari 2023

Het houdt je continu een spiegel voor

Ik startte de opleiding met de wens een betere leidinggevende te worden. Ik vertrek met liefde voor het coachen en de wetenschap dat er een stevig fundament is gelegd zodat ik zorgvuldig en vanuit integriteit mensen kan begeleiden bij hun persoonlijke ontwikkeling, rekening houdend met hun en mijn grenzen. En daarnaast ontwikkelde ik natuurlijk ook zélf tijdens de opleiding. Het houdt je continu een spiegel voor: van ervaren naar inzicht naar verandering. Hoe mooi is dat...
Eef den Blanken
Contractmanager bij gemeente Amsterdam
13 januari 2023

De opleiding is ook voor contractmanagers een aanrader!

De opleiding is een aanvulling bij het uitoefenen op mijn competenties als contractmanager. De opleiding is ook voor contractmanagers een aanrader!
Frank Jansink
23 september 2022

Mooie balans tussen theorie en praktijkoefeningen

Zeer praktische en hands-on opleiding die veel inzicht geeft in wat coaching inhoudt en zelfinzicht geeft in jouw rol als coach. Mooie balans tussen theorie en praktijkoefeningen en begeleid door zeer ervaren begeleiders.
Rinus Willemsen
23 september 2022

Mensgericht en van hoofd naar hart

Deze coach opleiding heeft me geholpen in mijn carrière wending van systeemgericht naar mensgericht en van hoofd naar hart.
Dolly Batenburg
Interim Professional & Coach
21 september 2022

Geleerd op de onderstroom verdiepende gesprekken te kunnen hebben

Echt een aanbeveling! Met recht 'Ziel en Zakelijkheid'. Het heeft mij als mens verrijkt door op de onderstroom verdiepende gesprekken te kunnen houden en daarin de verschillende ontwikkelingsgebieden mee te nemen.
Nienke Vissers
Docent HBO Sportmarketing, Hogeschool Rotterdam
14 september 2022

Ik voel me vrijer in mijn coachrol

Vertrouwen gekregen in het 'niet alles perfect hoeven kunnen' als coach. Dat zorgt er nu voor dat ik me vrijer voel in mijn coachrol.
Christoph Janzing
14 september 2022

Een verrijking voor mijn professionele ontwikkeling als coach

Een geweldige coach opleiding! Echt een verrijking voor mijn eigen persoonlijke ontwikkeling en voor mijn professionele ontwikkeling als coach. Ontzettend veel geleerd. Bedankt Blankestijn en Partners en trainers! Ik raad deze cursus aan iedereen aan die wil leren coachen.
Karin Langemeijer
Beleidsadviseur
19 juni 2022

Aandacht voor eigen persoonlijke ontwikkeling

Mooi hoe in deze opleiding aandacht wordt gegeven aan je eigen persoonlijke ontwikkeling in relatie tot de tools die je leert gebruiken. Deze coachopleiding heeft mij de handvatten gegeven die ik zocht en waarmee ik ook buiten coachingssessies medewerkers goed kan ondersteunen.
Rik Vollebregt
Zelfstandig coach
15 juni 2022

Praktijkgerichte heel fijn

Voor mij als startend coach is vooral het praktijkgerichte heel fijn. Theorie lees je thuis, dus tijdens opleidingsdagen kun je lekker oefenen onder begeleiding en dan gaat het vinden van oefencoachees en daarmee aan de slag gaan, bijna vanzelf.
Jolise van Boxmeer
29 juni 2021

Opleiders beheersen de theorie en verstaan het vak

De opleiders zijn toppers die niet alleen de theorie beheersen maar ook hun vak verstaan en het vak op een enthousiaste, inspirerende, betrokken en veilige oordeelsvrije manier weten over te brengen. Silvia Blankestijn, Jeroen van den Dikkenberg en Searske Woudstra: Chapeau!
Madieke Groefsema
Talent Development Manager bij IPG Mediabrands
21 juni 2021

Ervaar meer stevigheid en zelfvertrouwen als coach

Een absolute aanrader wanneer je meer stevigheid en zelfvertrouwen wil ervaren als coach.
Marijke Bos
21 juni 2021

Gegroeid in mijn professionaliteit als coach en mens

Door Blankestijn en Partners ben ik gegroeid in mijn professionaliteit als coach maar ook als mens. De kennis en kunde die ik heb opgedaan kan ik overal gebruiken. Het heeft mijn leven en dat van mijn omgeving verrijkt!
Kirsten
21 juni 2021

De kwaliteit lesstof en trainingsdagen hebben mijn basis gelegd

De coachopleiding heeft mijn verwachtingen zeker gematcht. De kwaliteit in de lesstof en trainingsdagen hebben mijn basis gelegd als coach. Zeer veel dank aan alle trainers en medecursisten.
Karen
17 juni 2021

Veel oefenen in de praktijk!

Top trainers en veel oefenen in de praktijk!!
Janneke van Doren
17 juni 2021

Een combinatie van theorie en oefenen in de praktijk

Deze coachopleiding heeft mij de basis gegeven voor mijn ontwikkeling als coach. Een goede combinatie van theoretisch onderbouwing en veel oefenen in de praktijk. Met een goed gevulde gereedschapskist kan ik nu aan de slag als coach.
Corine van der Sande
24 maart 2021

De opleiding heeft mij handvatten én het vertrouwen gegeven

Deze opleiding coaching heeft mij handvatten én het vertrouwen gegeven om coachees van het begin tot het eind goed te begeleiden! Zeer waardevol wat ik in korte tijd heb geleerd. Veel waar voor je geld!
Chris Haenen
Verloskundige bij Verloskundigenpraktijk Florence te 's-Hertogenbosch
16 maart 2021

Geleerd kernachtig te coachen

Het mooie is dat ik heb geleerd kernachtig te coachen en dat wil ik inzetten binnen de Gezondheidszorg.
Marjolein Roelofs Heyrmans
15 maart 2021

Topniveau in een omgeving waar je je welkom voelt

Ik ben blij te hebben gekozen voor deze goed uitgebalanceerde coaching opleiding tussen zielenroerselen en de zakelijke kant. Topniveau in een omgeving waar je je welkom voelt en veilig voelt om te mogen experimenteren en fouten te mogen maken. Ik voel me na deze waardevolle opleiding een 'echte' coach.
John Obbens
15 maart 2021

Ik neem het elke dag in positieve zin met me mee

In de coachopleiding ervaar je coachingsmethodieken zonder dat het zweverig of klef wordt. Ik ben bewuster geworden van hoe ik mezelf in werk in consultancy en coaching inzet. Ik dacht een eind te zijn maar er bleek nog een hoop te leren in wat gewaarwording je kan brengen. Ik neem het elke dag in positieve zin mee.
Robbert Nijziel
08 maart 2021

Voor wie het vak coachen goed in de vingers wil krijgen

Wil je het vak coachen echt goed in de vingers krijgen, veel oefenen onder deskundige begeleiding en liefdevolle doch scherpe feedback? Dan is dit dé Post-HBO Coach Opleiding die je moet kiezen.
Hans Huizenga
Coach / Peoplemanager bij PlanMen
06 maart 2021

Je wordt je bewust van je kwaliteiten

De coach opleiding heeft mij de instrumenten en vaardigheden aangereikt om het coachvak waardig in te vullen. Ik heb genoten van de opleiding, de inspirerende trainers en dierbare medecursisten. Als toetje leer je jezelf tijdens oefeningen en reflectie goed kennen. Je wordt je bewust van je kwaliteiten en leert deze beter te benutten.
Rik Sivré
NT2-coach bij ROC Nijmegen
16 juli 2020

Je kan de geleerde theorie in de praktijk brengen en veel oefenen

De opleiders zijn erg betrokken en geven directe feedback op een prettige manier. Ik merk dat ik in een korte tijd al veel heb geleerd. De opleidingsblokken zijn veelal praktijkgericht waardoor ik de geleerde theorie in de praktijk kan brengen en veel kan oefenen.
Dick Dekker
Adviseur/Begeleider Management Teams bij Quadraam
14 juli 2020

B&P biedt een zeer gedegen opleiding

B&P biedt een zeer gedegen coach opleiding. Tijdens de blokken, maar ook tijdens de intervisie, praktijkcoaching en leercoaching kun je je steeds praktisch verder ontwikkelen. De continue toepassing van methodieken op jezelf en je collega’s maakt een snelle leercurve mogelijk.
Bea van Dorp
HRM-adviseur en coach
25 november 2019

Uitstekende balans in theorie en praktijk

Ik kan deze coaching opleiding van harte aanbevelen enerzijds gezien het hoge niveau van de opleiding maar ook de uitstekende balans in theorie en praktijk en de kundige begeleiding.
Rein Meekels
Coach / Trainer / Adviseur bij Gericht Coachen
15 oktober 2019

De opleiding heeft ervoor gezorgd dat ik mezelf beter ken

De coach opleiding heeft ervoor gezorgd dat ik mezelf beter ken. Ik zet mezelf nu krachtiger in als instrument tijdens coachtrajecten en sta krachtiger in het leven. De diversiteit aan werkvormen, die ik nu inzet, maken van mij een coach die op maat werkt.
Ronald Karssies
Projectleider en docentbegeleider Albeda
16 mei 2019

Dit is een echte vakopleiding

Dit is een echte vakopleiding waarin je je in driekwart jaar ontwikkeld tot professioneel coach. De trainingsdagen worden optimaal benut met oefening en feedback. Inspirererende trainers, intervisie, leercoaching praktijkcoaching.

Erkenningen van deze avondopleiding coaching

Blankestijn & Partners wil uitmuntende coaches, trainers, intervisors en teamcoaches opleiden, die zich onderscheiden in kwaliteit, in vakmanschap en in hun impact op de groei en ontwikkeling van mensen, teams en/of organisaties.
Erkenningen, Certificeringen en PE-punten zijn een manier om de kwaliteit van onze opleidingen én van onze afgestudeerde coaches, trainers en teamcoaches te waarborgen. Daarom laten wij onze opleidingen en organisatie toetsen.

Post-HBO Register
Deze avondopleiding coaching is officieel Post-HBO geregistreerd, waardoor je na de opleiding wordt ingeschreven in het Post-HBO register als ‘Coach met Ziel en Zakelijkheid’.

NOBCO
De Post-HBO avondopleiding coaching is Europees erkend door NOBCO en EMCC op practitionerniveau, hierdoor ontvang je een Europees EQA diploma op practitionerniveau.
Tijdens deze practitioner coaching avondopleiding start je met je portfolio voor Europese Individuele NOBCO certificering (EIA).

LVSC
Deze coaching opleiding is erkend door de LVSC. Na het behalen van je diploma Coach met Ziel en Zakelijkheid kun je je direct bij de LVSC registreren, en je laten vermelden in het LVSC overzicht van coaches.

Noloc
Met deze avondopleiding coaching bouw je aan een stevig fundament voor je aansluiting bij de Noloc als loopbaanprofessional.

Schoolleidersregister PO erkend
De coach opleiding is geaccrediteerd bij het Schoolleidersregister PO onder het professionaliseringsaanbod herregistratie met 100 punten en kun je gebruiken voor je herregistratie.
Aan de registratie van deze punten zijn extra kosten verbonden, neem contact op met ons secretariaat.

Erkenningen van Blankestijn & Partners

CEDEO erkend
De open opleidingen van Blankestijn & Partners zijn CEDEO erkend, op basis van een klanttevredenheidsonderzoek onder oud-deelnemers.

CRKBO geregistreerd
Blankestijn & Partners is CRKBO geregistreerd, waardoor wij deze coach opleiding BTW vrij kunnen aanbieden.

UWV-Scholingspartner
Blankestijn & Partners is scholingspartner van het UWV. Hierdoor kun je deze opleiding vergoed krijgen in het kader van je re-integratie.

 


Gratis download

E-Book: Het Stermodel voor coaches, trainers en teamcoaches

Inzicht en werkvormen over de methodiek van het Stermodel

Download e-book
E-Book: Het Stermodel voor coaches, trainers en teamcoaches