Avondopleiding Coaching: Coachen met Ziel en Zakelijkheid

Deze inspirerende coaching opleiding wordt gegeven in de avond. Hierdoor gebruik je de winteravonden om een vakbekwaam coach te worden en een Post-HBO geregistreerd, LVSC en NOBCO erkend diploma te behalen op Europees EMCC-EQA practitioner niveau. De opleiding wordt klassikaal gegeven in een virtual classroom, hierdoor heb je geen reistijd.

Deze avondopleiding tot coach is praktijkgericht. Je krijgt het coachvak gedegen in de vingers door het vele oefenen in de groep, coachen van oefenkandidaten en het begeleiden van 3 volledige coachingstrajecten. Uiteraard krijg je hierbij feedback en supervisie.
Je leert diepgaand en resultaatgericht coachen op de bovenstroom en onderstroom van persoonlijke ontwikkeling. Hiervoor ontwikkel je je coachingscompetenties en leer je een palet aan coachingsmethodieken.
Je professionele en persoonlijke ontwikkeling als coach gaan tijdens deze online coach opleiding hand in hand.

De inhoud van deze avond opleiding is hetzelfde als de dagopleiding Coachen met Ziel en Zakelijkheid.

 

Na deze intensieve Post-HBO Coaching Opleiding:

 • Beheers je een palet aan coachingsmethodieken voor de onderstroom en bovenstroom
 • Heb je je coachingscompetenties gedegen in de vingers door een extra uitgebreide NOBCO erkende opleiding tot coach
 • Kun je een coachingstraject zorgvuldig contracteren en doelgericht begeleiden vanuit een professionele coach houding
 • Heb je je impact vergroot door je persoonlijke ontwikkeling als coach
 • Ben je jouw passie als coach of loopbaancoach in de praktijk aan het realiseren
 • Ben je Post-HBO geregistreerd coach met een LVSC en NOBCO Europees EMCC-EQA practitioner diploma

Loopbaancoach
Tijdens deze avond coaching opleiding kun je specialiseren tot loopbaancoach door de aanvullende Module Job Marketing. Hierdoor heb je een goede basis voor je individuele certificering bij de Noloc.
Je kunt je daarna nog verder ontwikkelen als loopbaancoach in de opleiding Systemisch Loopbaancoach.

Voor wie

Deze avond coaching opleiding is geschikt voor iedereen die professioneel wil leren coachen:

 • Je zoekt een erkende en Post-HBO coaching opleiding waarin je verdiepend én resultaatgericht leert coachen vanuit een niet-hiërarchische positie.
 • Je bent bereid om intens en doelgericht te werken aan je persoonlijke ontwikkeling als coach, zodat je jezelf als coachingsinstrument versterkt.
 • Je wilt je loopbaan als coach verder vormgeven, als interne of externe (loopbaan)coach.
 • Je wilt de (winter) avonden gebruiken om het coachvak gedegen in de vingers te krijgen.
 • Je wilt geen onnodige reistijd.

Blankestijn & Partners is al 20 jaar specialist in coach en trainer opleidingen met een gemiddelde cursisten beoordeling van 9 bij CEDEO onderzoek.

Meer weten?
Kom kennismaken op onze gratis workshop of vraag telefonisch advies.

In deze Post-HBO Avond Coaching Opleiding:

✔ Verdiepende vakopleiding tot coach
✔ 24 avonden + blended learning
✔ Gedegen vaardigheden inoefenen
✔ Persoonlijke ontwikkeling als coach
✔ Praktijkcoaching met Supervisie
✔ Intervisie en oefenkandidaten
✔ Persoonlijke aandacht en mede cursisten
✔ LVSC en NOBCO erkende coach opleiding
✔ Post-HBO en EQA practitioner diploma

Mogelijke vervolgopleidingen

Na de avond Post-HBO Coaching Opleiding Coachen met Ziel en Zakelijkheid kun je je bij Blankestijn & Partners verder ontwikkelen tot loopbaancoach, trainer of teamcoach:

Verder groeien als loopbaancoach?
Volg dan de korte vervolg Opleiding Systemisch Loopbaancoach. Je voegt dan systemisch werken met loopbaanvragen toe aan je coachingsmethodieken uit Coachen met Ziel en Zakelijkheid. Je hebt dan een gedegen pakket voor certificering bij de Noloc.

Trainer én coach worden?
Wanneer je behalve coach ook trainer wilt worden, vervolg dan je ontwikkelingstocht met de NOBTRA erkende Post HBO registeropleiding Trainen met Ziel en Zakelijkheid. Je leert dan alle kneepjes van het trainersvak, zodat je individuele groei ook in groepen kunt begeleiden. Je wordt een trainer die praktijkgericht en verdiepend kan trainen op de bovenstroom en onderstroom van persoonlijke groei en ontwikkeling.

Wil je Coach én Teamcoach worden?
Wanneer je na de avondopleiding tot coach, je deskundigheid wilt uitbreiden naar het begeleiden van teams in hun onderlinge samenwerking, kun je aanvullend de NOBTRA en LVSC erkende Post-HBO Opleiding Systemisch Teamcoach en Teamtrainer volgen.
In deze teamcoach opleiding leer je teams groepsdynamisch en systemisch begeleiden naar een betere onderlinge samenwerking.
Groepsdynamisch doen we dit vanuit de zes ontwikkelingsniveaus van het Stermodel. Vanuit het Systemisch werken van Hellinger leer je door een andere bril naar teams kijken, systemische vragen stellen en werken met team- en organisatieopstellingen.

Je leert praktijkgericht en diepgaand coachen op Europees NOBCO EQA practitioner niveau, en vergroot je impact als coach door je persoonlijke ontwikkeling.

De opleidingsavonden van de Post-HBO Avondopleiding Coaching: Coachen met Ziel en Zakelijkheid starten in oktober en eindigen half april. Het diplomeringstraject loopt nog even door, waardoor je voor de zomer je LVSC en NOBCO erkende Post-HBO diploma behaalt. De gehele Avondopleiding Coachen bestaat uit:

 • Europees erkend Competentieprofiel en Persoonlijke Ontwikkelingsdoelen
 • 6 opleidingsblokken van 4 avonden
 • Oefenkandidaten
 • 7 Intervisiebijeenkomsten
 • Praktijkcoaching (face to face of online)
 • 4x Online supervisie
 • Literatuurstudie
 • Praktijkopdrachten: Coachen als vak
 • Bouwen aan je loopbaan als coach

De inhoud van deze avond opleiding is hetzelfde als de dagopleiding Post-HBO Coach Opleiding Coachen met Ziel en Zakelijkheid

Europees erkend Competentieprofiel en Persoonlijke Ontwikkelingsdoelen
Tijdens deze coaching opleiding werk je stap voor stap aan het ontwikkelen van je coachingscompetenties, die zijn beschreven in ons Europees NOBCO EQA practitioner competentieprofiel ‘Coach met Ziel en Zakelijkheid’. Je maakt twee keer een Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP), en bepaalt voor elke opleidingsavond op welke gedragsindicator uit je POP je je gaat focussen bij het oefenen als coach.
Naast de leerdoelen voor je competentieontwikkeling, bepaal je tijdens opleidingsblok 1 en 2 je leerdoelen voor je persoonlijke ontwikkeling als coach. De oefenrondes waarin jij de rol van coachee inneemt zijn bij uitstek geschikt om aan deze persoonlijke leerdoelen te werken. Vanuit de verschillende coachingsmethodieken onderzoek je in deze rol je bezieling, ineffectieve patronen, eigenheid en persoonlijke kracht als coach.
Door de combinatie van persoonlijke en competentie ontwikkeling groei je doelgericht naar een vakbekwaam coach met Ziel en Zakelijkheid.

6 opleidingsblokken van 4 opleidingsavonden
Tijdens de opleidingsavonden wordt het toepassen van de coachingsmethodieken gedemonstreerd, oefen je veelvuldig in de rol van coach en krijg je feedback met concrete tips, die je meteen kunt toepassen. Zo leer je de theorie toepassen in de praktijk, groei je naar een vakbekwaam coach en ontwikkel je eigen coachingsstijl.
In de rol van coachee werk je aan je persoonlijke ontwikkeling als coach. Daarnaast zijn er diverse oefeningen gericht op thema’s in je persoonlijke ontwikkeling, zoals je coach houding, onderzoeken van je redderspatronen, en het realiseren van de passie als coach.

Oefenkandidaten
Binnen de Avondopleiding Coachen met Ziel en Zakelijkheid zijn oefenkandidaten mensen in je omgeving die ‘proefkonijn’ voor je willen zijn, of een coachingsmethodiek wel eens willen ervaren.
Na elk opleidingsblok krijg je een opdracht om een coachingsmethodiek te gaan toepassen op een aantal oefenkandidaten. Deze methodiek heb je dan tijdens de opleidingsavonden al geoefend op je mede-cursisten. Door het verder oefenen met de oefenkandidaten krijg je de coachingsmethodiek niet alleen beter in de vingers, maar leer je deze ook inzetten bij verschillende persoonlijkheden.

7 Intervisie bijeenkomsten
Je intervisiegroep is een extra oefengroep naast de opleidingsavonden. Hiervoor krijg je aanvullende en verdiepende opdrachten, en leer je nieuwe werkvormen die je in je coaching kunt gebruiken. Daarnaast ondersteun je elkaar bij het maken van je POP’s en het realiseren van je persoonlijke leerdoelen. Later in de opleiding bespreek je met elkaar casuïstiek uit jullie praktijkcoaching.
Als intervisiegroep kom je 7 keer bij elkaar, online of offline.

Praktijkcoaching
De drie coachees die je begeleidt voor de praktijkcoaching, hebben een duidelijke coachvraag waar ze met jou als coach mee aan de slag gaan. Je begeleidt ze in een coachingstraject dat bestaat uit een intakegesprek en minimaal vijf coachingsgesprekken.
In de praktijkcoaching integreer je alle aspecten van het coachingsvak, die je gedurende de online avondopleiding hebt geleerd. Hierbij krijg je ondersteuning van een opleider in de supervisiebijeenkomsten, en tijdens de intervisie van je intervisiegenoten.
Wanneer je je wilt specialiseren als loopbaancoach, kun je coachingskandidaten zoeken met een loopbaanvraag.

4x Supervisie
In de vier online supervisie-avonden breng je casuïstiek in uit je praktijkcoaching. De thema’s van de supervisiebijeenkomsten volgen de thema’s die je gedurende een coachingstraject tegenkomt, zoals de coachvraag helder krijgen in de intake, de aanpak van de eerste coachingssessie, de motivatie van de coachee, omgaan met eigenaarschap en een goede afbouw van het coachingstraject. Ook kun je thema’s inbrengen die gerelateerd zijn aan je persoonlijke leerdoelen als coach.

Literatuurstudie
In de voorbereidingsopdrachten wordt aangegeven welke literatuur je dient te lezen voor een opleidingsavond lees je in de verplichte literatuur. De verplichte literatuur vind je onder ‘Praktische informatie’.
Aanvullend lees je een coachingsboek naar keuze, gerelateerd aan jouw ambities als coach. Wanneer je je wilt specialiseren als loopbaancoach, kies je een boek op het gebied van loopbaancoaching.

Praktijkopdrachten: Coachen als vak
De praktijkopdrachten zijn erop gericht om meer inzicht te verkrijgen in de coachingsmarkt in relatie tot jouw eigenheid en visie op coachen. Zo kun je jezelf beter positioneren als coach.

Bouwen aan je loopbaan als coach
Je werkt aan je loopbaanontwikkeling als coach door

 • De vele oefensituaties in de opleidingsavonden, intervisie en oefenkandidaten
 • Stil te staan bij je persoonlijke missie en drijfveren als coach
 • Het zelf ervaren van diverse opdrachten uit de loopbaancoaching
 • Het doen van een marktonderzoek binnen een segment van de coachingsmarkt
 • Het begeleiden van drie volledige coachingstrajecten
 • Het schrijven van een brochure- of websitetekst, waarin je jezelf profileert als coach

Toetsing en Diplomering
Voor het ontvangen van het door NOBCO EMCC op EQA practitioner niveau en LVSC erkende, Post-HBO registerdiploma ‘Coach met Ziel en Zakelijkheid’ moet je je ontwikkelingsportfolio volledig hebben ingeleverd, dient je beoordelingsportfolio met een voldoende zijn beoordeeld,  en heb je voldaan aan het aanwezigheidscriterium.

Leg een stevige basis voor je NOBCO EIA certificering
De online avond coaching opleiding Coachen met Ziel en Zakelijkheid is Europees NOBCO EQA erkend op practitioner niveau. Tijdens de opleiding verzamel je al onderdelen voor je individuele NOBCO EIA practitioner certificeringsportfolio.
Wanneer je je als coach individueel wilt laten certificeren bij de NOBCO bouw je na de opleiding verder aan je EIA practitioner certificeringsportfolio.

Resultaat

In de avond coaching opleiding Coachen met Ziel en Zakelijkheid ontwikkel je je coachingscompetenties op Europees NOBCO EQA practitionerniveau, en leer je coachen op de bovenstroom (gedrag en effect op omgeving) en de onderstroom (overtuigingen, emoties, fysiek gewaarzijn en zingeving) van persoonlijke ontwikkeling.
Daarnaast doorloop je zelf een persoonlijk ontwikkelingsproces op deze zes ontwikkelingsniveaus, waarin je je impact als coach versterkt.

 • Je kunt een coachingstraject verdiepend en resultaatgericht begeleiden, van intake tot zichtbare resultaten in de praktijk.
 • Met het competentieprofiel ‘Coach met Ziel en Zakelijkheid’ heb je je coachingscompetenties ontwikkeld op Europees NOBCO practitioner niveau.
 • Je beheerst uiteenlopende coachingsmethodieken op de zes ontwikkelingsniveaus.
 • Je hebt inzicht in je kracht en valkuilen als coach, en kunt hier bewust mee omgaan tijdens je coaching.
 • Je kunt jezelf als coach onderscheidend positioneren op de coachingsmarkt, vanuit jouw visie en eigenheid.
 • Je hebt vele oefensessies en 3 volledige coachingstrajecten begeleid.
 • Je bent als coach ingeschreven in het Post-HBO register en hebt een LVSC en NOBCO erkend practitioner diploma, en hebt een stevige basis gelegd voor je NOBCO EIA certificering.

Passie voor Loopbaancoaching?
Dan kun je je tijdens de avondopleiding specialiseren in loopbaancoaching door deel te nemen aan de aanvullende Module Job Marketing. In deze module krijg je kennis en inzicht in een aantal thema’s waar je als loopbaancoach mee te maken krijgt. Deze thema’s zijn gerelateerd aan de marktbewerkingsfase binnen loopbaancoaching, en gericht op de Noloc kennisgebieden arbeidsmarkt, scholing en beroepen en organisaties. Hiermee ben je extra goed voorbereid voor je persoonlijke Noloc certificering. Aan deze module zijn extra kosten verbonden. Je hoeft hiervoor niet meteen op te geven, je kunt nog tot blok 3 hiervoor kiezen.

 

Resultaatgericht coachen met verdiepende methodieken en persoonlijke ontwikkeling

Je leert verdiepend en resultaatgericht coachen, met coachingsmethodieken op de zes ontwikkelingsniveaus van het Stermodel. Professionele en persoonlijke ontwikkeling van de coach.

De Post-HBO avondopleiding Coachen met Ziel en Zakelijkheid bestaat uit 6 opleidingsblokken van elk 4 avonden, en 4 supervisie-avonden. Tijdens de online avond opleiding oefen je veelvuldig in de rol van coach, krijg je feedback en word je uitgedaagd in je persoonlijke ontwikkeling als coach. Je leert coachen op de bovenstroom en onderstroom van persoonlijke ontwikkeling, waardoor je een Coach met Ziel en Zakelijkheid wordt.

Coachingsmethodieken Persoonlijke ontwikkeling van de coach
 • Stermodel 6 ontwikkelingsniveaus
 • Gestaltmethodisch coachen
 • Geweldloze communicatie
 • Voice Dialogue
 • NLP-technieken
 • (Levens)loopbaancoaching
 • Waardengericht coachen
 • Driegesprekken
 • Rollenspelen
 • Fair-witness coachhouding
 • Redderspatronen & nooduitgangen
 • Omgaan met eigen emoties
 • Primaire en verstoten subpersonen
 • Oppervlakkige en diepe overtuigingen van de coach
 • Overdracht en tegenoverdracht
 • Bezieling en drijfveren van de coach
 • Je profilering en loopbaan als coach

Het programma van de Avond Opleiding Coachen op Europees EQA practitioner niveau heeft dezelfde inhoud als de dag opleiding Coachen met Ziel en Zakelijkheid en bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Blok 1: Gestalt: kernachtig coachen in het hier-en-nu
 • Blok 2: De intake: van contact naar contract
 • Blok 3: Verbindend communiceren over emoties en overtuigingen
 • Blok 4: Voice Dialogue: speels en verdiepend coachen binnen een zakelijke context
 • Supervisie 1: De bovenstroom en onderstroom van de coachvraag
 • Start Praktijkcoaching
 • Blok 5: Zingeven aan (levens)loopbaan
 • Supervisie 2: Het online coachcontact en coachcontract
 • Blok 6: Transfer: nieuw gedrag eigen maken
 • Supervisie 3: Online coachen op de onderstroom
 • Supervisie 4: Transfergericht coachen; waarderen, borgen en evalueren

Uitgebreide inhoud van de Avond Coaching Opleiding Coachen met Ziel en Zakelijkheid

Blok 1 van de avond coaching opleiding: Gestalt: kernachtig coachen in het hier-en-nu
4 avonden, virtual classroom (klassikaal en online)

 • Coachen met Gestalt methodiek
 • Gewaarzijn in het hier-en-nu vergroten
 • Het waarnemingsvermogen van de coach en de coach als instrument
 • Afstand en nabijheid in het coachcontact
 • Opstarten van persoonlijke ontwikkeling

Oefenkandidaten: Gestaltmethodisch werken met Kernkwadrant
Intervisie 1: Coaching verdiepen met Gestalt methodiek

Blok 2 van de avond coaching opleiding: De intake: van contact naar contract
4 avonden, virtual classroom (klassikaal en online)

 • Het Stermodel: de bovenstroom en onderstroom in persoonlijke ontwikkeling
 • Professionele coach houding en redderspatronen
 • Krachtig coachcontract sluiten op de bovenstroom en onderstroom
 • Coaching structureren met het GROW-model
 • De coachingsprincipes en de nooduitgangen van de coach

Oefenkandidaten: Coachcontract maken op de bovenstroom en onderstroom
Intervisie 2: De 6 ontwikkelingsniveaus van het stermodel in het intakegesprek

Blok 3 van de avond coaching opleiding: Verdiepend communiceren over emoties en overtuigingen
4 avonden, virtual classroom (klassikaal en online)

 • Coachen met de 4 stappen van Geweldloze Communicatie
 • Leerdoelgericht aandacht geven aan emoties en behoeften
 • Omgaan met je eigen emoties in de rol van coach
 • De RET-methodiek inzetten bij coachen op mentale overtuigingen
 • Herkaderen van belemmerende overtuigingen

Oefenkandidaten: Coachen met Geweldloze Communicatie
Intervisie 3: Coachen op de onderstroom

Blok 4 van de avond coaching opleiding: Voice Dialogue: speels en verdiepend coachen binnen een zakelijke context
4 avonden, virtual classroom (klassikaal en online)

 • Voice Dialogue vraagtechnieken en subpersonen leren kennen
 • De impact van energetisch matchen met subpersonen
 • Een coachingsgesprek voeren met Voice Dialogue methodiek
 • Werkvormen voor coachen op het fysieke ontwikkelingsniveau
 • Het driegesprek en coachen binnen de organisatiecontext

Oefenkandidaten: Coachen met subpersonen
Intervisie 4: Jouw passie als coach en de coachingsmarkt
Supervisie 1: De bovenstroom en onderstroom van de coachvraag
Start Praktijkcoaching: (face to face of online) Vanaf dit moment kun je beginnen met je praktijkcoaching

Blok 5 van de avond coach opleiding: Zingeven aan (levens)loopbaan
4 avonden, virtual classroom (klassikaal en online)

 • De opbouw van een loopbaancoaching traject op boven- en onderstroom
 • De missie, visie en drijfveren van jou als coach
 • Werkvormen voor waardengericht coachen
 • Werken met loopbaanopdrachten binnen een coachingstraject
 • Omgaan met emoties bij veranderingen in werk en loopbaan

Oefenkandidaten: Drijfveren in loopbaanontwikkeling
Intervisie 5: Loopbaanopdrachten en loopbaanstappen

Supervisie 2: Het online coachcontact en coachcontract

 • Supervisie over casuïstiek intakefase praktijkcoaching
 • Verbinding en vertrouwen opbouwen in online intakegesprek
 • Online coachcontract op de bovenstroom en onderstroom
 • Tot de kern durven komen in online coaching
 • Online coaching: inspiratie en uitdagingen

Blok 6 van de avond coach opleiding: Transfer: nieuw gedrag eigen maken
4 avonden, virtual classroom (klassikaal en online)

 • Inzichten op de onderstroom verzilveren met resultaten op de bovenstroom
 • Leerdoelgericht feedback geven
 • Succesvol coachen met rollenspelen
 • Supervisie over lastige praktijkcasuïstiek uit praktijkcoaching
 • Supervisie over je persoonlijke en loopbaan ontwikkeling als coach

Oefenkandidaten: Coachen met rollenspelen
Intervisie 6: Casuïstiek bespreking uit praktijkcoaching
Praktijkcoaching  (face to face of online)

Supervisie 3: Online coachen op de onderstroom

 • Supervisie over coachen op de onderstroom in praktijkcoaching
 • Verdiepende coachingsmethodieken krachtig inzetten in online coaching
 • Non-verbale signalen gebruiken in online coaching
 • Omgaan met gevoelens en emoties tijdens online coaching
 • Jezelf als online coachingsinstrument inzetten

Intervisie 7: Casuïstiek uit praktijkcoaching
Praktijkcoaching  (face to face of online)

Supervisie 4: Transfergericht coachen; waarderen, borgen en evalueren

 • Supervisie over afronding praktijkcoaching en transfer naar (werk)praktijk
 • Aandachtspunten voor de afbouw van een (online) coachingstraject
 • Oogsten en waarderen binnen het coachcontract
 • De omgevingscontext en borging in de (werk)praktijk
 • Afscheidsrituelen en evaluatie methoden

Praktijkcoaching  (face to face of online)

De Supervisie en Praktijkcoaching zijn onderdeel van het diplomeringstraject.

 

Aanvullende Module Job Marketing

De Module Job Marketing is een aanvullende module waarvoor je je apart moet opgeven. Dit hoeft niet meteen maar kan tot Blok 3 van de coach opleiding.
In deze module krijg je kennis en inzicht in een aantal specifieke thema’s waar je als loopbaancoach mee te maken krijgt. Deze thema’s zijn gerelateerd aan de marktbewerkingsfase binnen loopbaancoaching, en gericht op de Noloc kennisgebieden arbeidsmarkt, scholing en beroepen en organisaties. Hiermee ben je extra goed voorbereid voor je persoonlijke Noloc certificering.

Het programma van de Module Job Marketing bestaat uit

 • 2 aanvullende competenties
 • 2 Online supervisie workshops
 • Literatuur
 • Loopbaancoaching in de praktijk
 • 2 Intervisiebijeenkomsten
 • Oefenkandidaten
 • Praktijkopdrachten

Online workshop 1: Van de binnenwereld naar de buitenwereld
1 dagdeel, overdag, virtual classroom (online)

 • De werking van de kandidaat in een organisatie
 • Persoonlijk profiel als verbinding tussen binnen- en buitenwereld
 • De (toegevoegde) waarde van jouw aanbod (jijzelf als product) op de arbeidsmarkt
 • Oriënterend netwerken
 • Werken met tests versus ‘active engagement’

Online workshop 2: Eigentijds profileren en solliciteren
1 dagdeel, overdag, virtual classroom (online)

 • Identificeren van kansen en (on)mogelijkheden in organisaties en op de arbeidsmarkt
 • Loopbaanstappen (uit)zetten en ‘hands-on acties uitvoeren’
 • Adviserend coachen naar een succesvol CV en sollicitatiebrief
 • LinkedIn en social media inzetten voor oriëntatie en sollicitatie
 • Coachen bij de voorbereiding van een sollicitatiegesprek

Data, kosten en aanmelding

In de avondopleiding Coaching: Coachen met Ziel en Zakelijkheid leer je coachingstrajecten begeleiden op de bovenstroom en onderstroom van persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt je coachingscompetenties op Europees NOBCO EQA practitioner niveau gedegen in de vingers en werkt diepgaand aan je persoonlijke ontwikkeling als coach. Door je professionele én persoonlijke ontwikkeling word je een coach met impact.

Data opleidingsavonden
De opleidingsavonden zijn klassikaal en online (via een virtual classroom) waardoor dit geen reistijd kost. De opleidingsavonden vinden wekelijks plaats op woensdagavonden van 18.30 tot 21.45 uur.

De opleiding start op woensdagavond 5 oktober 2022 en eindigt 14 juni 2023. Er vindt iedere woensdagavond een opleidingsavond plaats.
In verband met vakanties zijn er geen opleidingsavonden op: 26 oktober 2022, 28 december 2022, 4 januari 2023 en 1 maart 2023.
Naast de opleidingsavonden, heb je ook supervisiebijeenkomsten. Deze staan gepland op: 22 maart 2023 (er is die avond dus geen reguliere opleidingsavond), 24 mei 2023 en 14 juni 2023.

Je kunt de Post-HBO Coach Opleiding Coachen met Ziel en Zakelijkheid ook als dagopleiding en op locatie volgen.

Aanmelden Avondopleiding Coachen
Je meldt je aan voor de Post-HBO Avondopleiding Coaching: Coachen met Ziel en Zakelijkheid door middel van het aanmeldformulier. De definitieve toelating vindt plaats na toetsing door de opleidingscoördinator.

Toelating
De toelatingscriteria voor deze opleiding zijn:

 • HBO werk- en denkniveau en minimaal 3 jaar werkervaring;
 • Inzicht in je sterke kanten en ontwikkelpunten als coach en de bereidheid om hieraan te werken.

Twijfel je of je hieraan voldoet, neem dan contact met ons op en we kijken er samen naar.

Studiebelasting avond Coach Opleiding: Coachen met Ziel en Zakelijkheid (Post-HBO)
Deze avondopleiding coaching tot Europees practitioner coach bestaat uit 6 opleidingsblokken van 4 avonden, en 4 supervisie avonden.
Daarnaast moet je per maand rekening houden met 16 tot 20 uur voor literatuurstudie, oefenkandidaten, intervisie, praktijkcoaching, en praktijkopdrachten.
De praktijkcoaching start na blok 4. De totale opleiding duurt ongeveer 9 maanden.

Aanvullende Module Job Marketing
De Module Job Marketing is een aanvullende module waarvoor je je apart moet opgeven. De module wordt klassikaal online (Virtual Classroom) en overdag gegeven. De kosten van deze aanvullende module zijn €395,= en kan alleen worden gevolgd tijdens je opleiding Coachen met Ziel en Zakelijkheid.
Wil je hieraan meedoen, vermeld dit op het aanmeldformulier bij de opmerkingen of stuur ons een mailtje. Opgeven voor deze module hoeft niet meteen maar kan tot Blok 3 van de coach opleiding.
Als je zowel de opleiding Coachen met Ziel en Zakelijkheid en de Module Job Marketing succesvol afsluit krijg je naast het Diploma Coachen met Ziel en Zakelijkheid ook het diploma Loopbaancoaching met Ziel en Zakelijkheid

Kosten Avond Opleiding Coachen
De Avond Coaching Opleiding tot practitioner coach bestaat uit een opleidingsdeel en een diplomeringstraject.

Opleidingskosten
De opleidingskosten van deze Avondopleiding Coaching bedraagt € 4.050,-.
In deze prijs zijn alle reguliere kosten inbegrepen: begeleiding tijdens de opleidingsdagen, studiemateriaal en de handleiding Coachen met Ziel en Zakelijkheid van Blankestijn & Partners.
Tijdens de opleiding maak je gebruik van drie verplichte boeken. Deze boeken schaf je zelf aan, zodat je literatuurstudie al voor de eerste opleidingsdag kan beginnen.

Diplomeringskosten
De diplomeringskosten bedragen € 1.250,-. Dit is inclusief de supervisie over je praktijkcoaching, beoordeling van je eindverslag en je inschrijving in het Post-HBO register.
In het diplomeringstraject van deze LVSC en erkende NOBCO EQA practitioner, Post-HBO Online Coach Opleiding integreer je de kennis en methodieken uit de opleidingsavonden in drie volledig coachingstrajecten in de praktijk.
De supervisie ondersteunt je bij de verschillende stappen en de vragen die je hierbij tegenkomt. Zo versterk je je professionele en persoonlijke ontwikkeling als coach, gerelateerd aan je ervaringen in de praktijk.
Hierdoor is het diplomeringstraject een waardevol aanvullend leertraject op de opleiding.
Na de praktijkcoaching en supervisie toon je aan dat je je coachingscompetenties hebt ontwikkeld op Europees NOBCO EQA practitioner niveau.
Wanneer je slaagt ontvang je het LVSC en NOBCO EQA practitioner erkende, Post-HBO register diploma Coach met Ziel en Zakelijkheid.

Erkenning-CRKBO

Blankestijn & Partners is CRKBO geregistreerd, daardoor is deze Online Coaching Opleiding vrijgesteld van BTW.
Betaling in termijnen is mogelijk.

Kortingsregeling
De kortingsregeling geldt voor de opleidingen:

 • Post-HBO Trainer Opleiding: Trainen met Ziel en Zakelijkheid
 • Post-HBO (online / avond) Coach Opleiding: Coachen met Ziel en Zakelijkheid
 • Post-HBO Opleiding Systemisch Teamcoach en Teamtrainer

Wanneer je je meteen inschrijft voor 2 opleidingen ontvang je € 360,-korting op de totale opleidingskosten. Bij gelijktijdig inschrijven voor 3 opleidingen ontvang je € 740,- korting op de totale opleidingskosten.

Meer informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jeroen van den Dikkenberg (opleidingscoördinator) of Silvia Blankestijn (hoofdopleider):  0317 – 425134.

Je meldt je aan door middel van het aanmeldformulier.

Literatuurlijst

Verplichte literatuur

 • Handleiding Coachen met Ziel en Zakelijkheid van Blankestijn & Partners
 • Silvia Blankestijn, Communiceren met Ziel en Zakelijkheid, Uitgeverij Boom/Nelissen
 • Karin Brugman en Judith Budde, Ik en mijn ikken, Uitgeverij Thema.
 • Silvia Blankestijn, Coachen in 90 minuten, Uitgeverij Boom/Nelissen
John Obbens
15 maart 2021

Ik neem het elke dag in positieve zin met me mee

In de opleiding ervaar je coachingsmethodieken zonder dat het zweverig of klef wordt. Ik ben bewuster geworden van hoe ik mezelf in werk in consultancy en coaching inzet. Ik dacht een eind te zijn maar er bleek nog een hoop te leren in wat gewaarwording je kan brengen. Ik neem het elke dag in positieve zin mee.
Jolise van Boxmeer
29 juni 2021

Opleiders beheersen de theorie en verstaan het vak

De opleiders zijn toppers die niet alleen de theorie beheersen maar ook hun vak verstaan en het vak op een enthousiaste, inspirerende, betrokken en veilige oordeelsvrije manier weten over te brengen. Silvia Blankestijn, Jeroen van den Dikkenberg en Searske Woudstra: Chapeau!
Kirsten
21 juni 2021

De kwaliteit lesstof en trainingsdagen hebben mijn basis gelegd

De coachopleiding heeft mijn verwachtingen zeker gematcht. De kwaliteit in de lesstof en trainingsdagen hebben mijn basis gelegd als coach. Zeer veel dank aan alle trainers en medecursisten.
Marijke Bos
21 juni 2021

Gegroeid in mijn professionaliteit als coach en mens

Door Blankestijn en Partners ben ik gegroeid in mijn professionaliteit als coach maar ook als mens. De kennis en kunde die ik heb opgedaan kan ik overal gebruiken. Het heeft mijn leven en dat van mijn omgeving verrijkt!
Madieke Groefsema
Talent Development Manager bij IPG Mediabrands
21 juni 2021

Ervaar meer stevigheid en zelfvertrouwen als coach

Een absolute aanrader wanneer je meer stevigheid en zelfvertrouwen wil ervaren als coach.
Janneke van Doren
17 juni 2021

Een combinatie van theorie en oefenen in de praktijk

De opleiding heeft mij de basis gegeven voor mijn ontwikkeling als coach. Een goede combinatie van theoretisch onderbouwing en veel oefenen in de praktijk. Met een goed gevulde gereedschapskist kan ik nu aan de slag als coach.
Karen
17 juni 2021

Veel oefenen in de praktijk!

Top trainers en veel oefenen in de praktijk!!
Corine van der Sande
24 maart 2021

De opleiding heeft mij handvatten én het vertrouwen gegeven

De opleiding heeft mij handvatten én het vertrouwen gegeven om coachees van het begin tot het eind goed te begeleiden! Zeer waardevol wat ik in korte tijd heb geleerd. Veel waar voor je geld!
Chris Haenen
Verloskundige bij Verloskundigenpraktijk Florence te 's-Hertogenbosch
16 maart 2021

Geleerd kernachtig te coachen

Het mooie is dat ik heb geleerd kernachtig te coachen en dat wil ik inzetten binnen de Gezondheidszorg.
Marjolein Roelofs Heyrmans
15 maart 2021

Topniveau in een omgeving waar je je welkom voelt

Ik ben blij te hebben voor deze goed uitgebalanceerde opleiding tussen zielenroerselen en de zakelijke kant. Topniveau in een omgeving waar je je welkom voelt en veilig voelt om te mogen experimenteren en fouten te mogen maken. Ik voel me na deze waardevolle opleiding een 'echte' coach.
Robbert Nijziel
08 maart 2021

Voor wie het vak coachen goed in de vingers wil krijgen

Wil je het vak coachen echt goed in de vingers krijgen, veel oefenen onder deskundige begeleiding en liefdevolle doch scherpe feedback? Dan is dit dé Post-HBO Opleiding die je moet kiezen.
Hans Huizenga
Coach / Peoplemanager bij PlanMen
06 maart 2021

Je wordt je bewust van je kwaliteiten

De opleiding heeft mij de instrumenten en vaardigheden aangereikt om het coachvak waardig in te vullen. Ik heb genoten van de opleiding, de inspirerende trainers en dierbare medecursisten. Als toetje leer je jezelf tijdens oefeningen en reflectie goed kennen. Je wordt je bewust van je kwaliteiten en leert deze beter te benutten.
Rik Sivré
NT2-coach bij ROC Nijmegen
16 juli 2020

Je kan de geleerde theorie in de praktijk brengen en veel oefenen

De opleiders zijn erg betrokken en geven directe feedback op een prettige manier. Ik merk dat ik in een korte tijd al veel heb geleerd. De opleidingsblokken zijn veelal praktijkgericht waardoor ik de geleerde theorie in de praktijk kan brengen en veel kan oefenen.
Dick Dekker
Adviseur/Begeleider Management Teams bij Quadraam
14 juli 2020

B&P biedt een zeer gedegen opleiding

B&P biedt een zeer gedegen opleiding. Tijdens de blokken, maar ook tijdens de intervisie, praktijkcoaching en leercoaching kun je je steeds praktisch verder ontwikkelen. De continue toepassing van methodieken op jezelf en je collega’s maakt een snelle leercurve mogelijk.
Bea van Dorp
HRM-adviseur en coach
25 november 2019

Uitstekende balans in theorie en praktijk

Ik kan deze opleiding van harte aanbevelen enerzijds gezien het hoge niveau van de opleiding maar ook de uitstekende balans in theorie en praktijk en de kundige begeleiding.
Rein Meekels
Coach / Trainer / Adviseur bij Gericht Coachen
15 oktober 2019

De opleiding heeft ervoor gezorgd dat ik mezelf beter ken

De opleiding heeft ervoor gezorgd dat ik mezelf beter ken. Ik zet mezelf nu krachtiger in als instrument tijdens coachtrajecten en sta krachtiger in het leven. De diversiteit aan werkvormen, die ik nu inzet, maken van mij een coach die op maat werkt.
Ronald Karssies
Projectleider en docentbegeleider Albeda
16 mei 2019

Dit is een echte vakopleiding

Dit is een echte vakopleiding waarin je je in driekwart jaar ontwikkeld tot professioneel coach. De trainingsdagen worden optimaal benut met oefening en feedback. Inspirererende trainers, intervisie, leercoaching praktijkcoaching.
Rik Vollebregt
Zelfstandig coach
15 juni 2022

Praktijkgerichte heel fijn

Voor mij als startend coach is vooral het praktijkgerichte heel fijn. Theorie lees je thuis, dus tijdens opleidingsdagen kun je lekker oefenen onder begeleiding en dan gaat het vinden van oefencoachees en daarmee aan de slag gaan, bijna vanzelf.
Karin Langemeijer
Beleidsadviseur
19 juni 2022

Aandacht voor eigen persoonlijke ontwikkeling

Mooi hoe in deze opleiding aandacht wordt gegeven aan je eigen persoonlijke ontwikkeling in relatie tot de tools die je leert gebruiken. Deze opleiding heeft mij de handvatten gegeven die ik zocht en waarmee ik ook buiten coachingssessies medewerkers goed kan ondersteunen.

Erkenningen van deze coachopleiding

Erkenningen

 • Deze avondopleiding coaching is officieel Post-HBO geregistreerd, waardoor je na de opleiding wordt ingeschreven in het Post-HBO register als ‘Coach met Ziel en Zakelijkheid’.
 • De Post-HBO avond coachopleiding is Europees erkend door NOBCO en EMCC op practitionerniveau, hierdoor ontvang je een Europees EQA diploma op practitionerniveau.
 • Deze coaching opleiding is erkend door de LVSC. Na het behalen van je diploma Coach met Ziel en Zakelijkheid kun je je direct bij de LVSC registreren, en je laten vermelden in het LVSC overzicht van coaches.
 • Met deze avond opleiding tot coach bouw je aan een stevig fundament voor je aansluiting bij de Noloc als loopbaanprofessional.
 • Tijdens deze practitioner coaching avondopleiding start je met je portofolio voor Europese Individuele NOBCO certificering (EIA).
 • De open opleidingen van Blankestijn & Partners zijn CEDEO erkend. Hiervoor doet CEDEO 2-jaarlijks een klanttevredenheidsonderzoek onder oud-deelnemers van o.a. ‘Coachen met Ziel en Zakelijkheid’ (score 9).
 • Blankestijn & Partners is CRKBO geregistreerd, waardoor wij deze online avond opleiding coachen BTW vrij kunnen aanbieden.

Gratis download

E-Book: Het Stermodel voor coaches, trainers en teamcoaches

Inzicht en werkvormen over de methodiek van het Stermodel

Download e-book
E-Book: Het Stermodel voor coaches, trainers en teamcoaches