Irene van der Zee over de Noloc erkende Opleiding Loopbaancoaching met Ziel en Zakelijkheid

Irene van der Zee diplomeerde voor de Noloc erkende Opleiding Loopbaancoaching met Ziel en Zakelijkheid. Silvia Blankestijn bezocht haar in haar kersverse praktijkruimte, waar ze een week eerder was ingetrokken.
Vol enthousiasme vertelde Irene over de opleiding tot coach en loopbaancoach en haar eerste stappen van het opzetten van haar eigen (loopbaan)coachpraktijk.

‘Overwin je tegenslag’
Het allerbelangst dat ik in de loopbaancoachopleiding heb geleerd, is om te vertrouwen op en in mezelf. Voor de opleiding twijfelde ik enorm aan mezelf en overwoog ik serieus om er niet eens aan te beginnen. Ik heb toen een heel uitgebreid gesprek met de opleidingscoördinator gehad, waardoor ik me gesteund voelde om het vak van coach en loopbaancoach te gaan leren.
Om aan mezelf te werken, heb ik naast de opleiding ook een coachingstraject gevolgd. Dat heeft me ook veel geholpen. Ik weet nu dat ik tegenslag kan overwinnen, en dat sterkt me. Trots laat Irene een kaartje aan Silvia zien. ‘Overwin je tegenslag’ staat erop. Als ik het even niet zie zitten, lees ik dit kaartje weer, vertelt Irene. Dan weet ik weer dat ik erop kan vertrouwen dat het goed komt.

Opleiding met ‘lekker duidelijke opzet’
De opleiding Loopbaancoaching met Ziel en Zakelijkheid heeft een ‘lekker duidelijke opzet’, aldus Irene. Er is een duidelijk overzicht van de opdrachten die je naast de opleidingsdagen moet maken. Je gaat als het ware van ‘A naar Z’ en bij Z ben je klaar. Daar houd ik van.
Tijdens de NOBCO-EQA practitioner coachopleiding heb ik leren werken met de Formats van de NOBCO. Daardoor weet ik wat ik moet doen om me bij de NOBCO individueel EIA te accrediteren. Ik heb me al aangesloten bij de NOBCO en ben nu aan het onderzoeken of ik het aanvullende traject ga doen, aangezien ik ook al een geaccrediteerd coach bij de LVSC ben. Dat was namelijk een heel makkelijke stap na de coachopleiding.

Verschillende methodieken en online Kennisbank als back-up
Ik heb bewust voor een geaccrediteerde opleiding gekozen waar je leert werken met verschillende coachingsmethodieken. Ik wilde namelijk niet in een hokje van één methodiek gestopt worden. Daarnaast vind ik het belangrijk om mijn aanpak te kunnen aanpassen aan de coachee.
Nu ik in de praktijk aan de slag ben, vind ik de online Kennisbank van Blankestijn & Partners nog steeds een super fijne back-up. Als ik iets niet meer goed weet over een methodiek, vind ik daar een opfrisser. Ook voor werkvormen kan ik daar terecht.

Aansluiten bij de Noloc
Een van mijn passies is het begeleiden van laaggeletterden en mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Deze coachees kunnen mogelijk in aanmerking komen voor subsidieregelingen van de overheid als ze een traject volgen bij een Noloc Register Loopbaanprofessional.
Om deze mensen te kunnen helpen, ben ik daarom aan het onderzoeken of ik me ook nog bij de Noloc ga aansluiten en ga accrediteren tot Noloc Register Loopbaanprofessional.

Opbouwen eigen (loopbaan)coachpraktijk
In de Module Job Marketing van de opleiding Loopbaancoaching met Ziel en Zakelijkheid heb ik veel inzicht en praktische tips voor mijn eigen loopbaan gekregen. Op dit moment ben ik met behulp van deskundige begeleiding bezig met het schrijven van een marketingplan. Daarna ga ik mij richten op het (her)schrijven van mijn website https://irenescoachpraktijk.nl, Facebook en Instagram.
Super spannend allemaal, maar ik vertrouw erop dat ik eventuele tegenslag kan overwinnen. De dagen vliegen voorbij en ik heb meer energie dan ik in jaren heb gehad!

 

 

Meer weten over de Post-HBO Opleiding Loopbaancoaching met Ziel en Zakelijkheid? Neem een kijkje!

Relevante artikelen

 • Wat is Systemisch Loopbaancoachen?

  Systemisch loopbaancoachen gaat er vanuit dat onze keuzes in (levens)loopbaan in sterke mate worden beïnvloed door de systemen…

 • Wat betekent Systemisch Werken in Loopbaancoaching?

  In dit blog geef ik je inzicht in wat systemisch werken in loopbaancoaching betekent, en illustreer ik dit…

 • Hoe word je Loopbaancoach?

  Is het jouw loopbaandroom om Loopbaancoach te worden en wil je weten: Hoe word je Loopbaancoach? Ben je…

 • Coach worden, hoe doe je dat?

  Ben je enthousiast om professioneel coach te worden, en wil je weten hoe je dit aanpakt? Dit blog…

Meer artikelen

Gratis download

E-Book: Het Stermodel voor coaches, trainers en teamcoaches

Inzicht en werkvormen over de methodiek van het Stermodel

Download e-book
E-Book: Het Stermodel voor coaches, trainers en teamcoaches