NOBTRA

Onze NOBTRA erkende trainersopleidingen

Blankestijn & Partners heeft meerdere NOBTRA-erkende trainersopleidingen:

  • Trainen met ziel en zakelijkheid – Post-HBO registeropleiding tot trainer communicatieve en managementvaardigheden. Na deze trainersopleiding beschik je over de basiscompetenties voor NOBTRA-toetsing.
  • Post-HBO opleiding Systemisch Teamtrainer en Teamcoach – Post-HBO registeropleiding tot systemisch teamtrainer en teamcoach. In deze opleiding ontwikkel je de gevorderde trainerscompetenties uit het NOBTRA-trainersprofiel: het inbedden van een training binnen de organisatie en het begeleiden van persoonlijke en teamontwikkelingsprocessen.

Wat is de De Nederlandse Orde van Beroepstrainers?

De Nederlandse Orde van Beroepstrainers (NOBTRA) zet zich in voor de kwaliteitstoetsing en –ontwikkeling van beroepstrainers en trainersopleidingen op het gebied van vaardigheidstrainingen en trainingen effectief functioneren in brede zin.

Trainers kunnen zich individueel aansluiten bij de NOBTRA en zich op verschillende niveaus laten toetsen. Trainers die een NOBTRA-erkende trainersopleiding hebben gevolgd dienen bij de toetsing alleen hun aanvullende trainerservaring aan te tonen.

Erkenning-NOBTRA

Wanneer ben je een NOBTRA-trainer?

Volgens de NOBTRA visie ontwikkelt de ideale trainer zich tot een trainer die:

  • een HBO denk en werkniveau heeft;
  • een relevante en erkende trainersopleiding heeft voor brede theoretische kennis op het gebied van leren en gedrag, communicatie, didactiek, groepsdynamica, arbeids- en organisatiekunde;
  • twee jaar werkervaring heeft;
  • een professionele basishouding kan aantonen;
  • op eigen werk en ontwikkeling reflecteert;
  • zich blijvend professionaliseert;
  • een aan de vraag passend trainingsvoorstel kan ontwikkelen en uitvoeren;
  • vaardigheden heeft om leerprocessen op motiverende heldere wijze te begeleiden.

NOBTRA

Silvia Blankestijn: NOBTRA-Trainer van het Jaar 2015-16

Op 25 september verkoos de NOBTRA Silvia Blankestijn tot Trainer van het Jaar 2015-16. ‘Trainer van het Jaar’ is de prijs voor de persoon die volgens collega’s en opdrachtgevers de beste trainer is in het Nederlandse taalgebied.

Silvia heeft niet alleen een stempel gedrukt op het vakmanschap van honderden trainers en coaches, zij zet zich ook met hart en ziel in om anderen te begeleiden om trainer van het jaar te worden. – Robbert Huser

Lees het Juryrapport van de verkiezing van Silvia als trainer van het Jaar 2015-16.

Wat biedt de NOBTRA jou als trainer?

Het is een beroepsvereniging die jou als trainer op de hoogte houdt van wat er leeft in het trainersveld, bijeenkomsten organiseert in het land voor professionalisering, intervisie e.d.

Ze biedt jou een vangnet voor al je vragen, als je met vragen zit krijg je bij hen antwoorden of de weg er naar toe.

Je kunt jezelf presenteren als een kwalitatief hoogstaande trainer (na toetsing). Je kunt jouw opdrachtgevers een keurmerk laten zien.

 

Onze NOBTRA erkende trainersopleidingen

Blankestijn & Partners is het enige opleidingsinstituut met meerdere NOBTRA-erkende trainersopleidingen. Lees meer over deze erkende opleidingen:

 

Onze opleidingen bieden erkende kwaliteit en diepgaande impact