NOBTRA Trainer van het Jaar 2015-16: Silvia Blankestijn

Ambassadrice voor het trainersvak

Op 25 september 2015 verkoos de NOBTRA (Nederlandse Orde voor Beroepstrainers) Silvia Blankestijn tot NOBTRA Trainer van het Jaar 2015-16.

Als directeur en hoofdopleider van Blankestijn & Partners bouwt Silvia volgens de jury aan ‘een sterke positionering en krachtige beeldvorming van het trainersvak’.

Verder voert het juryrapport aan dat Silvia ‘door het opleiden van trainers, het doorgeven van kennis en ervaring, het ontwikkelen van vakliteratuur en het blijvend in contact zijn met het werkveld al jaren tot op de dag van vandaag een belangrijke en essentiële bijdrage levert aan het trainersvak’.

Zij vinden Silvia daarmee een ambassadrice voor het trainersvak.

NOBTRA Trainer van het jaar

Silvia confronteert met volle aandacht, respect en liefde

In de aanbevelingen van collega’s en opdrachtgevers werd regelmatig de combinatie van nadruk op trainersvakmanschap en nadruk op persoonlijke ontwikkeling genoemd.

Silvia confronteert de deelnemers met zichzelf en doet dat ‘met volle aandacht, respect en liefde’.

In één van de voordrachten valt te lezen:

‘Silvia Blankestijn als trainer is voor mij als een koffieboon: een kleine vrucht die zorgt voor een krachtige smaak, waarvan het volledige smaakbouquet zich langzaamaan blootgeeft en waar je vervolgens heel lang van kunt nagenieten.

Een training volgen bij Silvia is een diepgaand proces ervaren waarbij je stap voor stap bij de kern komt. Eenmaal bij de kern wordt het resultaat bekrachtigd, zodat je er echt op een effectieve manier mee verder kunt.’

NOBTRA Trainer van het jaar

Juryrapport NOBTRA Trainer van het Jaar 2015-16

De jury van de NOBTRA onderbouwt in het juryrapport haar keuze met de volgende argumenten:

 • Silvia weet de vraag achter een trainingsvraag boven tafel te krijgen. “Elke training is anders’ en wordt geborgd binnen de organisatiecontext.
 • Als directeur en hoofdopleider van opleidingsinstituut Blankestijn & Partners is Silvia een bevlogen opleider van trainers, heeft ze een aantal trainersmodellen ontwikkeld, en begeleidt ze haar deelnemers gepassioneerd en resultaatgericht.
 • Silvia heeft in meer dan dertig jaar een hoogwaardig vakmanschap ontwikkeld en is een ambassadrice van het trainersvak. Ze heeft een eigen stijl en visie, en vakkennis die geworteld is in de ontwikkelingen binnen het werkveld.
 • De jury is onder de indruk van Silvia’s impact op deelnemers, door de combinatie van vakmanschap en persoonlijke ontwikkeling. Ze confronteert (aankomend) trainers in haar opleidingen met hun wezenlijke leerpunten, “liefdevol, krachtig en met een lange nawerking”.

Citaat uit de aanbeveling van opdrachtgevers

“In haar aanpak schroomt zij niet om de deelnemer met zichzelf te confronteren.

Dit doet ze met volle aandacht, respect en liefde en ze laat niet eerder los totdat de deelnemer begint te bewegen in zijn of haar persoonlijke ontwikkeling. In het functioneel confronteren schrikt zij er niet voor terug om even minder aardig gevonden te worden door de deelnemer.”

NOBTRA Trainer van het jaar

Wil jij een opleiding volgen van Silvia Blankestijn?

Als hoofdopleider bij Blankestijn & Partners begeleidt NOBTRA Trainer van het jaar Silvia haar deelnemers tijdens de diverse coach- en trainersopleidingen. Welke opleiding past bij jouw wensen? Kijk bijvoorbeeld eens naar:

Of meld je aan voor de gratis introductie workshops.

 

Relevante artikelen

 • Hoe word je Trainer van het Jaar?

  Silvia Blankestijn beschrijft haar visie op hoogwaardig trainersvakmanschap, gebaseerd op 3 pijlers. Haar visie werd door de NOBTRA-jury…

 • Wil je Trainer en/of Coach worden?

  Wil je trainer worden? Of coach worden? Of wellicht allebei? Ben je op zoek naar wat past bij…

 • NOBTRA erkend Trainer Worden?

  Je wordt gemakkelijk Trainer NOBTRA met de Post-HBO Trainer Opleiding Trainen met Ziel en Zakelijkheid van Blankestijn &…

 • Stermodel voor coachen en trainen

  Het Stermodel van de zes ontwikkelingsniveaus is een bruikbaar analyse- en werkmodel voor trainers en coaches. In dit…

Meer artikelen

Gratis download

E-Book: Het Stermodel voor coaches, trainers en teamcoaches

Inzicht en werkvormen over de methodiek van het Stermodel

Download e-book
E-Book: Het Stermodel voor coaches, trainers en teamcoaches