STAP-budget: Voordelig een cursus, training of opleiding volgen bij Blankestijn & Partners

Helaas heeft de Minister op 6 juli besloten dat er geen STAP budget meer kan worden aangevraagd voor het soort opleidingen dat wij verzorgen. Het is nu nog onduidelijk of er volgend jaar een vervangende regeling komt. Op deze pagina houden we je op de hoogte.

 

Hieronder de informatie over de STAP regeling zoals die tot juli bestond.

 

Het STAP-budget is een regeling van de Overheid waarmee je 1x per jaar maximaal €1.000,- subsidie kunt krijgen voor je scholing. Voor alle opleidingen, cursussen en trainingen van Blankestijn & Partners kun je deze subsidie aanvragen. Je moet deze subsidie zelf aanvragen, wij kunnen dat niet voor je doen. Op deze pagina leggen we het uit.

Voor wie

Iedereen die een band heeft met de Nederlandse arbeidsmarkt kan STAP-budget aanvragen. Daarvoor gelden criteria, de belangrijkste zijn:

 • Je bent tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd.
 • Je bent burger van de Europese Unie of familielid van een EU-burger.
 • Je bent de afgelopen 2 jaar minimaal 6 maanden verzekerd geweest voor de volksverzekeringen.
 • Je ontvangt op dit moment geen studiefinanciering, lerarenbeurs of tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen.
 • Je hebt dit jaar nog geen STAP-budget gekregen en er is nog budget beschikbaar.

Voor alle criteria bekijk de speciale STAP-website van het UWV.

De Nederlandse Overheid stelt jaarlijks een totaal bedrag aan subsidie beschikbaar, dit wordt verdeeld over zes aanvraagperioden. Er is veel animo en het totaal bedrag dat beschikbaar is per periode is beperkt, vraag je STAP subsidie daarom meteen aan als het tijdvak opengaat.

Ben je ZZP-er of ondernemer, op de site van de belastingdienst staat dat je dan moet kiezen tussen aftrekken van de opleidingskosten of gebruikmaken van het STAP-budget. Bekijk de informatie over studiekosten voor ondernemers op de website van de Belastingdienst. Bij twijfel, laat je adviseren!

STAP-budget geldt voor ons volledige aanbod

Je kunt het STAP-budget aanvragen voor al onze cursussen, trainingen en opleidingen. Als de kosten hoger zijn dan €1.000,- betaal je alleen het meerdere.

STAP-Budget

STAP-budget: Hoe werkt het, de procedure

 1. Je schrijft je in voor de opleiding van je keuze en kiest voor aanmelding met STAP. Doe dat zo snel mogelijk zodat je zeker weet dat er nog plaats is. Je kunt dan ook kiezen voor een voorlopige inschrijving. Deze kun je annuleren als je geen STAP-budget toegewezen hebt gekregen.
 2. Na inschrijving ontvang je van ons een STAP-aanmeldingsbewijs.
 3. Vraag het STAP-budget aan bij het UWV. Hiervoor heb je je DigiD en het STAP-aanmeldingsbewijs nodig. Doe de aanvraag in het juiste tijdvak en meteen als het tijdvak opengaat.
 4. UWV informeert je of je het STAP-budget gekregen hebt.
 5. Ook wij ontvangen een bericht en bij goedkeuring zetten we je voorlopige inschrijving om naar een definitieve. Het toegekende bedrag verrekenen we met de prijs van je opleiding.

Belangrijk: Kies het juiste aanvraagtijdvak

Er zijn zes tijdvakken waarin je je STAP-budget kunt aanvragen. Het aanvraagtijdvak waarin je jouw aanvraag kunt indienen is afhankelijk van de startdatum van je opleiding.
Kies het juiste tijdvak: Indienen van de aanvraag moet minimaal vier weken voor de start van de opleiding en de startdatum van je opleiding mag tot maximaal drie maanden na afloop van het tijdvak.

Aanvraagtijdvakken Eerst mogelijke startdatum Uiterste startdatum
4 september 2023 t/m 31 oktober 2023 * 2 oktober 31 januari 2023
1 november 2023 t/m 31 december 2023 * 29 november 31 maart 2023

* De STAP regeling stopt eind dit jaar, voor de resterende aanvraagtijdvakken wil de minister de voorwaarden wijzigen. Hierover moet nog een beslissing genomen worden.

Tip: vraag je STAP budget aan meteen als de het tijdvak opengaat (meestal om 10.00 uur), je aanvraag wordt behandeld op volgorde van binnenkomst en er geldt op is op!

Aanmelden voor een opleiding, training of cursus van ons met het STAP-budget

Bij elke opleiding staat rechtsboven de knop inschrijven met STAP. Als je daarop klikt, kom je in het inschrijfformulier. Vul de gevraagde gegevens in en vink aan dat je mee wilt doen met STAP. Zodra de aanmelding bij ons binnen is, ontvang je van ons het STAP-aanmeldingsbewijs. Hiermee kun je het STAP-budget aanvragen.

Bij je inschrijving met STAP kun je ervoor kiezen dat je inschrijving afhankelijk is van het krijgen van het STAP-budget. Krijg je geen STAP toegewezen, zit je nergens aan vast. Dit is een voorwaardelijke inschrijving wat ook betekent dat jouw plaats in de opleidingsgroep van jouw keuze niet gegarandeerd is. Op moment van toekenning van STAP-budget, worden de overgebleven plaatsen verdeeld. Definitieve inschrijvingen hebben voorrang op voorwaardelijke inschrijvingen.
Is je inschrijving niet afhankelijk van het krijgen van je STAP-budget, dan reserveren we meteen jouw plaats in de opleidingsgroep.

STAP Budget aanvragen

De UWV is verantwoordelijk voor het STAP -budget. Je STAP budget vraag je aan via het STAP-portaal van het UWV.
Hiervoor heb je nodig:

 • Je DigiD om in te loggen.
 • Het aanmeldingsbewijs (dit krijg je van ons na je inschrijving voor de opleiding).

Tip: Er is heel veel interesse dus vraag je STAP budget meteen aan als de inschrijving opengaat (10.00 uur). Je aanvraag wordt behandeld op volgorde van binnenkomst en er geldt een maximum totaalbedrag per tijdvak. Op is op!

En dan

Het UWV beoordeelt je aanvraag en als je aanvraag is goedgekeurd door het UWV, ontvangen wij een bericht.

Je aanvraag is goedgekeurd
Wordt je aanvraag goedgekeurd dan ontvangen wij de subsidie. Wanneer je opleiding duurder is dan het toegewezen STAP-budget, moet je zelf het restbedrag betalen. We zetten je reservering om in een definitieve aanmelding. Overigens moet je wel kunnen aantonen dat je de opleiding gevolgd hebt, dat doe je door minimaal 80% aanwezig te zijn en de opleiding met succes af te ronden.

Je hebt geen STAP budget gekregen
Je STAP-budget niet gekregen, bijvoorbeeld omdat het budget voor het tijdvak op is. In dat geval kun je het nog eens aanvragen in het volgende tijdvak zolang je maar aan de voorwaarden m.b.t. de startdatum voldoet.

 • Wanneer je je inschrijving wilt doorschuiven naar een volgende groep, kun je dit aan ons doorgeven via 0317-425134 of via info@bpopleidingen.nl.
 • Je kunt bij je inschrijving aangeven of die afhankelijk is van het krijgen van een STAP-Budget. Je doet dan een voorlopige inschrijving. Heb je geen STAP-budget gekregen maar wil je toch meedoen, maar dan zonder STAP-budget? Neem contact met ons op via 0317-425134 of via info@bpopleidingen.nl.

Opleiding afgerond

Nadat je opleiding, cursus of training is afgerond, dienen wij een bewijs van deelname in bij het UWV. UWV controleert of aan alle verplichtingen is voldaan en besluit of het STAP-budget definitief wordt toegekend.

Het UWV kijkt dan onder andere naar of de je de opleiding, training of cursus succesvol hebt afgerond. Dat betekent:

 • Je hebt het diploma of certificaat behaald;
 • Of je bent minimaal 80% van de bijeenkomsten aanwezig geweest.

Opleiding annuleren

Zolang de STAP subsidie niet is verleend en je een voorlopige inschrijving hebt gedaan (je hebt je ingeschreven onder voorbehoud van het krijgen van STAP subsidie), kun je kosteloos annuleren. Stuur daarvoor een mailtje naar info@bpopleidingen.nl

Als de STAP subsidie is verleend of je hebt geen voorlopige inschrijving gedaan, gelden onze gebruikelijke annuleringsvoorwaarden.

Geef wijzigingen door

Is er sprake van een wijziging, bijvoorbeeld een veranderde startdatum, dan dien je dat zelf door te geven aan het UWV.

Nog vragen?

Bel ons op 0317-425134 of mail naar info@bpopleidingen.nl

 

Naar onze opleidingen

 

Relevante artikelen

Meer artikelen

Gratis download

E-Book: Het Stermodel voor coaches, trainers en teamcoaches

Inzicht en werkvormen over de methodiek van het Stermodel

Download e-book
E-Book: Het Stermodel voor coaches, trainers en teamcoaches