STAP-budget: Voordelig een cursus, training of opleiding volgen bij Blankestijn & Partners

Het STAP-budget is een regeling van de overheid waarmee je 1 x per jaar maximaal €1.000,= subsidie kunt krijgen voor je scholing. Voor alle opleidingen, cursussen en trainingen van Blankestijn & Partners kun je deze subsidie aanvragen. De deelnemer moet deze subsidie zelf aanvragen, wij kunnen dat niet voor je doen. Op deze pagina leggen we het uit.

Voor wie

Iedereen die een band heeft met de Nederlandse arbeidsmarkt kan een STAP-budget aanvragen. Daarvoor gelden criteria, de belangrijkste zijn:

 • Je bent tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd.
 • Je bent burger van de Europese Unie of familielid van een EU-burger.
 • Je bent de afgelopen 2 jaar minimaal 6 maanden verzekerd geweest voor de volksverzekeringen.
 • Je ontvangt op dit moment geen studiefinanciering, lerarenbeurs of tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen.
 • Je hebt dit jaar nog geen STAP-budget gekregen en er is nog budget beschikbaar.

Voor alle criteria bekijk de speciale STAP website van het UWV.

De Nederlandse overheid stelt jaarlijks een totaal bedrag aan subsidie beschikbaar, dit wordt verdeeld over 6 aanvraag perioden. Er is veel animo en het totaal bedrag dat beschikbaar is per periode is beperkt, vraag je STAP subsidie daarom meteen aan als het tijdvak opengaat.

Ben je ZZP-er of Ondernemer, op de site van de belastingdienst staat dat je moet kiezen tussen aftrekken van de opleidingskosten of gebruikmaken van het STAP-budget. Bekijk de informatie over studiekosten voor ondernemers op de website van de belastingdienst . Bij twijfel, laat je adviseren!

STAP-budget geldt voor ons volledige aanbod

Je kunt het STAP-budget aanvragen voor al onze cursussen, trainingen en opleidingen. Zijn de kosten hoger dan €1.000,= dan betaal je alleen het meerdere.

STAP-Budget

STAP-budget: Hoe werkt het, de procedure

 1. Je schrijft je in voor de opleiding van je keuze en kiest voor aanmelding met STAP. Doe dat zo snel mogelijk zodat je zeker weet dat er nog plaats is. Je kunt dan ook kiezen voor een voorlopige inschrijving, die je kunt annuleren als je geen STAP-budget krijgt.
 2. Na inschrijving ontvang je van ons een STAP-aanmeldingsbewijs.
 3. Vraag het STAP-budget aan bij het UWV. Hiervoor heb je nodig je DigiD en het STAP-aanmeldingsbewijs. Doe de aanvraag in het juiste tijdvak en meteen als het tijdvak opengaat.
 4. UWV informeert je of je het STAP-budget gekregen hebt.
 5. Ook wij ontvangen een bericht en bij goedkeuring zetten we je voorlopige inschrijving om naar een definitieve. Het toegekende bedrag verrekenen we met de prijs van je opleiding.

Belangrijk: Kies het juiste aanvraagtijdvak

Er zijn 6 tijdvakken waarin je je STAP-Budget kunt aanvragen. Het aanvraagtijdvak waarin je jouw aanvraag kunt indienen is afhankelijk van de startdatum van je opleiding.
Kies het juiste tijdvak: Indienen van de aanvraag moet minimaal 4 weken voor de start van de opleiding en de startdatum van je opleiding mag tot maximaal 3 maanden na afloop van het tijdvak.

Aanvraagtijdvakken Eerst mogelijke startdatum Uiterste startdatum
28 februari 2023 t/m 30 april 2023 29 maart 31 juli
1 mei 2023 t/m 2 juli 2023 29 mei 30 september
3 juli 2023 t/m 3 september 2023 31 juli 30 november
4 september 2023 t/m 31 oktober 2023 2 oktober 31 januari 2023
1 november 2023 t/m 31 december 2023 29 november 31 maart 2023

Tip: vraag je STAP budget aan meteen als de het tijdvak opengaat (meestal om 10.00 uur), je aanvraag wordt behandeld op volgorde van binnenkomst en er geldt op is op!

Aanmelden voor een opleiding, training of cursus van ons met het STAP-budget

Bij elke opleiding staat rechtsboven de knop inschrijven met STAP. Als je daarop klikt kom je op het inschrijfformulier. Vul de gevraagde gegevens in en vink aan dat je mee wilt doen met de STAP opleiding. Zodra de aanmelding bij ons binnen is ontvang je van ons het STAP-aanmeldingsbewijs. Hiermee kun je het STAP-Budget aanvragen.

STAP Budget aanvragen

De UWV is verantwoordelijk voor het STAP -budget. Je STAP budget vraag je aan via het STAP-portaal van het UWV.
Hiervoor heb je nodig:

 • Je DigiD om in te loggen.
 • Het aanmeldingsbewijs, dat krijg je van ons na je inschrijving voor de opleiding.

Tip: Er is heel veel interesse in dus vraag je STAP budget aan meteen als de inschrijving opengaat (10.00 uur), je aanvraag wordt behandeld op volgorde van binnenkomst en er geldt een maximum totaal bedrag per tijdvak en op is op!

En dan

Het UWV beoordeelt je aanvraag en als je aanvraag is goedgekeurd door het UWV ontvangen wij een bericht.

Je aanvraag is goedgekeurd:
Wordt je aanvraag goedgekeurd dan ontvangen wij de subsidie. Is de opleiding duurder dan moet je zelf het restbedrag betalen. We zetten je reservering om in een definitieve aanmelding. Overigens moet je wel kunnen aantonen dat je de opleiding gevolgd hebt, dat doe je door minimaal 80% aanwezig te zijn en de opleiding met succes te hebben afgerond.

Je hebt geen STAP budget gekregen:
Je STAP-budget niet gekregen, bijvoorbeeld omdat het budget voor het tijdvak op is, dan kun je het nog eens aanvragen in het volgende tijdvak zolang je maar aan de voorwaarden m.b.t. de startdatum voldoet.

 • Wil je je inschrijving dan doorschuiven naar een volgende groep. Neem contact met ons op, bel ons op: 0317-425134 of mail ons op: info@bpopleidingen.nl.
 • Je hebt geen STAP budget gekregen maar wilt toch meedoen. Je kunt bij je inschrijving aangeven of die afhankelijk is van het krijgen van een STAP-Budget. Je doet dan een voorlopige inschrijving. Heb je een voorlopige inschrijving gedaan en je wilt toch meedoen zonder STAP-budget. Neem contact met ons op, bel ons op: 0317-425134 of mail ons op: info@bpopleidingen.nl.

Opleiding afgerond

Nadat je opleiding, cursus of training is afgerond dienen wij een bewijs van deelname in bij het UWV. UWV controleert of aan alle verplichtingen is voldaan en besluit of het STAP-budget definitief wordt toegekend.

Het UWV kijkt dan onder andere of de je de opleiding, training of cursus succesvol hebt afgerond dat betekent:

 • Je hebt het diploma of certificaat behaald
 • Of je bent minimaal 80% van de bijeenkomsten aanwezig geweest.

Opleiding Annuleren

Zolang de STAP subsidie niet is verleend en je hebt een voorlopige inschrijving gedaan (je ingeschreven onder de voorbehoud van verlenen van de STAP subsidie) kun je kosteloos annuleren. Stuur daarvoor een mailtje naar info@bpopleidingen.nl

Als de STAP subsidie is verleend of je hebt geen voorlopige inschrijving gedaan dan gelden onze de gebruikelijk annuleringsvoorwaarden.

Geef wijzigingen door:

Is er sprake van een wijziging, bijvoorbeeld verandert de startdatum. Dan dien je dit zelf door te geven aan het UWV.

Nog vragen?

Bel ons op 0317-425134 of mail ons op info@bpopleidingen.nl

 

Naar onze opleidingen

 

Relevante artikelen

Meer artikelen

Gratis download

E-Book: Het Stermodel voor coaches, trainers en teamcoaches

Inzicht en werkvormen over de methodiek van het Stermodel

Download e-book
E-Book: Het Stermodel voor coaches, trainers en teamcoaches