Persoonlijke Ontwikkeling

 

Als coach, trainer, teamcoach en manager ben je zelf het belangrijkste instrument.

Coachen en trainen met impact gaat over het raken van mensen op wezenlijke leerthema’s, om vervolgens door te pakken naar het realiseren van gedragsverandering. Dan gebeurt er iets in iemands binnenwereld dat zichtbaar wordt in de buitenwereld. Jouw persoonlijke ontwikkeling als coach, trainer, teamcoach en manager heeft impact.

Meer dan het aanleren van vaardigheden en competenties

Wij geloven dat leren coachen en trainen meer inhoudt dan het aanleren van coachingsvaardigheden en trainerscompetenties.

Wie jij bent als coach, trainer, teamcoach of manager, jouw bezieling, je drijfveren en je patronen beïnvloeden de impact van je coaching, coachend leiderschap of trainerschap.

Als coach, trainer, teamcoach en manager neem je jezelf mee. Je gaat op avontuur met je coachees, deelnemers of medewerkers.

Je hebt hierbij nodig:

  • gedegen vakmanschap
  • je eigen authenticiteit
  • drijfveren
  • en zelfinzicht.

Jouw bezieling en kwaliteiten geven kleur aan je coaching of training. Maar ook je valkuilen, overdrachtsthema’s en ineffectieve gewoontes beïnvloeden het leerproces dat je begeleidt.

Met meer impact coachen en trainen

Een ‘technisch correcte’ interventie krijgt meer impact wanneer je hier jouw persoonlijke signalen op professionele wijze aan toevoegt. Mensen leren maximaal van de interactiepatronen die ter plekke in het hier-en-nu zichtbaar worden in relatie tot jou of in relatie tot mede-cursisten of teamgenoten.

Hoe dieper jij uit eigen ervaring de struggle en opbrengst kent die hoort bij groeien en ontwikkelen, hoe wezenlijker jij de interactiepatronen kunt blootleggen vanuit je eigen zicht op veranderingsprocessen.

In combinatie met je vakmanschap kun je je coachees, deelnemers of medewerkers dan begeleiden naar gedragsverandering die hout snijdt.

Guido Zoomers (Projectmanager multidisciplinair opleiden, trainen en oefenen – Veiligheidsregio en Brandweer Zuid-Limburg):
‘Silvia leidt trainers op vanuit haar visie dat een goede trainer eerst zelf aan de slag moet met de eigen persoonlijke thema’s voordat hij of zij een verandering kan bewerkstelligen bij de deelnemer. In haar aanpak schroomt zij niet om deelnemers met zichzelf te confronteren. Dit doet ze met volle aandacht, respect en liefde en ze laat niet eerder los totdat de deelnemer begint te bewegen in zijn of haar persoonlijke ontwikkeling. Het resultaat is dat Silvia trainingen geeft die impact hebben en dat zij trainers opleidt die impact hebben op hun deelnemers.’

Gekoppeld aan het opleidingsniveau werk je leerdoelgericht aan je persoonlijke ontwikkeling als coach, trainer, teamcoach of manager:

  • Je versterkt je eigen authenticiteit
  • Je ontwikkelt je persoonlijke coachingsstijl of trainersstijl
  • Je leert je eigen signalen als coach, trainer, teamcoach of manager gebruiken voor de keuze van je interventies
  • Je wordt je bewust van je eigen geraaktheden, allergieën en ‘rode knoppen’ en leert hiermee omgaan
  • Je leert om de patronen van de ander zichtbaar maken in het contact met jou
  • Je werkt aan je eigen persoonlijke ontwikkelingsthema’s binnen je professie, waardoor je ook anderen diepgaander kunt begeleiden, want ‘Je kunt de ander niet verder begeleiden dan je eigen wortels diep zijn’

Door je eigen persoonlijke ontwikkeling vergroot je je impact als coach, trainer, teamcoach of manager doordat je niet alleen de coachingsvaardigheden of trainerscompetenties beheerst, maar ook jezelf als instrument inzet.

Meer informatie?

Kijk eens naar onze opleidingen of neem gerust contact op voor meer informatie.

Meer over Trainer worden

Nieuwsgierig naar meer inspiratie, kennis en praktische handvatten voor trainen? Lees dan:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste blogs, tips en artikelen op onze Kennisbank voor coaches, trainers en teamcoaches.

Toolbox voor coaches, trainer en teamcoaches

Meer tools vind je op onze kennisbank onder de Toolbox voor trainers, coaches en teamcoaches. Zoals:

Opleidingen over Trainer worden

Zoek je een opleiding waarin je meer leert over trainer worden? Dan kun je bij Blankestijn & Partners terecht in de opleidingen:


Relevante artikelen

Meer artikelen

Gratis download

E-Book: Het Stermodel voor coaches, trainers en teamcoaches

Inzicht en werkvormen over de methodiek van het Stermodel

Download e-book
E-Book: Het Stermodel voor coaches, trainers en teamcoaches