Erkende Coachingsopleidingen op Europees niveau

Leer coachen met ziel en zakelijkheid

 

Blankestijn & Partners geeft vijf Erkende Coachingsopleidingen met Ziel en Zakelijkheid op vijf verschillende competentieniveaus: Coachingsvaardigheden, Coachen met Ziel en Zakelijkheid, Trainer en Coach, Systemisch Teamcoach en Diepgaand Coachen.

Elke erkende coachingsopleiding heeft een eigen competentieprofiel met uitdagende coachingsmethodieken, een passende diepgang in de persoonlijke ontwikkeling van de coach, en aandacht voor de systemische organisatie en/of familie context.

Het bevlogen opleidingsteam van Silvia Blankestijn leidt met veel bezieling en deskundigheid professionele coaches en teamcoaches op, vanuit een 3-delige visie op coachen met ziel en zakelijkheid:

 • Coachen is een vak
  Onze coachingsopleidingen onderscheiden zich door het uitgebreid inoefenen van de coachingscompetenties, en het grote aantal uren praktijkcoaching. Hierdoor krijg je het coachvak gedegen in de vingers, en behaal je – afhankelijk van de opleiding - een Europees NOBCO EQA, Post HBO register en/of CEDEO erkend diploma.
 • Als coach ben je zelf je belangrijkste coachingsinstrument
  Het coachcontact het veel impact op de diepgang en effectiviteit van de coaching. Daarom werk je in onze coachingsopleidingen doelgericht aan je persoonlijke ontwikkeling als coach: aan je kwaliteiten, authenticiteit, bezieling en visie, en ook aan je valkuilen, redderspatronen en tegenoverdracht.
 • Zichtbaar resultaat in de systemische context
  In de erkende coachingsopleidingen van Blankestijn & Partners leer je hoe je een optimale wisselwerking tot stand brengt tussen de coaching en de systemische context: het functioneren in de werkpraktijk en de team- en organisatiedynamiek, en/of de privésituatie met vrienden en familiesystemen.

Blankestijn & Partners is al 20 jaar specialist in coachingsopleidingen en traineropleidingen met een gemiddelde cursisten beoordeling van 9,9 bij CEDEO onderzoek.

Meer weten?

Kom kennismaken op onze gratis workshop of vraag telefonisch advies!

Erkende Coachingsopleidingen met Ziel en Zakelijkheid:

✔ Gedegen en hoogwaardig vakmanschap
✔ Persoonlijke ontwikkeling van de coach
✔ Bezield bouwen aan je coach loopbaan
✔ Coachen binnen de systemische context
✔ Incl. Leercoaching/Supervisie en Praktijkcoaching
✔ Word een coach met impact!

Waarom Blankestijn & Partners?

✔ Gecertificeerde trainer en coachingsopleidingen
✔ Cursisten beoordeling 9,9 (CEDEO)
✔ Al 20 jaar de specialist in trainer en coachingsopleidingen
✔ (Vervolg) opleidingen op diverse competentieniveaus
✔ NOBCO EQA erkende opleidingen
✔ Ontwikkel jezelf als je belangrijkste instrument!

 • Europees NOBCO erkende Opleiding Coachingsvaardigheden

  Leer mensen in beweging te zetten vanuit de coachingsprincipes, en ontwikkel een coachende gespreksstijl.

  Europees geaccrediteerde opleiding voor een coachende gespreksstijl

  Een effectieve manager, adviseur of professional kan schakelen tussen meerdere gespreksstijlen. In de opleiding ‘Coachingsvaardigheden’ voeg je de coachende gespreksstijl toe aan je repertoire. Voor deze stijl moet je een aantal gewoontes loslaten, zoals adviezen en oplossingen geven vanuit jouw kennis en kunde, en problemen willen aanpakken op jouw eigen manier. Deze stijl daagt je uit tot een coachende houding, en vraagt om het ontwikkelen van je coachingsvaardigheden en het beheersen van een palet aan coachingsmethodieken.

  Met de coachende gespreksstijl leer je je medewerkers, klanten of collega’s om hun problemen en dilemma’s zelf proactief op te lossen vanuit hun kennis en kwaliteiten. Je ondersteunt hen in hun groei en ontwikkeling, zodat zij zich maximaal kunnen inzetten voor de organisatie of het project waarin ze werkzaam zijn.

  Past deze opleiding bij jouw ambitie?

  Maak de test of vraag advies

  Wanneer je twijfelt of deze opleiding past bij jouw ervaring als coach of trainer, maak dan onze test met onderstaande link of vraag advies via info@BPopleidingen of tel. 0317-425134.

  Welke opleiding past bij jouw ambitie als coach e/o trainer?

  Past deze opleiding bij jouw ambitie?

  Plaats en data
  Ede 21 January 2020
 • Post-HBO Coach Opleiding: Coachen met Ziel en Zakelijkheid

  Word Europees NOBCO EQA practitioner Coach, en leer coachen op de bovenstroom en de onderstroom.

  Leer persoonlijke veranderingsprocessen met ziel en zakelijkheid begeleiden

  Ben je op zoek naar een erkende Post-HBO coach opleiding waarin je leert coachen op de bovenstroom én op de onderstroom? Wil je als coach een verrijkend persoonlijk ontwikkelingstraject doorlopen, waardoor je je impact als coach sterk vergroot?

  In de NOBCO-EMCC erkende (Europees practitionerniveau), Post-HBO geregistreerde coach opleiding: Coachen met ziel en zakelijkheid krijg je inzicht in persoonlijke veranderingsprocessen vanuit het Stermodel van de zes ontwikkelingsniveaus. Je ontwikkelt coachingscompetenties en leert coachingsmethodieken op de bovenstroom (gedrag en omgevingsniveau) en op de onderstroom (mentaal, emotioneel, fysiek en zingevingniveau). Hierdoor leer je coachen met ziel en zakelijkheid.
  In je persoonlijke ontwikkeling als coach dagen we je op de zes ontwikkelingsniveaus uit om je ineffectieve gewoontes te doorbreken, en om je vanuit jouw eigenheid op de coachingsmarkt te profileren.

  Past deze opleiding bij jouw ambitie?

  Maak de test of vraag advies

  Wanneer je twijfelt of deze opleiding past bij jouw ervaring als coach of trainer, maak dan onze test met onderstaande link of vraag advies via info@BPopleidingen of tel. 0317-425134.

  Welke opleiding past bij jouw ambitie als coach e/o trainer?

  Past deze opleiding bij jouw ambitie?

  ‘Ik ben de Post-HBO coach opleiding gestart met een tweeledig doel, namelijk mijn eigen ontwikkeling en de mogelijkheid om te werken als coach. Op beide punten heeft het mijn verwachtingen overtroffen.’
  Rapport CEDEO klanttevredenheidsonderzoek

  In onderstaand schema vind je de belangrijkste aandachtspunten van de Post-HBO coach opleiding ‘Coachen met ziel en zakelijkheid’

  Coachingsmethodieken Persoonlijke ontwikkeling van de coach
  • Stermodel 6 ontwikkelingsniveaus
  • Gestaltmethodisch coachen
  • Geweldloze communicatie
  • Voice Dialogue
  • NLP-technieken
  • (Levens)loopbaancoaching
  • Waardengericht coachen
  • Driegesprekken
  • Rollenspelen
  • Fair-witness coachhouding
  • Redderspatronen & nooduitgangen
  • Omgaan met eigen emoties
  • Primaire en verstoten subpersonen
  • Oppervlakkige en diepe overtuigingen van de coach
  • Overdracht en tegenoverdracht
  • Bezieling en drijfveren van de coach
  • Je profilering en loopbaan als coach

  Kijk op www.Ontwikkelingspunt.nl onder Coachen – niveau 2 en 3 voor inspiratie over deze thema’s.

  Bekijk onze serie demonstratievideo’s Coachen op de zes ontwikkelingsniveaus op YouTube:

  Plaats en data
  Zeist BIJNA VOL 7 November 2019
  Zeist - extra groep 20 November 2019
  Zeist 16 April 2020
 • Post-HBO Opleiding Trainer-Coach met Ziel en Zakelijkheid

  Uitgebreide combinatie opleiding waarin je het vak van Trainer en Coach leert.

  Maak het verschil in professionele en persoonlijke ontwikkeling

  Ben je op zoek naar een gedegen en inspirerende trainersopleiding én coachingsopleiding?
  Wil je met jouw training en coaching het verschil maken in iemands professionele en persoonlijke ontwikkeling? Jouw vakmanschap én persoonlijke ontwikkeling als trainer en coach zijn hiervoor bepalend.

  Bij Blankestijn & Partners leer je mensen met ziel en zakelijkheid begeleiden naar daadwerkelijke gedragsverandering. De Trainer-Coach opleiding heeft Post-HBO registraties, NOBTRA en NOBCO-EMCC erkenningen, en staat onder de bezielende leiding van de Trainer van het Jaar 2015-16.

  Je hebt de keuze uit twee Trainer-Coach opleidingstrajecten:
  A: Opleiding tot vaardigheidstrainer en coach persoonlijke ontwikkeling
  B: Opleiding tot vaardigheidstrainer, coach persoonlijke ontwikkeling, systemisch teamtrainer en teamcoach

  In deze Post-HBO opleidingen tot trainer-coach leer je hoe je deelnemers en coachees uitdaagt om uit hun comfortzone te komen, hoe je ze praktische handvatten geeft voor effectief nieuw gedrag en hoe je ze liefdevol confronteert bij hun groei en ontwikkeling. Wij begeleiden ditzelfde proces bij jou: we leren je de kneepjes van het trainers- en coachvak, je krijgt opdrachten en oefeningen op maat voor jouw persoonlijke leerdoelen, en we dagen je uit om je grenzen te verleggen in je persoonlijke ontwikkeling als trainer en coach. Hierdoor word je een vakbekwame en authentieke trainer en coach die impact heeft op het leerproces van zijn deelnemers en coachees.

  Trainer-Coach Opleidingstraject A: Vaardigheidstrainer en Coach persoonlijke ontwikkeling
  Je volgt de Post-HBO opleidingen ‘Trainen met ziel en zakelijkheid 2: Vaardigheidstrainer’ en ‘Coachen met ziel en zakelijkheid’.

  Trainer-Coach Opleidingstraject B: Vaardigheidstrainer, Coach persooonlijke ontwikkeling, Systemisch teamtrainer en Teamcoach
  Aanvullend aan opleidingstraject A volg je de Post-HBO opleiding ‘Trainen met ziel en zakelijkheid 4: Systemisch teamtrainer’ of ‘Systemisch teamcoach’.

  Post-HBO Opleiding Trainer-Coach met ziel en zakelijkheid

  Plaats en data
  Zeist 21 November 2019
  Zeist 28 November 2019
  Zeist 20 April 2020
  Zeist 16 April 2020
 • Post-HBO Opleiding Systemisch Teamcoach en Teamtrainer

  Intensieve vervolg opleiding voor ervaren trainers en coaches: Groepsdynamisch en Systemisch werken met teams.

  Ben je op zoek naar diepgaand inzicht in de dynamiek en wetmatigheden van systemen? Wil je je individuele coachingscompetenties verbreden naar teamcoaching? Merk je dat je gestructureerde trainingsaanpak niet meer toereikend is voor de groepsdynamica in een team?
  Wil je kernachtig leren interveniëren in team- en organisatiedynamiek? Wil je je professioneel en persoonlijk ontwikkelen door het versterken van je rol als teamcoach?
  In de Post-HBO opleiding Systemisch Teamcoach en Teamtrainer leer je jezelf als belangrijkste instrument patroondoorbrekend en met compassie in te zetten, leer je om de zes ontwikkelingsniveaus van ons Stermodel gelijktijdig toe te passen op de collectieve teampatronen en op de individuele patronen van de teamleden, vergroot je je interventiekunde binnen intensieve groepsdynamische processen en krijg je vele praktisch toepasbare tools voor teamcoaching en teamtraining.
  In de opleiding ervaar je hoe het is om binnen een groep op het scherpst van de snede te worden begeleid in je persoonlijke ontwikkeling en krijg je opdrachten op maat die je helpen om het beste uit jou als teamcoach te halen. Dit proces leer je ook in je eigen groepen begeleiden, zodat je teams met ziel en zakelijkheid kunt coachen en trainen binnen de organisatieontwikkelingen.

  Past deze opleiding bij jouw ambitie?

  Maak de test of vraag advies

  Wanneer je twijfelt of deze opleiding past bij jouw ervaring als coach of trainer, maak dan onze test met onderstaande link of vraag advies via info@BPopleidingen of tel. 0317-425134.

  Welke opleiding past bij jouw ambitie als coach e/o trainer?

  Past deze opleiding bij jouw ambitie?

  Een training volgen bij Silvia Blankestijn is een diepgaand proces ervaren waarbij je stap voor stap bij de kern komt.

  Bianca Osinga, zelfstandig trainer

  Silvia Blankestijn heeft de kracht, helderheid en doeltreffendheid om vanuit compassie de confrontatie niet uit de weg te gaan.

  Robbert Huser, zelfstandig trainer

  Plaats en data
  Ede 28 November 2019
  Ede 11 May 2020
 • Vervolg Opleiding Diepgaand Coachen

  Vervolg opleiding voor practitioner coaches: Transactionele Analyse, Gestalt, Familieopstellingen en Voice Dialogue.

  Wil je transformatieprocessen resultaatgericht begeleiden op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, teamontwikkeling of bijvoorbeeld cultuurverandering? Ben je op zoek naar verdiepende methodieken voor het doorbreken van gewoontegedrag?

  In de opleiding ‘Diepgaand Coachen’ leer je transformatieprocessen resultaatgericht, deskundig en met compassie begeleiden. Geheel in de stijl van Blankestijn & Partners doorleef je enerzijds de intensiteit van een transformatieproces in je eigen ontwikkeling, en vergroot je anderzijds in hoog tempo je eigen competentieniveau.

  Past deze opleiding bij jouw ambitie?

  Maak de test of vraag advies

  Wanneer je twijfelt of deze opleiding past bij jouw ervaring als coach of trainer, maak dan onze test met onderstaande link of vraag advies via info@BPopleidingen of tel. 0317-425134.

  Welke opleiding past bij jouw ambitie als coach e/o trainer?

  Past deze opleiding bij jouw ambitie?

  Binnen het Stermodel van de zes ontwikkelingsniveaus leer je werken vanuit Transactionele Analyse, Gestalt en Lichaamsgericht coachen, Systemisch werken (familie- en organisatieopstellingen) en Voice Dialogue. Supervisie en intervisie vormen een integraal onderdeel van de opleiding.

  De opleiding ‘Diepgaand Coachen’ binnen het opleidingsaanbod van Blankestijn & PartnersErvaringen van cursisten

Meer ervaringen


Onze opleidingen bieden erkende kwaliteit en diepgaande impactGratis download

Verdiepende methodieken

Inzicht en werkvormen over de methodiek van het Stermodel

Download e-book
Verdiepende methodieken