5 Train de Trainer Opleidingen
Leer Trainen met Ziel en Zakelijkheid

Blankestijn & Partners geeft vijf verschillende Train de Trainer Opleidingen met Ziel en Zakelijkheid voor:

Elke Train de Trainer Opleiding heeft een eigen competentieprofiel met uitdagende trainersvaardigheden, en een passende diepgang in de persoonlijke ontwikkeling van de trainer, groepsdynamica en leren binnen de systemische organisatiecontext.

Het bevlogen opleidingsteam van Silvia Blankestijn leidt met veel bezieling en deskundigheid professionele trainers op, vanuit een 3-delige visie op trainen met ziel en zakelijkheid:

 • Trainen is een vak
  In de train de trainer opleidingen van Blankestijn & Partners ontwikkel je je trainerscompetenties door vele praktijkgerichte opdrachten en oefeningen, en deskundige feedback. Je werkt toe naar een praktijktraining, en toont aan dat je je trainerscompetenties hebt ontwikkeld.
 • Als trainer ben je zelf je belangrijkste trainingsinstrument
  Jouw leiderschap en interventies als trainer hebben veel impact op het leren van je deelnemers. Daarom onderzoek je tijdens onze trainersopleidingen jouw passie, kwaliteiten en visie, maar ook je valkuilen, allergieën en redderspatronen. Je werkt doelgericht aan je persoonlijke leerdoelen.
 • De systemische organisatiecontext beïnvloedt het resultaat
  In onze train-de-trainer opleidingen leer je hoe je een optimale wisselwerking tot stand brengt tussen de training en de systemische organisatiecontext: inzicht in leren in organisaties, kernachtige en transfergerichte trainingsprogramma’s ontwikkelen, co-makership met de organisatie.

Blankestijn & Partners is al 20 jaar specialist in trainer en coach opleidingen met een gemiddelde cursisten beoordeling van 9,9 bij CEDEO onderzoek.

Meer weten?

Kom kennismaken op onze gratis workshop Trainersvakmanschap of vraag telefonisch advies!

Train de Trainer opleidingen met Ziel en Zakelijkheid:

✔ Gedegen en hoogwaardig vakmanschap
✔ Persoonlijke ontwikkeling als trainer
✔ Bezield bouwen aan je trainersloopbaan
✔ Trainen binnen systemische organisatiecontext
✔ Praktijktraining ontwikkelen en geven
✔ Word een trainer met impact!

Waarom Blankestijn & Partners?

✔ Gecertificeerde trainer en coach opleidingen
✔ Cursisten beoordeling 9,9 (CEDEO)
✔ Al 20 jaar de specialist in trainer en coach opleidingen
✔ (Vervolg) opleidingen op diverse competentieniveaus
✔ Uniek: 3 NOBTRA erkende Train de Trainer opleidingen
✔ Ontwikkel jezelf als je belangrijkste instrument!

 • Cursus Train de Trainer

  Van deskundige naar interactief en activerend trainer. Leer je (vak)kennis lerend en transfergericht overdragen!

  Van focus op inhoud naar werken met de groep

  Geef je als vakspecialist training over je vakinhoud en wil je je didactische kennis en trainersvaardigheden vergroten? Ben je benieuwd hoe je deelnemers in een actieve leerhouding krijgt? Wil je je kennis offline en online leren overdragen?

  In deze driedaagse Train de Trainer cursus ontwikkel je je didactische vaardigheden, leer je werkvormen voor offline en online training, en vergroot je je persoonlijke impact als trainer.
  Binnen het Cursus Train de Trainer pas je de werkvormen en didactische inzichten direct toe op je eigen trainingen, en werk je doelgericht aan je persoonlijke leerdoelen.

   

  Plaats en data
  Ede & Online23 March 2021
 • Post-HBO Trainer Opleiding: Trainen met Ziel en Zakelijkheid

  Leg een diepgaand fundament voor je trainersvakmanschap en versterk je persoonlijke impact als trainer!

  Zoek je een opleiding bij je loopbaanswitch naar het trainersvak die resulteert in een erkend diploma? Ben je trainer en wil je het trainersvak diepgaand in de vingers krijgen? Wil je leren trainen op de bovenstroom én onderstroom van gedragsverandering? Wil je leren hoe je jezelf als belangrijkste trainingsinstrument kunt inzetten door je professioneel én persoonlijk te ontwikkelen?

  In de Post-HBO Trainer Opleiding: Trainen met Ziel en Zakelijkheid leer je hoe je met je trainingen het verschil kunt maken in iemands professionele en persoonlijke ontwikkeling. Je leert: trainen op de kern van de leervraag, deelnemers liefdevol uitdagen om uit hun comfortzone te komen, omgaan met weerstand en belemmeringen bij gedragsverandering, en praktijkgericht inoefenen van nieuw gedrag.

  Wij begeleiden dit zelfde proces bij jou als trainer: we leren je de kneepjes van het trainersvak, je krijgt opdrachten en oefeningen op maat voor jouw persoonlijke leerdoelen, en we dagen je uit om je grenzen te verleggen in je persoonlijke ontwikkeling als trainer. Hierdoor word je een vakbekwame en authentieke trainer die impact heeft op het leerproces van zijn deelnemers.

  Past deze opleiding bij jouw ambitie?

  Maak de test of vraag advies

  Wanneer je twijfelt of deze opleiding past bij jouw ervaring als coach of trainer, maak dan onze test met onderstaande link of vraag advies via info@BPopleidingen of tel. 0317-425134.

  Welke opleiding past bij jouw ambitie als coach e/o trainer?

  Past deze opleiding bij jouw ambitie?

  ‘Silvia Blankestijn stelt hoge eisen aan het vak van trainer/coach en doet hieraan geen concessies. Als interne trainers in opleiding werden wij langs een hoge lat gelegd en dat maakte dat wij onder haar begeleiding het beste uit onszelf moesten en konden halen.’
  Karin Steenbergen – Manager De LeijAcademie, ROC de Leijgraaf

   

  Plaats en data
  Zeist19 November 2020
  Zeist15 April 2021
 • Post-HBO Opleiding Trainer-Coach met Ziel en Zakelijkheid

  Uitgebreide combinatie opleiding waarin je het vak van Trainer en Coach leert.

  Maak het verschil in professionele en persoonlijke ontwikkeling

  Ben je op zoek naar een gedegen en inspirerende trainersopleiding én coachingsopleiding?
  Wil je met jouw training en coaching het verschil maken in iemands professionele en persoonlijke ontwikkeling? Jouw vakmanschap én persoonlijke ontwikkeling als trainer en coach zijn hiervoor bepalend.

  Bij Blankestijn & Partners leer je mensen met ziel en zakelijkheid begeleiden naar daadwerkelijke gedragsverandering. De Trainer-Coach opleiding heeft Post-HBO registraties, NOBTRA, NOBCO-EMCC en LVSC erkenningen, en staat onder de bezielende leiding van de Trainer van het Jaar 2015-16.

  Je hebt de keuze uit twee Trainer-Coach opleidingstrajecten:
  A: Opleiding tot vaardigheidstrainer en coach persoonlijke ontwikkeling
  B: Opleiding tot vaardigheidstrainer, coach persoonlijke ontwikkeling, systemisch teamtrainer en teamcoach

  In deze Post-HBO opleidingen tot trainer-coach leer je hoe je deelnemers en coachees uitdaagt om uit hun comfortzone te komen, hoe je ze praktische handvatten geeft voor effectief nieuw gedrag en hoe je ze liefdevol confronteert bij hun groei en ontwikkeling. Wij begeleiden ditzelfde proces bij jou: we leren je de kneepjes van het trainers- en coachvak, je krijgt opdrachten en oefeningen op maat voor jouw persoonlijke leerdoelen, en we dagen je uit om je grenzen te verleggen in je persoonlijke ontwikkeling als trainer en coach. Hierdoor word je een vakbekwame en authentieke trainer en coach die impact heeft op het leerproces van zijn deelnemers en coachees.

  Trainer-Coach Opleidingstraject A: Vaardigheidstrainer en Coach persoonlijke ontwikkeling
  Je volgt de Post-HBO opleidingen ‘Trainen met ziel en zakelijkheid 2: Vaardigheidstrainer’ en ‘Coachen met ziel en zakelijkheid’.

  Trainer-Coach Opleidingstraject B: Vaardigheidstrainer, Coach persooonlijke ontwikkeling, Systemisch teamtrainer en Teamcoach
  Aanvullend aan opleidingstraject A volg je de Post-HBO opleiding ‘Trainen met ziel en zakelijkheid 4: Systemisch teamtrainer’ of ‘Systemisch teamcoach’.

  Post-HBO Opleiding Trainer-Coach met ziel en zakelijkheid

  Plaats en data
  Zeist19 November 2020
  Zeist26 November 2020
 • Vervolg Opleiding Persoonlijk Proces Trainer

  Verdiep je vakmanschap als vaardigheidstrainer en leer trainen op de onderstroom van gedragsverandering.

  Leer verdiepend trainen bij persoonlijke veranderingsprocessen
  Wil je deelnemers begeleiden bij het overwinnen van hun weerstand tegen gedragsverandering? Wil je leren omgaan met emoties en mentale belemmeringen die optreden wanneer je deelnemers uitdaagt om uit hun comfortzone te komen? Zoek je naar manieren waarop persoonlijke inspiratie de organisatieresultaten kan versterken?
  In de vervolgopleiding ‘Trainen met ziel en zakelijkheid 3: Persoonlijk procestrainer’ voeg je het trainen ‘onder de waterlijn’ toe aan je vakmanschap van vaardigheidstrainer. We dagen je uit om als trainer uit je comfortzone te komen, inspireren je om je passie en drijfveren vorm te geven in je trainingen, en helpen je om je weerstanden en belemmeringen diepgaand te onderzoeken. Je kunt je deelnemers immers ‘niet verder begeleiden dan je eigen wortels diep zijn’. Qua vakmanschap leer je kernachtig interveniëren op het emotionele, mentale, fysieke en zingevingniveau vanuit een coachende trainingsstijl. Je krijgt opdrachten en oefeningen op maat voor jouw persoonlijke leerdoelen, en wordt coachend getraind door zeer ervaren opleiders.

  Past deze opleiding bij jouw ambitie?

  Maak de test of vraag advies

  Wanneer je twijfelt of deze opleiding past bij jouw ervaring als coach of trainer, maak dan onze test met onderstaande link of vraag advies via info@BPopleidingen of tel. 0317-425134.

  Welke opleiding past bij jouw ambitie als coach e/o trainer?

  Past deze opleiding bij jouw ambitie?

  ‘In haar aanpak schroomt Silvia Blankestijn niet om deelnemers met zichzelf te confronteren. Dit doet ze met volle aandacht, respect en liefde en ze laat niet eerder los totdat de deelnemer begint te bewegen in zijn of haar persoonlijke ontwikkeling.’
  Guido Zoomers – Projectmanager multidisciplinair opleiden, trainen en oefenen, Veiligheidsregio en Brandweer Zuid-Limburg

 • Post-HBO Opleiding Systemisch Teamcoach en Teamtrainer

  Intensieve vervolg opleiding voor ervaren trainers en coaches: Groepsdynamisch en Systemisch werken met teams.

  Teamcoaching en teamtraining is een intens vak, waarbij de teamcoach midden in de groepsdynamiek, veelal in het hier-en-nu, moet interveniëren. Daarom is deze Opleiding Teamcoaching gericht op:

  • Inzicht in groepsdynamische patronen en systemische wetmatigheden
  • Vakbekwaam zijn in teamtrainer- en teamcoach-competenties
  • Inzetten van groepsdynamische en systemische methodieken op de bovenstroom en de onderstroom
  • Bewust zijn van je magische plek als teamcoach / teamtrainer, en groeien in je dienende plek.

  Opleiding Teamcoach thema 1: Groepsdynamica op boven- en onderstroom

  In de Opleiding Systemisch Teamcoach en Teamtrainer gebruiken we het Stermodel van de zes ontwikkelingsniveaus om teams groepsdynamisch te coachen op de bovenstroom en de onderstroom.
  In deze Opleiding tot Teamcoach leer je op de bovenstroom gedragspatronen in het hier-en-nu bespreekbaar maken, en samenwerkingsvaardigheden gestructureerd inoefenen. Op de onderstroom leer je teamcoachen op teamovertuigingen, omgaan met emoties, teamvisie en teamwaarden.

  Opleiding Teamcoach thema 2: Systemisch coachen van teams

  In deze Opleiding Teamcoaching leer je teamgedrag waarnemen vanuit een systemische bril: zonder oordeel of analyse. Je leert om krachtige systemische vragen te stellen, en systemisch te interveniëren vanuit de 3 systemische wetmatigheden: Ordening, Erbij horen / Insluiten, Balans in geven en nemen.
  Uiteraard leer je in deze Teamcoach Opleiding ook systemisch teamcoachen met verschillende soorten team- en organisatieopstellingen, en hoe je deze zorgvuldig begeleidt binnen de soms emotionele teamdynamiek.

  Opleiding Teamcoach thema 3: Magische en dienende plek van de teamcoach

  Binnen de uitdagende groepsdynamische patronen en systemische dynamieken in het hier-en-nu van de teamcoaching / teamtraining, is de kans groot dat je als teamcoach je ‘magische plek’ inneemt. Vanuit de organisatieopstellingen van Hellinger is de magische plek de plek die je innam in je gezin van herkomst.
  Tijdens de Opleiding Systemisch Teamcoach en Teamtrainer werk je aan het innemen van je ‘dienende plek’: je brengt wat het team nodig heeft.

  Erkende opleiding met stevige wortels in het beroepsveld

  De Opleiding Systemisch Teamcoach en Teamtrainer is erkend door NOBTRA, Post-HBO geregistreerd door het CPION, en geeft 60 PE-punten bij de NOBCO. Ons opleidingsinstituut wordt elke twee jaar door CEDEO getoetst op klanttevredenheid, en is CRKBO erkend.

  ‘Een training volgen bij Silvia Blankestijn is een diepgaand proces ervaren waarbij je stap voor stap bij de kern komt.’
  Bianca Osinga, zelfstandig trainer

  ‘Silvia Blankestijn heeft de kracht, helderheid en doeltreffendheid om vanuit compassie de confrontatie niet uit de weg te gaan.’
  Robbert Huser, zelfstandig trainer

  Plaats en data
  Ede12 April 2021


Ervaringen van cursisten

Meer ervaringen


Onze opleidingen bieden erkende kwaliteit en diepgaande impactGratis download

Verdiepende methodieken

Inzicht en werkvormen over de methodiek van het Stermodel

Download e-book
Verdiepende methodieken