5 Train de Trainer Opleidingen
Leer Trainen met Ziel en Zakelijkheid

Blankestijn & Partners geeft vijf verschillende Train de Trainer Opleidingen met Ziel en Zakelijkheid voor: Vakinhoudelijk Trainer, Vaardigheidstrainer, Trainer en Coach, Persoonlijk Proces Trainer en Systemisch Teamtrainer.

Elke Train de Trainer Opleiding heeft een eigen competentieprofiel met uitdagende trainersvaardigheden, en een passende diepgang in de persoonlijke ontwikkeling van de trainer, groepsdynamica en leren binnen de systemische organisatiecontext.

Het bevlogen opleidingsteam van Silvia Blankestijn leidt met veel bezieling en deskundigheid professionele trainers op, vanuit een 3-delige visie op trainen met ziel en zakelijkheid:

 • Trainen is een vak
  In de train de trainer opleidingen van Blankestijn & Partners ontwikkel je je trainerscompetenties door vele praktijkgerichte opdrachten en oefeningen, en deskundige feedback. Je werkt toe naar een praktijktraining, en toont aan dat je je trainerscompetenties hebt ontwikkeld.
 • Als trainer ben je zelf je belangrijkste trainingsinstrument
  Jouw leiderschap en interventies als trainer hebben veel impact op het leren van je deelnemers. Daarom onderzoek je tijdens onze trainersopleidingen jouw passie, kwaliteiten en visie, maar ook je valkuilen, allergieën en redderspatronen. Je werkt doelgericht aan je persoonlijke leerdoelen.
 • De systemische organisatiecontext beïnvloedt het resultaat
  In onze train-de-trainer opleidingen leer je hoe je een optimale wisselwerking tot stand brengt tussen de training en de systemische organisatiecontext: inzicht in leren in organisaties, kernachtige en transfergerichte trainingsprogramma’s ontwikkelen, co-makership met de organisatie.

Blankestijn & Partners is al 20 jaar specialist in trainer en coach opleidingen met een gemiddelde cursisten beoordeling van 9,9 bij CEDEO onderzoek.

Meer weten?

Kom kennismaken op onze gratis workshop Trainersvakmanschap of vraag telefonisch advies!

Train de Trainer opleidingen met Ziel en Zakelijkheid:

✔ Gedegen en hoogwaardig vakmanschap
✔ Persoonlijke ontwikkeling als trainer
✔ Bezield bouwen aan je trainersloopbaan
✔ Trainen binnen systemische organisatiecontext
✔ Praktijktraining ontwikkelen en geven
✔ Word een trainer met impact!

Waarom Blankestijn & Partners?

✔ Gecertificeerde trainer en coach opleidingen
✔ Cursisten beoordeling 9,9 (CEDEO)
✔ Al 20 jaar de specialist in trainer en coach opleidingen
✔ (Vervolg) opleidingen op diverse competentieniveaus
✔ Uniek: 3 NOBTRA erkende Train de Trainer opleidingen
✔ Ontwikkel jezelf als je belangrijkste instrument!

 • Cursus Vakinhoudelijk Trainer

  Van deskundige naar interactief en activerend trainer. Leer je (vak)kennis lerend en transfergericht overdragen!

  Van focus op inhoud naar werken met de groep

  Hoe kun je als vakinhoudelijk trainer je theorie enthousiast overbrengen zonder dat je groep passief wordt? Durf je (in) te spelen op de groep, en je eigen structuur af te stemmen op het leerproces van je deelnemers? Hoe zorg je ervoor dat deelnemers in een actieve leerhouding komen, en je training inspirerend en dynamisch wordt?

  Deze driedaagse Cursus Vakinhoudelijk Trainer is een ontdekkingsreis in je eigen mogelijkheden als trainer, in direct toepasbare praktische tools en handvatten, en in het begeleiden van groepsleren en kennisontwikkeling. Binnen het programma werk je gericht aan je persoonlijke leerdoelen en krijg je oefeningen en uitdagingen op maat, waardoor je als trainer maximaal groeit.

  Plaats en data
  Ede & Online 12 November 2020
 • Post-HBO Trainer Opleiding: Trainen met Ziel en Zakelijkheid

  Leg een diepgaand fundament voor je trainersvakmanschap en versterk je persoonlijke impact als trainer!

  Zoek je een opleiding bij je loopbaanswitch naar het trainersvak die resulteert in een erkend diploma? Ben je trainer en wil je het trainersvak diepgaand in de vingers krijgen? Wil je leren trainen op de bovenstroom én onderstroom van gedragsverandering? Wil je leren hoe je jezelf als belangrijkste trainingsinstrument kunt inzetten door je professioneel én persoonlijk te ontwikkelen?

  Onze opleidingen zijn corona-proof en gaan door!
  Vanaf 1 juni gaan we weer op locatie opleiden, uiteraard volgens de corona-richtlijnen. Als dat (weer even) niet mag schakelen we tijdelijk over naar online classrooms. 

  In de Post-HBO Trainer Opleiding: Trainen met Ziel en Zakelijkheid leer je hoe je met je trainingen het verschil kunt maken in iemands professionele en persoonlijke ontwikkeling. Je leert: trainen op de kern van de leervraag, deelnemers liefdevol uitdagen om uit hun comfortzone te komen, omgaan met weerstand en belemmeringen bij gedragsverandering, en praktijkgericht inoefenen van nieuw gedrag.

  Wij begeleiden dit zelfde proces bij jou als trainer: we leren je de kneepjes van het trainersvak, je krijgt opdrachten en oefeningen op maat voor jouw persoonlijke leerdoelen, en we dagen je uit om je grenzen te verleggen in je persoonlijke ontwikkeling als trainer. Hierdoor word je een vakbekwame en authentieke trainer die impact heeft op het leerproces van zijn deelnemers.

  Past deze opleiding bij jouw ambitie?

  Maak de test of vraag advies

  Wanneer je twijfelt of deze opleiding past bij jouw ervaring als coach of trainer, maak dan onze test met onderstaande link of vraag advies via info@BPopleidingen of tel. 0317-425134.

  Welke opleiding past bij jouw ambitie als coach e/o trainer?

  Past deze opleiding bij jouw ambitie?

  ‘Silvia Blankestijn stelt hoge eisen aan het vak van trainer/coach en doet hieraan geen concessies. Als interne trainers in opleiding werden wij langs een hoge lat gelegd en dat maakte dat wij onder haar begeleiding het beste uit onszelf moesten en konden halen.’
  Karin Steenbergen – Manager De LeijAcademie, ROC de Leijgraaf

   

  Plaats en data
  Zeist 19 November 2020
  Zeist 15 April 2021
 • Post-HBO Opleiding Trainer-Coach met Ziel en Zakelijkheid

  Uitgebreide combinatie opleiding waarin je het vak van Trainer en Coach leert.

  Maak het verschil in professionele en persoonlijke ontwikkeling

  Ben je op zoek naar een gedegen en inspirerende trainersopleiding én coachingsopleiding?
  Wil je met jouw training en coaching het verschil maken in iemands professionele en persoonlijke ontwikkeling? Jouw vakmanschap én persoonlijke ontwikkeling als trainer en coach zijn hiervoor bepalend.

  Effect Coronavirus: De opleiding start op 13 mei en op 18 mei als live online opleiding. En zodra het weer mogelijk is op onze opleidingslocatie in Zeist. 

  Bij Blankestijn & Partners leer je mensen met ziel en zakelijkheid begeleiden naar daadwerkelijke gedragsverandering. De Trainer-Coach opleiding heeft Post-HBO registraties, NOBTRA en NOBCO-EMCC erkenningen, en staat onder de bezielende leiding van de Trainer van het Jaar 2015-16.

  Je hebt de keuze uit twee Trainer-Coach opleidingstrajecten:
  A: Opleiding tot vaardigheidstrainer en coach persoonlijke ontwikkeling
  B: Opleiding tot vaardigheidstrainer, coach persoonlijke ontwikkeling, systemisch teamtrainer en teamcoach

  In deze Post-HBO opleidingen tot trainer-coach leer je hoe je deelnemers en coachees uitdaagt om uit hun comfortzone te komen, hoe je ze praktische handvatten geeft voor effectief nieuw gedrag en hoe je ze liefdevol confronteert bij hun groei en ontwikkeling. Wij begeleiden ditzelfde proces bij jou: we leren je de kneepjes van het trainers- en coachvak, je krijgt opdrachten en oefeningen op maat voor jouw persoonlijke leerdoelen, en we dagen je uit om je grenzen te verleggen in je persoonlijke ontwikkeling als trainer en coach. Hierdoor word je een vakbekwame en authentieke trainer en coach die impact heeft op het leerproces van zijn deelnemers en coachees.

  Trainer-Coach Opleidingstraject A: Vaardigheidstrainer en Coach persoonlijke ontwikkeling
  Je volgt de Post-HBO opleidingen ‘Trainen met ziel en zakelijkheid 2: Vaardigheidstrainer’ en ‘Coachen met ziel en zakelijkheid’.

  Trainer-Coach Opleidingstraject B: Vaardigheidstrainer, Coach persooonlijke ontwikkeling, Systemisch teamtrainer en Teamcoach
  Aanvullend aan opleidingstraject A volg je de Post-HBO opleiding ‘Trainen met ziel en zakelijkheid 4: Systemisch teamtrainer’ of ‘Systemisch teamcoach’.

  Post-HBO Opleiding Trainer-Coach met ziel en zakelijkheid

  Plaats en data
  Online / Zeist 13 May 2020
  Online / Zeist 18 May 2020
  Zeist 28 September 2020
  Zeist 19 November 2020
  Zeist 26 November 2020
 • Vervolg Opleiding Persoonlijk Proces Trainer

  Verdiep je vakmanschap als vaardigheidstrainer en leer trainen op de onderstroom van gedragsverandering.

  Leer verdiepend trainen bij persoonlijke veranderingsprocessen
  Wil je deelnemers begeleiden bij het overwinnen van hun weerstand tegen gedragsverandering? Wil je leren omgaan met emoties en mentale belemmeringen die optreden wanneer je deelnemers uitdaagt om uit hun comfortzone te komen? Zoek je naar manieren waarop persoonlijke inspiratie de organisatieresultaten kan versterken?
  In de vervolgopleiding ‘Trainen met ziel en zakelijkheid 3: Persoonlijk procestrainer’ voeg je het trainen ‘onder de waterlijn’ toe aan je vakmanschap van vaardigheidstrainer. We dagen je uit om als trainer uit je comfortzone te komen, inspireren je om je passie en drijfveren vorm te geven in je trainingen, en helpen je om je weerstanden en belemmeringen diepgaand te onderzoeken. Je kunt je deelnemers immers ‘niet verder begeleiden dan je eigen wortels diep zijn’. Qua vakmanschap leer je kernachtig interveniëren op het emotionele, mentale, fysieke en zingevingniveau vanuit een coachende trainingsstijl. Je krijgt opdrachten en oefeningen op maat voor jouw persoonlijke leerdoelen, en wordt coachend getraind door zeer ervaren opleiders.

  Past deze opleiding bij jouw ambitie?

  Maak de test of vraag advies

  Wanneer je twijfelt of deze opleiding past bij jouw ervaring als coach of trainer, maak dan onze test met onderstaande link of vraag advies via info@BPopleidingen of tel. 0317-425134.

  Welke opleiding past bij jouw ambitie als coach e/o trainer?

  Past deze opleiding bij jouw ambitie?

  ‘In haar aanpak schroomt Silvia Blankestijn niet om deelnemers met zichzelf te confronteren. Dit doet ze met volle aandacht, respect en liefde en ze laat niet eerder los totdat de deelnemer begint te bewegen in zijn of haar persoonlijke ontwikkeling.’
  Guido Zoomers – Projectmanager multidisciplinair opleiden, trainen en oefenen, Veiligheidsregio en Brandweer Zuid-Limburg

 • Post-HBO Opleiding Systemisch Teamcoach en Teamtrainer

  Intensieve vervolg opleiding voor ervaren trainers en coaches: Groepsdynamisch en Systemisch werken met teams.

  Ben je op zoek naar diepgaand inzicht in de dynamiek en wetmatigheden van systemen? Wil je je als teamcoach professioneel en persoonlijk ontwikkelen door het onderzoeken van je systemische bagage? Zoek je een opleiding waarin je teams zowel groepsdynamisch als systemisch leert coachen en trainen op de bovenstroom en de onderstroom?

  Onze opleidingen zijn corona-proof en gaan door!
  Vanaf 1 juni gaan we weer op locatie opleiden, uiteraard volgens de corona-richtlijnen. Als dat (weer even) niet mag schakelen we tijdelijk over naar online classrooms. 

  In de Post-HBO Opleiding Systemisch Teamcoach en Teamtrainer leer je jezelf als belangrijkste teamcoaching instrument in zetten door het onderzoeken van je magische plek en je dienende plek als teamcoach. Je leert teamcoaching methodieken op de bovenstroom en de onderstroom van teamsamenwerking. Tijdens de opleiding ontwikkel je een systemische en groepsdynamische bril om te kijken naar het systemisch krachtenveld dat de teamsamenwerking beïnvloedt, en leer je groepsdynamische en systemische werkvormen voor teams.

  In deze Teamcoaching Opleiding ervaar je hoe het is om binnen een groep op het scherpst van de snede te worden begeleid in je persoonlijke ontwikkeling en krijg je opdrachten op maat die je helpen om het beste uit jou als teamcoach en teamtrainer te halen. Dit proces leer je ook in je eigen groepen begeleiden, zodat je teams met ziel en zakelijkheid kunt coachen en trainen binnen de organisatieontwikkelingen.

  Past deze opleiding bij jouw ambitie?

  Maak de test of vraag advies

  Wanneer je twijfelt of deze opleiding past bij jouw ervaring als coach of trainer, maak dan onze test met onderstaande link of vraag advies via info@BPopleidingen of tel. 0317-425134.

  Welke opleiding past bij jouw ambitie als coach e/o trainer?

  Past deze opleiding bij jouw ambitie?

  ‘Een training volgen bij Silvia Blankestijn is een diepgaand proces ervaren waarbij je stap voor stap bij de kern komt.’

  Bianca Osinga, zelfstandig trainer

  ‘Silvia Blankestijn heeft de kracht, helderheid en doeltreffendheid om vanuit compassie de confrontatie niet uit de weg te gaan.’

  Robbert Huser, zelfstandig trainer

  Plaats en data
  Ede 8 October 2020
  Ede 12 April 2021


Ervaringen van cursisten

Meer ervaringen


Onze opleidingen bieden erkende kwaliteit en diepgaande impactGratis download

Verdiepende methodieken

Inzicht en werkvormen over de methodiek van het Stermodel

Download e-book
Verdiepende methodieken