NOBTRA Trainer van het Jaar 2015-16: Silvia Blankestijn

Op 25 september 2015 verkoos de NOBTRA (Nederlandse Orde voor Beroepstrainers) Silvia Blankestijn tot Trainer van het Jaar 2015-16. ‘Trainer van het Jaar’ is de prijs voor de persoon die volgens collega’s en opdrachtgevers de beste trainer is in het Nederlandse taalgebied.

Ambassadrice voor het trainersvak
Als directeur en hoofdopleider van Blankestijn & Partners bouwt Silvia volgens de jury aan ‘een sterke positionering en krachtige beeldvorming van het trainersvak’. Verder voert het juryrapport aan dat Silvia ‘door het opleiden van trainers, het doorgeven van kennis en ervaring, het ontwikkelen van vakliteratuur en het blijvend in contact zijn met het werkveld al jaren tot op de dag van vandaag een belangrijke en essentiële bijdrage levert aan het trainersvak’. Zij vinden Silvia daarmee een ambassadrice voor het trainersvak.

‘Koffieboon’
In de aanbevelingen van collega’s en opdrachtgevers werd regelmatig de combinatie van nadruk op vakmanschap en nadruk op persoonlijke ontwikkeling genoemd. Silvia confronteert de deelnemers met zichzelf en doet dat ‘met volle aandacht, respect en liefde’. In een van de voordrachten valt te lezen: ‘Silvia Blankestijn als trainer is voor mij als een koffieboon: een kleine vrucht die zorgt voor een krachtige smaak, waarvan het volledige smaakbouquet zich langzaamaan blootgeeft en waar je vervolgens heel lang van kunt nagenieten.’

Juryrapport Trainer van het Jaar 2015-16
De jury van de NOBTRA onderbouwt in het juryrapport haar keuze met de volgende argumenten:

  • Silvia weet de vraag achter een trainingsvraag boven tafel te krijgen. “Elke training is anders’ en wordt geborgd binnen de organisatiecontext.
  • Als directeur en hoofdopleider van opleidingsinstituut Blankestijn & Partners is Silvia een bevlogen opleider van trainers, heeft ze een aantal trainersmodellen ontwikkeld, en begeleidt ze haar deelnemers gepassioneerd en resultaatgericht.
  • Silvia heeft in meer dan dertig jaar een hoogwaardig vakmanschap ontwikkeld en is een ambassadrice van het trainersvak. Ze heeft een eigen stijl en visie, en vakkennis die geworteld is in de ontwikkelingen binnen het werkveld.
  • De jury is onder de indruk van Silvia’s impact op deelnemers, door de combinatie van vakmanschap en persoonlijke ontwikkeling. Ze confronteert (aankomend) trainers in haar opleidingen met hun wezenlijke leerpunten, “liefdevol, krachtig en met een lange nawerking”.

Lees hier het volledige juryrapport van de NOBTRA

Citaten uit de aanbevelingen van opdrachtgevers

In haar aanpak schroomt zij niet om de deelnemer met zichzelf te confronteren. Dit doet ze met volle aandacht, respect en liefde en ze laat niet eerder los totdat de deelnemer begint te bewegen in zijn of haar persoonlijke ontwikkeling. In het functioneel confronteren schrikt zij er niet voor terug om even minder aardig gevonden te worden door de deelnemer.

 

Silvia Blankestijn als trainer is voor mij als een koffieboon: een kleine vrucht die zorgt voor een krachtige smaak, waarvan het volledige smaakbouquet zich langzaamaan blootgeeft en waar je vervolgens heel lang van kunt nagenieten. Een training volgen bij Silvia is een diepgaand proces ervaren waarbij je stap voor stap bij de kern komt. Eenmaal bij de kern wordt het resultaat bekrachtigd, zodat je er echt op een effectieve manier mee verder kunt.

 

 

 

Relevante artikelen

Meer artikelen

Gratis download

Verdiepende methodieken

Inzicht en werkvormen over de methodiek van het Stermodel

Download e-book
Verdiepende methodieken