E-learning Werken Aan Je Emotionele Bankrekening

In deze e-learning ‘Werken Aan Je Emotionele Bankrekening’ maak je de balans op van jouw emotionele bankrekeningen en ga je actief aan de slag om het saldo te verhogen.

De balans opmaken van je emotionele bankrekeningen

 • Maak een overzicht van tien mensen met wie je in de dagelijkse praktijk veel contact hebt. Kies zowel mensen uit je privéleven als uit je werksituatie.
 • Geef een cijfer van -10 tot +10 voor jouw emotionele bankrekening bij elke persoon. Heb je emotioneel krediet opgebouwd, is de situatie neutraal of sta je bij hem of haar in het krijt?
 • Bekijk deze zelfde emotionele bankrekening nu vanuit de behoeften van de ander. Welk cijfer zou de ander geven voor jouw emotionele bankrekening bij deze persoon? (eventueel kun je het de ander zelf vragen)
 • Is er verschil tussen de cijfers? Waardoor komt dit?

Werken aan je emotionele bankrekening

Werken aan je emotionele bankrekening

Kies één of twee personen uit bij wie je emotionele bankrekening relatief laag staat, en waar je de komende tijd in wilt investeren.

 • Verplaats je in de ander en probeer zijn of haar gevoelens en behoeften te begrijpen, bijvoorbeeld door empathisch te luisteren of complimenten te geven.
 • Maak een plannetje om de komende tijd je emotionele bankrekening bij deze persoon te verhogen. Welke stortingen ga je wanneer doen?

Gebruik deze opdrachten ook als coach of trainer

Je kunt de opdrachten uit deze e-learning ook gebruiken tijdens je coaching of training. Wil je hier meer over leren?

Dan ben je van harte welkom in onze Coachingsopleidingen met ziel en zakelijkheid of Trainersopleidingen met ziel en zakelijkheid.

communiceren met ziel en zakelijkheid

Deze e-learning opdrachten komen voort uit het inspirerende boek ‘Communiceren met ziel en zakelijkheid’ van Silvia Blankestijn.

In dit boek vind je de theoretische achtergronden en verdiepende inzichten die deze opdrachten ondersteunen. Bekijk de inhoud van het boek!

 

Relevante artikelen

 • Wil je Trainer en/of Coach worden?

  Wil je trainer worden? Of coach worden? Of wellicht allebei? Ben je op zoek naar wat past bij…

 • Hoe gezond is jouw emotionele bankrekening?

  Zakelijk gezien is het saldo op uw bankrekening van belang. Qua persoonlijke effectiviteit is het echter interessant welk…

 • Zijn vrouwen betere trainers dan mannen?

  Een trainer mag niet soft of betuttelend zijn, maar ook niet bot of egocentrisch. Hebben vrouwen dan toch…

Meer artikelen

Gratis download

E-Book: Het Stermodel voor coaches, trainers en teamcoaches

Inzicht en werkvormen over de methodiek van het Stermodel

Download e-book
E-Book: Het Stermodel voor coaches, trainers en teamcoaches