E-learning Houd je innerlijke criticus in toom

Je innerlijke criticus en je creativiteit

Omdat onze innerlijke criticus een belangrijke belemmering vormt voor onze creativiteit, sta je in deze opdracht expliciet stil bij dit deel van jezelf.

De uitdaging is om de kwaliteit van je innerlijke criticus te behouden en hem zo in te zetten dat je creativiteit ook voluit kan stromen.

Mentale overtuigingen

  • Welke mentale overtuigingen heeft je innerlijke criticus ten aanzien van creativiteit? Schrijf alle negatieve, belemmerende, kritische gedachten op die bij je opkomen.
  • Welke positieve, stimulerende, ruimtegevende gedachten over creativiteit kun je hier tegenover zetten? Gebruik eventueel de RET om je belemmerende, irrationele gedachten uit te dagen (zie hoofdstuk 4).

Voorbeelden van belemmerende en stimulerende gedachten:

– Ik ben niet creatief

+ Ik geef mezelf de ruimte om creatief te denken

– Kritisch oordelen van ideeën is belangrijk

+ Het is van belang om creativiteit en kritisch beoordelen in de tijd te scheiden, zodat beiden maximaal tot hun recht komen.

Omgaan met je criticus

  • Wat levert je innerlijke criticus je in positieve zin op?
  • Wat is het ergste dat je kan gebeuren als je je criticus tijdelijk zou ‘uitzetten’?
  • Houd eventueel een innerlijke dialoog tussen je criticus en de creatieveling in jezelf, zoals beschreven is in opdracht 6.5.

Gebruik deze opdrachten ook als trainer of teamcoach

Je kunt de opdrachten uit deze e-learning ook gebruiken tijdens je training of teamcoaching. Wil je hier meer over leren?

Dan ben je van harte welkom in onze Opleiding Systemisch Teamcoach en Teamtrainer of in onze Trainersopleidingen met ziel en zakelijkheid.

communiceren met ziel en zakelijkheid

Deze e-learning opdrachten komen voort uit het inspirerende boek ‘Communiceren met ziel en zakelijkheid’ van Silvia Blankestijn.

In dit boek vind je de theoretische achtergronden en verdiepende inzichten die deze opdrachten ondersteunen. Bekijk de inhoud van het boek!

 

Relevante artikelen

Meer artikelen

Gratis download

E-Book: Het Stermodel voor coaches, trainers en teamcoaches

Inzicht en werkvormen over de methodiek van het Stermodel

Download e-book
E-Book: Het Stermodel voor coaches, trainers en teamcoaches