Persoonlijke Ontwikkeling: Coachen of Trainen met Compassie

Als coach, trainer of teamcoach is het de kunst om liefdevol tegen je coachees of deelnemers te (blijven) spreken, om vanuit compassie te kijken naar hun mooie kanten en ook hun schaduwkanten.

Vanuit je hart kijken tijdens het begeleiden van je deelnemers of coachees

In coaching / trainingen zie je coachees / deelnemers in thema’s die ze lastig vinden. Binnen de groepsdynamiek van teamcoaching of trainingen worden kwetsures en persoonlijke thema’s gemakkelijk geraakt. Voordat je het weet roept dit ergernis en oordelen op bij jou als teamcoach of trainer en kun je deze coachee(s) of deelnemer(s) niet meer effectief begeleiden.

Kun je vanuit je hart kijken naar het slachtoffer dat het lastig vindt om verantwoordelijkheid te nemen voor zijn eigen handelen, naar het arrogante teamlid dat zichzelf zo geweldig vindt etcetera.

Coachen en Trainen met compassie

Zelfreflectie

Kijk terug op een situatie waarin jij als teamcoach of trainer heel erg vanuit de liefde en compassie van je hart hebt gehandeld:

  • Hoe nam je de liefde en compassie in jezelf waar?
  • In welk gedrag kwam je compassie tot uiting?
  • Wat hielp je om vanuit je liefde en compassie te handelen?

Kijk terug op een situatie waarover je achteraf spijt had dat je niet vanuit liefde en compassie hebt gehandeld.

  • Wat gebeurde er, waardoor jij het contact met je hart kwijt raakte? Welke kwetsure of ‘rode knop’ werd er bij jou geraakt?
  • Hoe heb je gehandeld en hoe had je achteraf willen handelen als trainer?
  • Welk innerlijk werk heb jij te doen, om een volgende keer wel vanuit liefde en compassie te kunnen handelen in een dergelijke situatie?

Diepgaande groei voor teamcoaches

Versterk je dienende plek in teams!

Werk intens aan je impact als teamcoach en leer teams groepsdynamisch en systemisch coachen op de boven- en onderstroom.

Bekijk Opleiding Systemisch Teamcoach

Diepgaande groei voor teamcoaches

Ontwikkelingspunt voor jou als coach, trainer of teamcoach

Onderzoek in welke situaties jij gemakkelijk vanuit compassie blijft trainen of coachen en in welke situaties je het contact met je hart snel kwijtraakt. Kun je met compassie kijken naar je eigen ineffectieve patronen?

Meer leren?
Wil je je als teamcoach, trainer of coach diepgaand ontwikkelen en leren hoe je je coachees / deelnemers vanuit compassie kunt blijven begeleiden? Dan kun je bij Blankestijn & Partners terecht in de opleidingen:

Kom kennismaken met onze visie en werkwijze in de gratis introductie workshops.

Meer tools voor trainers, coaches en teamcoaches

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste blogs, tips en e-learnings voor coaches, trainers en teamcoaches.

 

Relevante artikelen

Meer artikelen

Gratis download

E-Book: Het Stermodel voor coaches, trainers en teamcoaches

Inzicht en werkvormen over de methodiek van het Stermodel

Download e-book
E-Book: Het Stermodel voor coaches, trainers en teamcoaches