Persoonlijke Ontwikkeling: Onderzoek je Subpersonen

Iedereen heeft meerdere subpersonen in zich. Dit zijn deelaspecten van jezelf met een eigen kwaliteit, energie, stem en overtuiging. Je subpersonen geven kleur aan wie jij bent als trainer.

In onderstaande video zie je een demonstratie hoe je je subpersonen kunt verkennen ten aanzien van een persoonlijk ontwikkelingspunt als trainer of coach.

Subpersonen en jouw leerdoel

Kies een persoonlijk leerdoel van jou als trainer dat je verder wilt onderzoeken. Gebruik de oefening in de video om twee subpersonen van jezelf te verkennen die de ontwikkeling van dit leerdoel beïnvloeden.

Deze werkvorm kun je heel goed gebruiken voor collegiale ondersteuning in een intervisiegroep.

De trainer als belangrijk trainingsinstrument

Vergroot je impact als trainer!

Ontdek onze NOBTRA erkende opleiding waarin je een krachtig trainingsinstrument wordt door professionele en persoonlijke ontwikkeling.

Leer Trainen met Ziel en Zakelijkheid

De trainer als belangrijk trainingsinstrument

Ontwikkelingspunt voor jou als trainer

Welke ‘primaire ik’ (manifest subpersoon) neem je altijd mee naar je training? En welke ‘verstoten ik’ (subpersoon die je nog – veel – verder kunt ontwikkelen) ga je meer ruimte geven in je volgende training? Evalueer het effect op jezelf als trainer en op het leren in de groep.

Meer leren?
Wil je jezelf persoonlijk en professioneel diepgaand ontwikkelen als trainer? Dan kun je bij Blankestijn & Partners terecht in:

Kom kennismaken met onze visie en werkwijze in de gratis introductie workshop Trainen met Impact.

Meer tools voor trainers, coaches en teamcoaches

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste blogs, tips en e-learnings voor coaches, trainers en teamcoaches.

 

Relevante artikelen

Meer artikelen

Gratis download

Verdiepende methodieken

Inzicht en werkvormen over de methodiek van het Stermodel

Download e-book
Verdiepende methodieken