Persoonlijke Ontwikkeling: De Zes Ontwikkelingsniveaus voor de Trainer

Het Stermodel van de zes ontwikkelingsniveaus biedt je een hulpmiddel om je impact als trainer te vergroten: het gedrag en omgevingsniveau in de buitenlaag, het emotionele, fysieke en mentale niveau in de binnenwereld en het zingevingsniveau in onze kern.

Persoonlijke Ontwikkeling De Zes Ontwikkelingsniveaus voor de Trainer

Uitdaging: Stralen in de dagelijkse praktijk

In mijn visie is het onze ultieme uitdaging om de stralen van onze ster te laten schitteren in de dagelijkse praktijk. Dan raken ze de mensen in onze omgeving, werken we met bezieling, maken we verschil en hebben we impact.

Het is echter niet voor niets dat slechts één enkele straal in het Stermodel reikt tot in de omgeving. Het is een voortdurend persoonlijk groei- en ontwikkelingsproces om vanuit je kern te leven en werken.

Ons groei- en ontwikkelingsproces houdt in dat we onderzoeken waar de stroom van onze bezieling wordt geblokkeerd, om vervolgens in beweging te komen.

De trainer als belangrijk trainingsinstrument

Vergroot je impact als trainer!

Ontdek onze NOBTRA erkende opleiding waarin je een krachtig trainingsinstrument wordt door professionele en persoonlijke ontwikkeling.

De trainer als belangrijk trainingsinstrument

Je binnenwereld

Het kan zijn dat een overtuiging je belemmert om op dat moment het beste van jezelf in te zetten, dat je een oude angst tegenkomt of fysieke stress ervaart. Het gaat dan om het erkennen en transformeren van je belemmering.

Je kern

Een andere keer heb je wellicht geen idee wat je in die situatie bezielt. Je bent het contact met je innerlijke bron kwijt en je zult deze met behulp van een voor jou passende methode en levensovertuiging weer moeten herstellen.

De buitenlaag

En soms mis je gewoon de vaardigheden om je innerlijke drijfveren vorm te geven in de wereld. Het intrainen van nieuw gedrag en feedback vragen is dan de passende insteek.

Groeien van trainer en deelnemers

 • Door je groei als trainer te richten op de ontwikkelingsniveaus die je het minst hebt ontwikkeld, vergroot je het snelst je eigen impact als trainer.
  Door je training te richten op die ontwikkelingsniveaus waar bij je deelnemers de grootste knelpunten voor effectief gedrag zitten, maak je een trainingsprogramma met impact.

Ontwikkelingspunt voor jou als trainer

Welke van de zes ontwikkelingsniveaus heb jij het minst ontwikkeld als trainer? Ga dit niveau de komende week dagelijks bij jezelf onderzoeken en leer jezelf beter kennen.

Meer leren?
Wil je jezelf persoonlijk en professioneel ontwikkelen als trainer? Dan kun je bij Blankestijn & Partners terecht in de opleidingen:

Kom kennismaken met onze visie en werkwijze in de gratis introductie workshop Trainen met het Stermodel.

Meer tools voor trainers, coaches en teamcoaches

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste blogs, tips en e-learnings voor coaches, trainers en teamcoaches.

 

Relevante artikelen

 • Krachtig Programmeren met het Stermodel

  In dit artikel leg ik je uit hoe je het Stermodel kunt gebruiken om te komen tot krachtige…

 • Stermodel voor coachen en trainen

  Het Stermodel van de zes ontwikkelingsniveaus is een bruikbaar analyse- en werkmodel voor trainers en coaches. In dit…

 • NOBTRA erkend Trainer Worden?

  Je wordt gemakkelijk Trainer NOBTRA met de Post-HBO Trainer Opleiding Trainen met Ziel en Zakelijkheid van Blankestijn &…

 • Coachend trainen op de onderstroom

  De trainersopleiding tot ‘Persoonlijk procestrainer’ verbreedt je vakmanschap als vaardigheidstrainer naar een coachende trainingsstijl en verdiept naar methodieken…

Meer artikelen

Gratis download

E-Book: Het Stermodel voor coaches, trainers en teamcoaches

Inzicht en werkvormen over de methodiek van het Stermodel

Download e-book
E-Book: Het Stermodel voor coaches, trainers en teamcoaches