Theorie: Van Oplossen naar Coachen

Voor veel managers betekent leren coachen het afleren van zelf problemen oplossen. Hoe zorg je ervoor dat de werknemer maximaal leert én het probleem oplost?

Het LSD-shot

LSD – Luisteren, Samenvatten, Doorvragen – stimuleert de medewerker tot reflectie. Hierdoor ontstaan inzichten die de werknemer helpen om zijn eigen oplossingen te bedenken. Het effectief toepassen van LSD vraagt van de manager rust en geduld, zodat de werknemer ook daadwerkelijk de tijd krijgt om zich bewuster te worden van de huidige dilemma’s.

De kern van de vraag

Je kunt luisteren, samenvatten en doorvragen ook heel goed gebruiken bij het verkennen van een ontwikkelingsvraag van de medewerker. Door het toepassen van LSD help je de werknemer om zijn eigen leervraag te verhelderen en te verdiepen. De werknemer wordt zich bewuster van zijn eigen gedrag en het effect daarvan op anderen.

Actief luisteren

Laat de medewerker weten dat je luistert door een actieve luisterhouding, oogcontact en kleine (non-verbale) reacties op zijn verhaal.

Deze theorie effectief leren toepassen?

Vergroot je impact als coach!

Ontdek onze NOBCO erkende opleidingen: gedegen en praktijkgericht het coachvak leren, diepgaande persoonlijke ontwikkeling.

 

Samenvatten

Door het verhaal van de medewerker regelmatig samen te vatten laat je niet alleen weten dat je hem gehoord hebt, maar zet je ook de belangrijkste punten van zijn verhaal op een rijtje. Dit helpt jullie beide om de essentie van het leerproces in beeld te houden.

Vragen stellen en Doorvragen

Oefen jezelf in het stellen van open vragen. Deze zetten de medewerker doorgaans meer aan tot reflectie en bewustwording dan gesloten vragen.
Een ezelsbruggetje voor het stellen van open vragen zijn de 6 W’s + H: Wie, Wat, Waar, Wanneer, Waarom, Welke, Hoe?

Ontwikkelingspunt voor jou als coach

Oefen jezelf de komende tijd om in een gesprek met een medewerker minstens 7 minuten alleen LSD in te zetten, en je niet (meteen) te richten op het oplossen van het probleem.

Meer leren?
Wil je je coachingshouding als coach, manager of adviseur verder ontwikkelen? Dan kun je bij Blankestijn & Partners terecht in de opleidingen:

Kom kennismaken met onze visie en werkwijze in de gratis introductie workshop Coachen met het Stermodel

Meer tools voor trainers, coaches en teamcoaches

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste blogs, tips en e-learnings voor coaches, trainers en teamcoaches.

 

Relevante artikelen

Meer artikelen

Gratis download

E-Book: Het Stermodel voor coaches, trainers en teamcoaches

Inzicht en werkvormen over de methodiek van het Stermodel

Download e-book
E-Book: Het Stermodel voor coaches, trainers en teamcoaches