Training Gestalt en Lichaamsgericht Begeleiden

In deze tweedaagse methodiektraining leer je hoe je met Gestalt en Lichaamsgericht werken snel tot de kern van een ontwikkelingsvraag kunt doordringen en oefen je met een aantal krachtige werkvormen vanuit de Gestaltprincipes en het Lichaamsgericht werken.

Voor wie:

Deze methodiektraining is bedoeld voor coaches, trainers, managers, opleiders en teamcoaches die

 • Hun huidige methodieken willen uitbreiden en verdiepen met de basisprincipes van Gestalt en Lichaamsgericht werken
 • Gestalt en Lichaamsgericht werken willen gebruiken voor hun persoonlijke ontwikkeling binnen hun professie

 

Blankestijn & Partners is al 20 jaar specialist in trainer en coach opleidingen met een cursisten beoordeling van 9 bij het CEDEO onderzoek.

Snel tot essentiële leerthema’s doordringen met Gestaltmethodiek

Intensieve tweedaagse methodiektraining voor coaches, trainers, managers, opleiders en teamcoaches
Ben je op zoek naar verdiepende werkvormen, praktische handvatten en persoonlijke groei als coach, trainer, manager, opleider of teamcoach? Ben je nieuwsgierig hoe Gestalt en Lichaamsgericht werken kunnen bijdragen aan je impact als coach, trainer, manager of teamcoach?
In deze tweedaagse methodiektraining leer je hoe je met Gestalt en Lichaamsgericht werken snel tot de kern van een ontwikkelingsvraag kunt doordringen en oefen je met een aantal krachtige werkvormen vanuit de Gestaltprincipes en het Lichaamsgericht werken.
Je doorleeft enerzijds de intensiteit van Gestalt en Lichaamswerk in je eigen ontwikkeling als coach, trainer, manager of teamcoach, en vergroot anderzijds je competentieniveau om anderen te begeleiden vanuit Gestalt en Lichaamswerk.

Gestalt en lichaamswerk
Gestalt en Lichaamsgericht werken zijn uiterst krachtige methodieken die in deze tijd – ons inziens onterecht – wat uit beeld zijn geraakt. Gestaltmethodisch en Lichaamsgericht begeleiden bieden een gegarandeerde snelle weg naar de kern van iemands ontwikkelingsvraag door

 • De voortdurende oefening in waarnemen en gewaarzijn
 • Het gebruik van de confronterende signalen van het lichaam dat nooit liegt
 • De focus op wezenlijke thema’s als contact met jezelf en contact met anderen

Reflectieopdracht en literatuurstudie
Voorafgaand aan de methodiektraining Gestalt en Lichaamsgericht begeleiden ontvang je een reflectieopdracht en lees je een aantal hoofdstukken uit: ‘Gestalt in supervisie’ van R. Wolbrink.

Werkwijze tijdens de training
Tijdens de trainingsdagen pas je de inzichten uit de literatuur praktisch toe in diverse opdrachten en oefeningen. Je oefent diverse keren als coach, trainer, manager, opleider of teamcoach, en krijgt feedback op je sterke kanten en ontwikkelpunten.
Door eigen belemmeringen en valkuilen in te brengen tijdens de oefensituaties van anderen werk je tevens diepgaand aan je eigen persoonlijke ontwikkeling als professional.

Ervaar de diepgang en intensiteit van Gestalt en Lichaamsgericht werken

Tijdens deze tweedaagse methodiektraining Gestalt en Lichaamsgericht begeleiden komen de volgende thema’s aan de orde:

 • Lichaamsbewustzijn en gewaarzijn
 • Werken in het hier-en-nu
 • Herkennen van overlevingspatronen op de contactgrens
 • Werken met projectie, overdracht en (tegen)overdracht
 • Chakra’s als kader voor lichaamgericht begeleiden
 • Fysiek werken aan empowerment, gronding en zelfvertrouwen
 • Omgaan met afstand en nabijheid

Data, kosten en aanmelding

Tijdsduur
De methodiektraining Gestalt en Lichaamsgericht begeleiden bestaat uit twee dagen, waarop we werken van 9.15 tot 17.00 uur.

Aanmelding
Je meldt je aan door middel van een aanmeldingsformulier op deze pagina. Dit formulier kun je aanvragen bij het secretariaat. Na aanmelding ontvang je een intakeformulier waarop je onder anderen je persoonlijke en professionele leerdoelen aangeeft.

Kosten
De kosten voor de tweedaagse methodiektraining Gestalt en Lichaamsgericht begeleiden bedragen € 650,- voor opleidingskosten en € 115,- voor accommodatiekosten. Literatuur en een eventuele overnachting betaal je zelf. In verband met onze CRKBO-registratie is deze opleiding vrijgesteld van BTW.

Erkenningen van Blankestijn & Partners

Onze opleidingen bieden erkende kwaliteit

Blankestijn & Partners wil uitmuntende coaches, trainers, intervisors en teamcoaches opleiden, die zich onderscheiden in kwaliteit, in vakmanschap en in hun impact op de groei en ontwikkeling van mensen, teams en/of organisaties.

Erkenningen, Certificeringen en PE-punten zijn een manier om de kwaliteit van onze opleidingen én van onze afgestudeerde coaches, trainers en teamcoaches te waarborgen. Daarom laten wij onze opleidingen en organisatie toetsen.


Gratis download

E-Book: Het Stermodel voor coaches, trainers en teamcoaches

Inzicht en werkvormen over de methodiek van het Stermodel

Download e-book
E-Book: Het Stermodel voor coaches, trainers en teamcoaches