Werkvorm Bedankbrief

De Werkvorm Bedankbrief uit de Voice Dialogue helpt de coachee om zich te desidentificeren met een primaire subpersoon die regelmatig te dominant aanwezig is.

Doel van de werkvorm

  • De coachee laat zijn gehechtheid aan de inbreng van een van zijn primaire subpersonen een stukje los.

Werkvorm Bedankbrief

De Werkvorm Bedankbrief

Deze werkvorm gebruik je wat later in het ontwikkelingsproces met Voice Dialogue. De coachee is zich inmiddels bewust van een aantal subpersonen.
Deze werkvorm is geschikt als de coachee het verlangen heeft dat een primaire subpersoon met een grote staat van dienst iets minder op de voorgrond treedt.

Bewustwording
Verken de enorme staat van dienst van deze subpersoon. Wat heeft hij allemaal gedaan voor de coachee? Waar zorgt hij voor? Waar beschermt hij de coachee tegen? Wat heeft deze subpersoon de coachee opgeleverd? Waar is de coachee hem dankbaar voor?

Deze werkvorm effectief leren begeleiden?

Vergroot je impact als coach!

Ontdek onze NOBCO erkende opleidingen: gedegen en praktijkgericht het coachvak leren, diepgaande persoonlijke ontwikkeling.

Deze werkvorm effectief leren begeleiden?

 

Brief schrijven
De coachee schrijft een bedankbrief aan deze primaire subpersoon. Dit doet hij vanuit de grond van zijn hart. Hij eert de subpersoon voor alles wat hij voor hem heeft gedaan en voor wat hij voor hem heeft betekend.

Brief voorlezen
De coachee leest de brief voor en is zich bewust van wat hij hierbij voelt en fysiek gewaar is. Praat na over de gevoelens en fysieke gewaarwordingen die de brief bij de coachee oproept.

Ontwikkelingspunt voor de coach

Welke primaire subpersoon van jou als coach mag wel een stapje terug doen in aanwezigheid? Schrijf deze subpersoon een bedankbrief.

Meer leren?
Wil je als coach leren werken met Voice Dialogue? Dan kun je bij Blankestijn & Partners terecht in de opleidingen:

Kom kennismaken met onze visie en werkwijze in de gratis introductie workshop Coachen met het Stermodel

Meer tools voor trainers, coaches en teamcoaches

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste blogs, tips en e-learnings voor coaches, trainers en teamcoaches.

 

Relevante artikelen

Meer artikelen

Gratis download

E-Book: Het Stermodel voor coaches, trainers en teamcoaches

Inzicht en werkvormen over de methodiek van het Stermodel

Download e-book
E-Book: Het Stermodel voor coaches, trainers en teamcoaches