Teamcoaching naar een zelfsturend team

Zijn de teamleden toegerust met de benodigde competenties voor zelfsturing? Is er voldoende basis aanwezig om een succesvol zelfsturend team te worden? Teamcoaching ondersteunt het groepsdynamische proces.

Voor wie:

De teamcoaching ondersteunt het team op weg naar zelfsturing en de individuele teamleden bij het aanleren van de benodigde vaardigheden. Daarnaast is er aandacht voor ‘de processen op de onderlaag’ die het zelfsturend samenwerken in de weg staan.

Deze coaching kan zowel op maat gemaakt worden voor een team dat start met de invoering van zelfsturing als voor een team dat al samenwerkt vanuit zelfsturing.

Groeien in persoonlijk leiderschap en teamsamenwerking

De werkwijze is zowel praktisch als persoonlijk. Er wordt gewerkt met uiteenlopende methodieken gericht op zelfreflectie, teambuilding, samenwerken, het aanleren van vaardigheden, feedback en praktische werkplannen.
De lengte en intensiteit van de teamcoaching wordt in onderling overleg bepaald op basis van de huidige situatie in het team en de doelstellingen van het ontwikkelingstraject.

Resultaat

De gewenste resultaten van de teamcoaching worden in onderling overleg met het team bepaald en zijn afhankelijk van de ervaringen met zelfsturing.

Tijdens de teamcoaching naar een zelfsturend team kunnen onder andere de volgende onderwerpen aan de orde komen:

  • Inzicht in elkaars kwaliteiten
  • Gevoelens en emoties bij zelfsturing
  • Samenwerken op basis van kwaliteit en kernwaarden
  • Feedback geven en ontvangen
  • Omgaan met verantwoordelijkheid: afspreken en aanspreken
  • Gezamenlijk koers bepalen: de missie en visie van het team
  • Doelgericht (samen)werken
  • Persoonlijke OntwikkelingsPlannen (POP’s)
  • Teamwerkplan voor zelfsturing

Data, kosten en aanmelding

De teamcoaching wordt in onderling overleg geheel toegesneden op de praktijksituatie van het team. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Erkenningen van Blankestijn & Partners

Onze opleidingen bieden erkende kwaliteit

Blankestijn & Partners wil uitmuntende coaches, trainers, intervisors en teamcoaches opleiden, die zich onderscheiden in kwaliteit, in vakmanschap en in hun impact op de groei en ontwikkeling van mensen, teams en/of organisaties.

Erkenningen, Certificeringen en PE-punten zijn een manier om de kwaliteit van onze opleidingen én van onze afgestudeerde coaches, trainers en teamcoaches te waarborgen. Daarom laten wij onze opleidingen en organisatie toetsen.


Gratis download

E-Book: Het Stermodel voor coaches, trainers en teamcoaches

Inzicht en werkvormen over de methodiek van het Stermodel

Download e-book
E-Book: Het Stermodel voor coaches, trainers en teamcoaches