Voice Dialogue Theorie: Wat is Voice Dialogue?

Voice Dialogue is erop gebaseerd dat wij bestaan uit diverse ‘ikken’, ook wel subpersonen genoemd. De methodiek is ontwikkeld door Hal en Sidra Stone.

Een bus vol ikken

Onze subpersonen zijn onderling zeer verschillend en hebben allemaal hun eigen drijfveren, wensen en behoeften. Ieder mens heeft zijn eigen ‘bus vol ikken’. Door in de huid te kruipen van een aantal verschillende ‘ikken’, kun je je buspassagiers beter leren kennen. Je ervaart hoe hij of zij denkt en voelt, wat zijn of haar behoeften zijn, en zijn of haar houding en gedrag.

Het doel van Voice Dialogue

Het doel van een Voice Dialogue sessie is het samen verkennen en ervaren van de diverse subpersonen. Door subpersonen ruimte en spreektijd te geven, ontstaat er erkenning en een diepgaander contact in de coachee zelf.

Kennismaken met subpersonen

Als coach besteed je een groot deel van de tijd in een Voice Dialogue sessie aan de ontmoeting met één of meerdere subpersonen. Je bent er op uit een subpersoon in het licht te zetten, aan het woord te laten en helemaal zichtbaar te laten zijn.
Je coachee leert dit deel van zichzelf zo goed kennen.

Deze theorie effectief leren toepassen?

Vergroot je impact als coach!

Ontdek onze NOBCO erkende opleidingen: gedegen en praktijkgericht het coachvak leren, diepgaande persoonlijke ontwikkeling.

Deze theorie effectief leren toepassen?

 

De Bewust Ego positie

Naast de diverse subpersonen, maak je als coach altijd gebruik van een middenstoel. Een plek in de ruimte waar alle delen samenkomen, integreren. Dit noemen we de Bewuste Ego positie. Vanuit de Bewuste Ego positie is de coachee in staat zijn subpersonen te managen.

De coach in een Voice Dialogue sessie

Voice Dialogue vraagt van de coach volledige aanwezigheid, oordeelsvrij zijn, energetisch werken en lef. Iedere subpersoon heeft een eigen dynamiek, voorkomen en uitstraling. Je bent als coach sensitief en alert op de subtiele verschillen in energie, zodat je waarneemt wanneer zich een nieuwe subpersoon aandient.

Ontwikkelingspunt voor jou als coach

Welke bus vol ‘ikken’ neem jij als coach mee naar je coachingssessies? En waar zitten deze subpersonen in jouw bus?

Meer leren?
Wil je als coach of trainer leren werken met Voice Dialogue? Dan kun je bij Blankestijn & Partners terecht in de opleidingen:

Kom kennismaken met onze visie en werkwijze in de gratis introductie workshop Coachen met het Stermodel

Meer tools voor trainers, coaches en teamcoaches

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste blogs, tips en e-learnings voor coaches, trainers en teamcoaches.

Meer over Voice Dialogue

Lees verder:

Of bekijk de video:

 

Relevante artikelen

Meer artikelen

Gratis download

E-Book: Het Stermodel voor coaches, trainers en teamcoaches

Inzicht en werkvormen over de methodiek van het Stermodel

Download e-book
E-Book: Het Stermodel voor coaches, trainers en teamcoaches