Post-HBO Opleiding Loopbaancoaching met Ziel en Zakelijkheid

In deze Noloc erkende praktijkgerichte opleiding loopbaancoaching krijg je het vak van loopbaancoach gedegen en diepgaand in de vingers door veelvuldig oefenen in de rol van loopbaancoach. Je kunt dan anderen begeleiden bij het realiseren van hun passie en ambities in hun levensloopbaan, en het overwinnen van persoonlijke belemmeringen.
Hiervoor leer je coachen op de bovenstroom en onderstroom van loopbaanontwikkeling en werk je diepgaand aan je persoonlijke ontwikkeling als loopbaancoach.

Je persoonlijke en professionele ontwikkeling gaan in deze loopbaancoaching opleiding hand in hand, waardoor je een loopbaancoach met impact wordt.

In onze visie beheerst een professioneel en vakbekwaam loopbaancoach de coachingscompetenties op NOBCO-EMCC Europees Practitioner niveau.
De Opleiding Loopbaancoaching met Ziel en Zakelijkheid bestaat daarom uit de combinatie van de NOBCO en LVSC erkende Coach Opleiding: Coachen met Ziel en Zakelijkheid, met specialisatie Loopbaancoaching en de aanvullende Module Job Marketing. Hierdoor leg je een stevig fundament voor je Noloc certificering als Register Loopbaanprofessional.

Als eerste is de Opleiding Loopbaancoaching erkend door de Noloc, de beroepsorganisatie voor gecertificeerde Loopbaancoaches. Door deze Noloc erkenning heb je een versneld en vereenvoudigd traject voor je persoonlijke Noloc certificering.

opleiding-loopbaancoach-noloc_Erkenning_Nolocerkende loopbaancoach opleiding_Erkenning-LVSCopleiding tot loopbaancoach_Erkenning-Post-HBO-CPION

 

Na deze Loopbaancoach Opleiding:

 • Kun je loopbaancoachingstrajecten begeleiden, van intake naar resultaat
 • Heb je een Noloc erkend diploma
 • Een eenvoudig en versneld traject naar je persoonlijke Noloc certificering
 • Ben je vakbekwaam coach met coachingscompetenties op NOBCO Europees practitioner niveau
 • Is je kennis en inzicht vergroot op het gebied van loopbaanontwikkeling en job marketing
 • Beheers je een palet aan coaching- en loopbaancoachingmethodieken, voor de bovenstroom en onderstroom van levensloopbaanvragen
 • Heb je een certificeringsdossier dat voldoet aan de eisen van de LVSC en de NOBCO-Practitioner (EMCC-EQA)
 • Heb je inzicht in je eigenheid en redderspatronen als loopbaancoach, en vergroot je je persoonlijke impact
 • Heb je naast je Noloc Loopbaancoach diploma ook een LVSC en NOBCO erkend, Post-HBO coach diploma

Voor wie?

 • Je zoekt een erkende loopbaancoach opleiding waarin je je coaching- en loopbaancoachingscompetenties gedegen in de vingers krijgt.
 • Je wilt loopbaantrajecten verdiepend én resultaatgericht leren begeleiden.
 • Je bent bereid om intens en doelgericht te werken aan je persoonlijke ontwikkeling als coach en loopbaancoach
 • Je bent op zoek naar offline en online loopbaancoaching methodieken.
 • Je wilt gecertificeerd loopbaancoach worden.

Meer weten?
Kom kennismaken op onze gratis workshop of vraag telefonisch advies.

In deze Opleiding Loopbaancoaching:

✔ Intense vakopleiding op boven- en onderstroom
✔ Noloc erkende opleiding
✔ 12 opleidingsdagen + blended learning
✔ 4x supervisie
✔ 3 online workshops
✔ 2 Webinars De beroepspraktijk van de coach
✔ 4x Begeleiding bij Opbouwen certificeringsdossier
✔ Bouwen aan je persoonlijk certificeringsdossier
✔ Intervisie en praktijkcoaching
✔ Palet aan loopbaancoaching-methodieken
✔ Gedegen vaardigheden inoefenen
✔ Persoonlijke ontwikkeling als loopbaancoach
✔ Post-HBO, Noloc, LVSC en NOBCO erkende diploma
✔ Stevig portfolio Noloc certificering Loopbaanprofessional

 

De Post-HBO Opleiding Loopbaancoaching met Ziel en Zakelijkheid wordt ook gegeven als online opleiding (Virtual Classroom). Kijk onder de tab Praktische Informatie voor de data.

Leer loopbaancoachen op de bovenstroom en onderstroom van loopbaanvragen

De Opleiding Loopbaancoaching met Ziel en Zakelijkheid bestaat uit de Post-HBO Coach Opleiding: Coachen met Ziel en Zakelijkheid, met specialisatie Loopbaancoaching aangevuld met de Module Job Marketing.
In de Post-HBO Coach Opleiding ontwikkel je je coachingscompetenties op Europees practitioner niveau, leer je coachen op de bovenstroom en onderstroom van loopbaanontwikkelingen, en leer je loopbaankandidaten begeleiden met vragen als Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? en Hoe ga ik dit bereiken?
In de Module Job Marketing krijg je aanvullende kennis over de marktverkennings- en marktbewerkingsfase in loopbaancoaching en leer je deze toepassen in loopbaancoaching trajecten.

De Post-HBO Opleiding Loopbaancoaching met Ziel en Zakelijkheid duurt ongeveer 9 maanden en bestaat uit:

 • 12 Opleidingsdagen
 • 7 online (supervisie) workshops
 • 4x Begeleiding Opbouwen certificeringsdossier
 • 2 Webinars over de Beroepspraktijk van de loopbaancoach
 • Persoonlijk Ontwikkelingsplan en Noloc Beroepsprofiel Loopbaanprofessional
 • Europees erkend coach-competentieprofiel
 • Oefenkandidaten
 • Loopbaancoaching trajecten in de praktijk begeleiden + Supervisie
 • Literatuurstudie
 • 9 intervisiebijeenkomsten
 • Bouwen aan je loopbaan als loopbaancoach
 • Toetsing en diplomering

De supervisies, de webinars en de begeleiding bij het opbouwen van je certificeringsdossier zijn onderdeel van het diplomeringstraject.

De Post-HBO Opleiding Loopbaancoaching met Ziel en Zakelijkheid wordt ook gegeven als online opleiding (Virtual Classroom).

12 Opleidingsdagen
Tijdens de opleidingsdagen oefen je veelvuldig in de rol van loopbaancoach, en krijg je praktische tips en verdiepende feedback. Je leert de theorie toepassen in de praktijk en gaat aan de slag met een aantal veel voorkomende loopbaanthema’s.
Je leert diverse coachingsmethodieken om te werken met de bovenstroom en onderstroom van loopbaanvragen.
In de rol van coachee ervaar je de opdrachten en methodieken aan den lijve en werk je gelijktijdig aan je persoonlijke ontwikkeling als (loopbaan)coach.

2 Webinars De beroepspraktijk van de coach
In de 2 webinars geven ervaren coaches je inzicht in de uitdagingen en dilemma’s die je als coach in de praktijk kunt tegenkomen bij je beroepsuitoefening. Je krijgt praktische handvatten en verdiepende inzichten om je professionaliteit als loopbaancoach te versterken.

7 online (supervisie) workshops
In de online workshops krijg je enerzijds supervisie over je ervaringen met de praktijkcoaching, en anderzijds leer je de ins en outs van online loopbaancoaching.
De vier online supervisiebijeenkomsten ondersteunen je bij je praktijkcoaching. De thema’s van de 4 supervisiebijeenkomsten volgen de thema’s die je op dat moment ook tegen komt in de praktijkcoaching. Zo kun je tijdens de supervisie casuïstiek uit je praktijkcoaching inbrengen over de contractering in de intake, de keuze van je coachingsmethodieken in de verschillende coachingsbijeenkomsten, de transfer naar de praktijk, en de afronding van je coachingstrajecten.
De supervisor ondersteunt je bij je professionele en persoonlijke ontwikkeling als coach, gekoppeld aan je ervaringen in de praktijkcoaching.
In de online supervisie workshops van de Module Job Marketing krijg je praktijkgerichte kennis en inzichten over actuele ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, netwerken, opleidingen en sollicitatiestrategieën. Tevens oefen je met je rol als adviseur binnen loopbaancoaching.

Begeleiding Opbouwen Certificeringsdossier
Gedurende de opleiding krijg je 4 keer online begeleiding bij het opbouwen van je certificeringsdossier. Deze begeleiding ondersteunt je bij het maken van je reflectieverslagen en diverse opdrachten in relatie tot de eisen van de beroepsverenigingen.
Hierdoor bouw je gedurende de opleiding aan een dossier dat kwalitatief voldoet aan de eisen van de LVSC, Noloc en de NOBCO practitioner certificering.

Persoonlijk Ontwikkelingsplan en Noloc Beroepsprofiel Loopbaanprofessional
Deze Loopbaancoach Opleiding sluit aan bij het Noloc Beroepsprofiel voor Register Loopbaanprofessionals. Tijdens de Opleiding Loopbaancoaching werk je leerdoelgericht aan het opbouwen van de benodigde kennis, competenties en professionele attitude en leer je de taken van een loopbaancoach professioneel uitvoeren, zodat je na de opleiding Noloc erkend Register Loopbaanprofessional kunt worden.
Aan het begin van de opleiding maak je een Persoonlijk Ontwikkelingsplan, waarin je reflecteert op wat je al in huis hebt om erkend Noloc Register Loopbaanprofessional te worden. En welke kennis, professionele attitude, competenties en taakbekwaamheid je tijdens deze opleiding tot loopbaancoach wilt ontwikkelen. Zo bepaal je je persoonlijke leerdoelen gerelateerd aan het Noloc Beroepsprofiel voor Register Loopbaanprofessionals.

Europees erkend coach-competentieprofiel
In de Opleiding Loopbaancoaching met Ziel en Zakelijkheid van Blankestijn & Partners ontwikkel je je loopbaancoach-competenties op het Europees NOBCO EQA practitioner niveau. Hierdoor kun je na deze opleiding niet alleen als loopbaancoach aan de slag, maar kun je coachees ook coachen op een palet aan andere coachingsthema’s.
Ons competentieprofiel ‘Coach met Ziel en Zakelijkheid’ is getoetst door de NOBCO en de LVSC. Vanuit onze visie op coachen op de boven- en onderstroom is het werken op de zes niveaus van het Stermodel geïntegreerd in ons coach-competentieprofiel. Tijdens elke opleidingsbijeenkomst staan 1 of 2 competenties centraal, en werk je gericht aan het ontwikkelen van de gedragsindicatoren van het competentieprofiel ‘Coach met Ziel en Zakelijkheid’.
Tijdens deze loopbaancoach opleiding oefen je veelvuldig in de rol van loopbaancoach. In de rol van coachee breng je je persoonlijke ontwikkelingsthema’s in, ervaar je de verschillende methodieken aan den lijve, en werk je doelgericht en diepgaand aan je persoonlijke ontwikkeling als loopbaancoach.
Door de combinatie van persoonlijke en competentie ontwikkeling groei je stap voor stap naar een vakbekwaam loopbaancoach met Ziel en Zakelijkheid.

Oefenkandidaten
Oefenkandidaten zijn mensen in je omgeving die het leuk vinden om een methodiek te ervaren en er zelf ook nog wat van te leren. Oefenkandidaten zijn eenmalige ‘proefkonijnen’.
Elke opleidingsblok leer je nieuwe loopbaancoaching methodieken en oefen je deze op je mede-cursisten. Vervolgens oefen je verder met deze methodieken door ze toe te passen op verschillende personen in de praktijk, je oefenkandidaten.
Hierdoor krijg je niet alleen de loopbaancoaching methodieken beter in de vingers, maar leer je ze ook toepassen op verschillende type coachees.

Loopbaancoaching trajecten in de praktijk begeleiden + Supervisie
Je begeleidt drie coachingstrajecten in de praktijk, waarvan er minimaal twee gericht zijn op loopbaancoaching. Deze kandidaten hebben een duidelijke loopbaanvraag waar ze op gecoacht willen worden tijdens een loopbaancoaching traject.
Het loopbaancoaching traject bestaat uit een intakegesprek en minimaal vijf coachingsgesprekken van een uur. Je mag je coachingskandidaten face-to-face of online coachen.

In de supervisie workshops met een opleider en in je intervisiegroep kun je terecht met je methodische, vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkelingsvragen uit je ervaringen met het begeleiden van volledig loopbaancoachingstraject in de praktijk.

Literatuurstudie
Ter voorbereiding van elke opleidingsbijeenkomst lees je in de verplichte literatuur. Dit wordt aangestuurd in de voorbereidingsopdrachten. Aanvullend lees je een boek naar keuze over loopbaanontwikkeling, de arbeidsmarkt en loopbaanvragen in organisaties. De literatuurlijst vind je onder ‘Praktische informatie’.

9 intervisiebijeenkomsten
De intervisiebijeenkomsten zijn gericht op het verder oefenen met coachingsmethodieken, elkaar ondersteunen bij je competentieontwikkeling en bespreken van de diverse opdrachten in het kader van je loopbaanontwikkeling als coach.
Later in de opleiding bespreek je eigen praktijkcasuïstiek uit de praktijk loopbaancoaching, in relatie tot de loopbaancoaching methodieken in de opleiding.
Per intervisiebijeenkomst krijg je een gerichte opdracht om een methodiek verder te verdiepen, of varianten te ervaren in relatie tot loopbaanvragen in de praktijk.

Jouw loopbaanontwikkeling als loopbaancoach
Tijdens de Opleiding Loopbaancoaching met Ziel en Zakelijkheid werk je voortdurend aan je loopbaanontwikkeling als loopbaancoach door

 • Het zelf doen van diverse zelfonderzoek- en praktijkopdrachten die je ook in een loopbaancoachingstraject kunt gebruiken
 • Tijdens de vele oefensituaties word je in de rol van coachee gecoacht op de thema’s in jouw persoonlijke en loopbaanontwikkeling als loopbaancoach
 • Het doen van een marktonderzoek binnen een segment van de loopbaancoachingsmarkt
 • Het schrijven van een brochure- of websitetekst, waarin je jezelf profileert als loopbaancoach

Hiermee vergroot je je inzicht in het loopbaancoachingsvak en ontwikkel je jouw visie op loopbaancoaching. Aan het eind van de opleiding kun je je duidelijk profileren als loopbaancoach, vanuit jouw passie en authenticiteit.

Toetsing en diplomering
Het diplomeringstraject van de Opleiding Loopbaancoaching met Ziel en Zakelijkheid resulteert in twee erkende diploma’s: het Noloc erkende Loopbaancoach diploma en het NOBCO en LVSC erkende Coach diploma.

Onderdeel van het diplomeringstraject zijn de webinars, de supervisie bijeenkomsten en de begeleiding bij het opbouwen van je persoonlijke certificeringsdossier.

Voor het ontvangen van het Noloc erkende Post-HBO registerdiploma ‘Loopbaancoach met Ziel en Zakelijkheid’ en het door NOBCO-EMCC op EQA practitioner niveau en LVSC erkende, Post-HBO registerdiploma ‘Coach met Ziel en Zakelijkheid’ moet je portfolio met een voldoende zijn beoordeeld en moet je voldoen aan het aanwezigheidscriterium.

Versnelde en vereenvoudigde toelatingsprocedure bij Noloc
Deze loopbaancoach opleiding is Noloc erkend. Met het Noloc erkende diploma heb je niet alleen een solide basis als Loopbaancoach maar kun je ook gebruikmaken van de versnelde en vereenvoudigde toelatingsprocedure voor je aansluiting bij de Noloc. Noloc is de beroepsvereniging voor loopbaancoaches.

Resultaat

In deze inspirerende Opleiding tot Loopbaancoach ontwikkel je je coachingscompetenties op Europees practitioner niveau, leer je loopbaancoaching methodieken op de zes ontwikkelingsniveaus van het Stermodel en leer je een loopbaancoaching traject begeleiden van intake tot een passende werksituatie.
Daarnaast doorleef je zelf een persoonlijk ontwikkelingsproces op de zes ontwikkelingsniveaus om je impact als loopbaancoach te vergroten.

 • Je kunt loopbaankandidaten begeleiden bij hun oriëntatie en keuzes in hun werk en loopbaan, en bij het uitvoeren van hun loopbaan- en ontwikkelstappen.
 • Je beheerst uiteenlopende loopbaancoaching methodieken op de zes ontwikkelingsniveaus.
 • Je ontwikkelt je coachingscompetenties op Europees NOBCO EQA practitioner niveau.
 • Je hebt je impact als loopbaancoach vergroot door leerdoelgericht te werken aan je persoonlijke ontwikkeling en een professionele coach houding.
 • Je vergroot je kennis en verdiept je inzicht in loopbaanthema’s als levensloopbaanfasen, ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en trends in organisaties.
 • Je kunt face-to-face en ook online loopbaancoachen.
 • Je hebt diverse oefenkandidaten begeleid en met minimaal twee coachees een volledig loopbaantraject doorlopen.
 • Je bent als loopbaancoach en als coach ingeschreven in het Post-HBO register
 • Je hebt een Noloc erkend diploma en een LVSC en NOBCO-EMCC erkend diploma.

(Loopbaan)Coach houding, Loopbaanmethodieken, Persoonlijke en Competentieontwikkeling

In deze Noloc erkende loopbaanopleiding leer je alle taken van het Noloc Beroepsprofiel Register Loopbaanprofessional, en ontwikkel je de bijbehorende kennis, professionele attitude en competenties. Vanuit onze visie leer je loopbaantrajecten begeleiden op de bovenstroom en onderstroom, en krijg je je coachingscompetenties gedegen in de vingers op Europees Practitioner niveau.

Deze Opleiding Loopbaancoaching bestaat uit de Post-HBO Coach Opleiding: Coachen met Ziel en Zakelijkheid, met specialisatie Loopbaancoaching, aangevuld met de Module Job Marketing en een uitgebreid diplomeringstraject.

In de Post-HBO Coach Opleiding: Coachen met Ziel en Zakelijkheid met specialisatie loopbaancoaching ontwikkel je je coachingscompetenties op Europees NOBCO EQA practitioner niveau, leer je loopbaancoachen op de bovenstroom en onderstroom van persoonlijke veranderingsprocessen, en leer je loopbaankandidaten begeleiden met vragen als Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? en Hoe ga ik dit bereiken?
In de coach opleiding specialiseer je je verder in loopbaancoaching met diverse opdrachten en het begeleiden van volledige loopbaancoaching trajecten in de praktijk.

In de Module Job Marketing krijg je specifieke kennis over actuele ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, netwerken, opleidingen en sollicitatiestrategieën en leer je deze toepassen in je loopbaancoaching trajecten. Tevens oefen je met je rol als adviseur binnen loopbaancoaching.

Gedurende de hele opleiding versterk je jouw impact als loopbaancoach door te werken aan je persoonlijke ontwikkeling.

Programma van de Practitioner Coach Opleiding:

Word loopbaancoach met verdiepende coachingscompetenties.
In de Post-HBO Opleiding Coachen met Ziel en Zakelijkheid, met specialisatie Loopbaancoaching, leer je coachingscompetenties op Europees practitioner niveau, en coachingsmethodieken die je ook in loopbaancoaching nodig hebt. Daarnaast is er expliciet aandacht voor de opbouw van een loopbaancoaching traject en het inzetten van specifieke loopbaanopdrachten. Met de diverse praktijkopdrachten specialiseer je je in loopbaancoaching.
Deze LVSC en NOBCO erkende coach opleiding bestaat uit zes tweedaagse opleidingsblokken van elk vier dagdelen, en 4 online supervisie workshops. Aangevuld met literatuur, intervisie en praktijk loopbaancoaching. Binnen de opleiding leer je coachingsmethodieken op de zes ontwikkelingsniveaus en word je voortdurend uitgedaagd op je persoonlijke ontwikkelingsdoelen als loopbaancoach. Zo kun je loopbaantrajecten begeleiden op de bovenstroom en onderstroom van loopbaanvragen.

De Post-HBO Opleiding Loopbaancoaching met Ziel en Zakelijkheid wordt ook gegeven als online opleiding (Virtual Classroom).

Het programma van de Opleiding Coachen met Ziel en Zakelijkheid – specialisatie Loopbaancoaching is opgebouwd uit de volgende onderdelen:

Coach Opleiding Blok 1: Het intakegesprek, coachcontact en coachcontract op boven- en onderstroom

 • Inzicht in persoonlijke ontwikkeling met Stermodel van de zes ontwikkelingsniveaus
 • Professionele coach houding en coachingsprincipes
 • Opbouw van doelgericht en verdiepend intakegesprek
 • De coachvraag concretiseren op de bovenstroom en verdiepen op de onderstroom
 • Redderspatronen, nooduitgangen en de dramadriehoek (TA)

In blok 1 van deze EQA practitioner coach opleiding krijg je inzicht in een aantal basisprincipes van coachen op de bovenstroom en onderstroom, leer je hoe je een intakegesprek opbouwt en de coachvraag uitvraagt op de zes ontwikkelingsniveaus van het Stermodel.
Je start met je persoonlijke ontwikkeling als coach en bepaalt je persoonlijke ontwikkelingsdoelen, waar je gedurende de coach opleiding aan gaat werken.

Oefenkandidaten: Leervraag verkennen op de zes ontwikkelingsniveaus van het Stermodel
Intervisie 1: Opstarten coaching op bovenstroom en onderstroom

Coach Opleiding Blok 2: Emoties bij persoonlijke ontwikkeling & Masterclass

 • Inzicht in weerstand en emoties tijdens een veranderingsproces
 • Emoties herkennen, verwoorden en doelgericht aandacht geven (Geweldloze Communicatie)
 • Emoties als richtingaanwijzer naar de kern van het persoonlijke groei proces
 • Overdracht en tegenoverdracht in de coachrelatie (Gestalt)
 • NLP-werkmodel: hulpbronnen en belemmeringen in beweging naar gewenste resultaten

In blok 2 van de LVSC en NOBCO erkende coach opleiding verdiep je je inzicht in persoonlijke ontwikkelingsprocessen op het emotionele niveau van het Stermodel. Je leert coachen op gevoelens en emoties vanuit Geweldloze Communicatie en Gestalt.
Je vergroot je emotionele intelligentie als coach en onderzoekt je tegenoverdracht-patronen. In de masterclass van Silvia Blankestijn modelleert ze een aantal coachingsgesprekken en krijg je een doorkijkje van wat je nog meer gaat leren in de coachingsopleiding.

Oefenkandidaten: Aandacht voor gevoelens en emoties bij persoonlijke ontwikkeling
Intervisie 2: De onderstroom van redderspatronen en nooduitgangen

Coach Opleiding Blok 3: Coachen op mentale kracht & vergroten lichaamsbewustzijn

 • Belemmerende en ondersteunende overtuigingen in kaart brengen (RET)
 • Herkaderen van belemmerende overtuigingen (NLP)
 • Vergroten van lichaamsbewustzijn in het hier-en-nu (Gestalt)
 • Fysieke werkvormen op cruciale levensthema’s
 • Contact en contactgrens in de coachrelatie (Gestalt)

Blok 3 van de Europees EQA practitioner erkende coach opleiding richt zich op het mentale en fysieke ontwikkelingsniveau van het Stermodel. Je vergroot je coachingscompetenties en leert diverse werkvormen die je kunt toepassen in je coachingsgesprekken.
Je oefent de verschillende coachingsmethodieken op het coachingsthema omgaan met stress en burn-out preventie. Zo maak je kennis met stress en burn-out coaching.

Oefenkandidaten: Bewust omgaan met lichaamssignalen
Intervisie 3: Coachen in het hier-en-nu

Coach Opleiding Blok 4: Werken met subpersonen & resultaatgericht coachen

 • Basistechnieken voor het verkennen van subpersonen (Voice Dialogue)
 • Opstart en contractering van een Voice Dialogue sessie
 • De coach als instrument bij de begeleiding van een Voice Dialogue sessie
 • Het Driegesprek en de relatie met de opdrachtgever
 • Coachingsgesprek structureren met het GROW-model

In opleidingsblok 4 van de EQA practitioner opleiding tot coach leer je speels en verdiepend coachen met Voice Dialogue, leer je coachen binnen de organisatiecontext met het driegesprek en helpt het GROW-model je om een coachingsgesprek te structureren.
Je onzekerheden en belemmerende overtuigingen voor het starten met de praktijkcoaching geven vaak casuïstiek voor je persoonlijke ontwikkelingsthema’s als coach.

Oefenkandidaten: Coachen met Voice Dialogue
Intervisie 4: De coachingsmarkt & lastige coachingssituaties

Supervisie 1: De bovenstroom en onderstroom van de coachvraag

 • Intakegesprek: komen tot kernachtige coachingsdoelen op boven- en onderstroom
 • De coachrelatie en de impact op de contractering van het coachingstraject
 • Eigenaarschap en BE SMART I leerdoelen van de coachee

Supervisie over lastige casuïstiek in intakegesprek en contractering van de praktijkcoaching.

Start Praktijkcoaching

Coach Opleiding Blok 5: Zingeven aan (levens)loopbaan

 • Het Stermodel voor (levens)loopbaancoaching op boven- en onderstroom
 • De missie en drijfveren van de coach
 • Kernwaarden als leidraad voor persoonlijk leiderschap in werk en leven
 • Emoties bij afscheid en ruimte maken voor nieuwe (levens)loopbaanstappen
 • Creatieve loopbaanplanning

Het ‘zingevingsblok’ van de LVSC en NOBCO erkende coach opleiding is gekoppeld aan het coachingsthema (levens)loopbaanontwikkeling. Je krijgt inzicht in de verschillende aspecten van het zingevingsniveau in het Stermodel, leert werken met opdrachten voor zelfonderzoek die in loopbaancoaching worden gebruikt en oefent met verschillende coachingsmethodieken.
In de rol van coachee ben je actief aan de slag met je loopbaanontwikkeling als coach.

Oefenkandidaten: Drijfveren in loopbaanontwikkeling
Intervisie 5: Loopbaancoaching

Supervisie 2: Van intake naar 1e coachingsgesprek

 • Start je de coaching op de bovenstroom of onderstroom?
 • De keuze van de coachingsmethodiek
 • Voorbereiden van coachingsgesprek versus kernachtig coachen in het hier-en-nu

De supervisie is gericht op het opstarten van de coaching en het 1e coachingsgesprek van de praktijk coaching.

Praktijkcoaching

Coach Opleiding Blok 6: Coachen naar succesvol gedrag in de praktijk & Masterclass

 • Resultaatgericht inoefenen van nieuw gedrag
 • Ontwikkelingsgericht feedback geven
 • Rollenspelen voor transfer naar de (werk)praktijk
 • Supervisie en masterclass van Silvia Blankestijn
 • Versterken van de coach als coachingsinstrument

In het laatste opleidingsblok van de EQA practitioner coach opleiding leer je de coachee op de bovenstroom om effectief gedrag in te zetten. Het oefenen in een rollenspel is hierbij een belangrijke coachingsmethodiek.
Daarnaast krijg je supervisie van Silvia Blankestijn in de vorm van een masterclass. Je werkt deze dag aan een persoonlijk ontwikkelingsthema waar je als coach in je praktijkcoaching tegenaan loopt, en doet inspiratie op in de masterclass van Silvia.

Oefenkandidaten: Coachen met rollenspel
Intervisie 6: Casuïstiek uit praktijkcoaching

Supervisie 3: Kernachtig coachen op de onderstroom van het coachcontract

 • Tot de kern (durven) komen in de onderstroom van het leerdoel van de coachee
 • Coachen op de onderstroom gerelateerd houden aan de bovenstroom
 • Eigenaarschap en redderspatronen in de coachrelatie

Supervisie over lastige casuïstiek uit de praktijkcoaching gericht op doelgericht en verdiepend coachen binnen het coachcontract en uitdagingen in de coachrelatie.

Praktijkcoaching
Intervisie 7:  Casuïstiek uit praktijkcoaching

Supervisie 4: De afbouw van een coachingstraject

 • Aandachtspunten in de afbouw van een coachingstraject
 • Borging in de (werk)praktijk
 • Afscheidsrituelen en evaluatie methoden

Deze supervisie is gericht op de afbouw en afronding van de praktijkcoachingstrajecten.

Praktijkcoaching

4x Begeleiding Opbouwen Certificeringsdossier
Gedurende de opleiding word je ondersteunt bij je professionele zelfreflectie, zoals

 • Het maken van concrete leerjournaals, waarin je reflecteert op de oefencoaching die je tijdens de opleiding geeft.
 • Het verwoorden van leercontracten op de bovenstroom en onderstroom van de coachvraag, voor de coachingstrajecten die je aan het eind van de opleiding geeft.
 • Het schrijven van je eindverslag waarin je aantoont dat je de competenties van het competentieprofiel ‘Loopbaancoach met Ziel en Zakelijkheid > voldoende hebt ingezet, tijdens de coachingstrajecten die je aan het eind van de opleiding hebt begeleid.

2 Webinars De beroepspraktijk van de coach
Aanvullend aan de opleidingsdagen en de supervisie volg je gedurende de opleiding 2 webinars. In deze webinars geven ervaren coaches je inzicht in de uitdagingen en dilemma’s die je als coach en loopbaancoach in de praktijk tegenkomt, en krijg je praktische tips en handvatten. De webinars helpen je om professioneel te coachen in de praktijk, ongeacht de vorm waarin je dit gaat doen.

De thema’s van de webinars zijn:

 • De basis op orde voor een professionele beroepsuitoefening
  • Profileren vanuit eigen visie en authenticiteit
  • Omgaan met klantgegevens, coachcontracten en AVG-wetgeving
  • Checklist met zakelijke en praktische zaken die je moet inregelen
 • Ethische dilemma’s in je coachingstrajecten
  • Praktijkvoorbeelden van ethische dilemma’s die je als coach kunt tegenkomen
  • Reflectie op eigen waarden en rode knoppen bij ethische dilemma’s
  • De ethische code van beroepsverenigingen en jouw ethiek als loopbaancoach

De supervisie, webinars en begeleiding bij het opbouwen van je certificeringsdossier zijn onderdeel van het diplomeringstraject.

Programma Module Job Marketing

Coach en adviseur: actuele ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, netwerken, opleidingen en sollicitatiestrategieën
In deze aanvullende module krijg je kennis en inzicht in een aantal thema’s waar je als loopbaancoach mee te maken krijgt. Deze thema’s zijn gerelateerd aan de marktbewerkingsfase binnen loopbaancoaching, en gericht op de Noloc kennisgebieden arbeidsmarkt, scholing en beroepen en organisaties. Je leert deze inzichten toepassen in een loopbaancoaching traject, en krijgt inzicht in je rol als loopbaanadviseur binnen een loopbaantraject.

Het programma van de Module Job Marketing bestaat uit

 • 2 aanvullende competenties
 • 3 Online supervisie workshops
 • Literatuur
 • Loopbaancoaching in de praktijk
 • 2 Intervisiebijeenkomsten
 • Oefenkandidaten
 • Job marketing opdrachten

Online workshop 1: Starten met Loopbaancoaching

 • De opbouw van een loopbaancoaching traject
 • Werkvormen voor de start van een loopbaancoaching traject.

Online workshop 2: Van de binnenwereld naar de buitenwereld

 • Persoonlijk profiel als verbinding tussen binnen- en buitenwereld
 • De werking van de kandidaat in een organisatie
 • De (toegevoegde) waarde van jouw aanbod (jijzelf als product) op de arbeidsmarkt
 • Oriënterend netwerken
 • Werken met tests versus ‘active engagement’

Online workshop 3: Eigentijds profileren en solliciteren

 • Identificeren van kansen en (on)mogelijkheden in organisaties en op de arbeidsmarkt
 • Adviserend coachen naar een succesvol CV en sollicitatiebrief
 • LinkedIn en social media inzetten voor oriëntatie en sollicitatie op nieuwe loopbaanstap
 • Coachen bij de voorbereiding van een sollicitatiegesprek
 • Loopbaanstappen (uit)zetten en ‘hands-on acties uitvoeren’

Data, kosten en aanmelding

Deze Opleiding Loopbaancoaching bestaat uit de combinatie van de Post-HBO Coach Opleiding: Coachen met Ziel en Zakelijkheid met specialisatie Loopbaancoaching, de extra Module Job Marketing en het diplomeringstraject.

In de Opleiding Coachen met Ziel en Zakelijkheid, met specialisatie Loopbaancoaching ontwikkel je je coachingscompetenties op Europees NOBCO EQA practitioner niveau, op de bovenstroom en onderstroom van persoonlijke veranderingsprocessen, en leer je loopbaancoachingstrajecten begeleiden rond de basisvragen in loopbaancoaching. Je praktijkopdrachten richt je op het vak van loopbaancoach.

In de Module Job Marketing krijg je specifieke kennis over actuele ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, netwerken, opleidingen en sollicitatiestrategieën en leer je deze toepassen in je loopbaancoaching trajecten. Tevens oefen je met je rol als adviseur binnen loopbaancoaching.

Gedurende de hele opleiding versterk je jouw impact als loopbaancoach door te werken aan je persoonlijke en loopbaanontwikkeling.

Data opleidingsdagen
De hele loopbaancoach opleiding duurt ongeveer negen maanden. De opleidingsdagen duren van 9.15 tot 17.00 uur. De supervisie is een dagdeel, De Module Job Marketing is een dagdeel, de online begeleidingsuurtjes bij het opbouwen van je certificeringsdossier duren een uur en de Webinars duren twee uur.

Mei 2024
Zeist
Oktober 2024
Zeist
Oktober 2024
Virtual Classroom
Opleidingsdagen:
30 en 31 mei
27 en 28 juni
12 en 13 september
10 en 11 oktober
7 en 8 november
5 en 6 december
Supervisie (Dagdeel):
4 november
26 november
17 december
20 januari 2025
Begeleiding Opbouw Certificeringsdossier (16.00-17.00):
18 juni
5 september
19 november
9 januari 2025
Webinars (19.00-21.00):
10 september
12 november
Module Job Marketing Workshops (Dagdeel):
2 juli 2024
19 september
17 oktober
Opleidingsdagen:
3 en 4 oktober
7 en 8 november
5 en 6 december
9 en 10 januari ‘25
6 en 7 februari ‘25
6 en 7 maart ‘25
Supervisie (Dagdeel):
23 januari ‘25
17 februari ‘25
17 maart ‘25
14 april ‘25
Begeleiding Opbouw Certificeringsdossier (16.00-17.00):
22 oktober
26 november
13 februari ‘25
24 maart ‘25
Webinars (19.00-21.00):
21 januari 2025
7 april 2025
Module Job Marketing Workshops (Dagdeel):
Datum volgt nog
Datum volgt nog
Datum volgt nog
Opleidingsavonden:
De opleiding vindt vanaf 9 oktober 2024 elke week op woensdagavond plaats met uitzondering van vakanties.
Het opleidingstraject loopt tot 16 april 2025.
Supervisie:
10 februari 2025
24 maart
23 april
14 mei
Begeleiding Opbouw Certificeringsdossier (19.00-20.00):
7 november
3 december
1 april 2025
6 mei
Webinars (19.00-21.00):
21 januari 2025
7 april
Module Job Marketing Workshops (Dagdeel):
Datum volgt nog
Datum volgt nog
Datum volgt nog

Aanmelden Opleiding Loopbaancoaching

Je meldt je aan door middel van het aanmeldformulier. De definitieve toelating vindt plaats na toetsing door de opleidingscoördinator.

Toelating
De toelatingscriteria voor deze opleiding zijn:

 • HBO/WO werk- en denkniveau en minimaal 3 jaar werkervaring;
 • Inzicht in je sterke kanten en ontwikkelpunten als loopbaancoach en de bereidheid om hieraan te werken.

Twijfel je of je voldoet aan de toelatingseisen neem dan contact met ons op en we bekijken het samen.

Studiebelasting Loopbaancoach Opleiding met Ziel en Zakelijkheid
De loopbaancoach opleiding  bestaat uit 6 maandelijkse opleidingsblokken van elk 2 dagen, 7 online supervisie workshops, oefenkandidaten, praktijkopdrachten, literatuurstudie, intervisie, begeleiden van 3 loopbaancoaching trajecten en een eindverslag.
Naast de geplande opleidingsdagen en supervisie workshops moet je aanvullend rekening houden met 16 tot 20 studie-uren per maand.
De praktijk loopbaancoaching start na blok 4 van de opleiding.

Toetsing en Diplomering
Na succesvolle afronding krijg je 2 erkende diploma’s:

 • Het Noloc erkende Post-HBO registerdiploma ‘Loopbaancoach met Ziel en Zakelijkheid’
 • Het NOBCO-EMCC (EQA practitioner niveau) en LVSC erkende Post-HBO registerdiploma ‘Coach met Ziel en Zakelijkheid’

Noloc certificering
Met de Opleiding Loopbaancoaching met Ziel en Zakelijkheid is een Noloc erkende opleiding daardoor krijg je een Noloc erkend diploma. Door deze Noloc erkenning heb je een versnelde en vereenvoudigde toelatingsprocedure voor je aansluiting bij de Noloc.

Kosten Opleiding Loopbaancoaching
De opleidingskosten van de gehele Loopbaancoaching Opleiding met Ziel en Zakelijkheid bedraagt € 6.080,-
Dit is inclusief de Noloc, LVSC en Europees NOBCO-EMCC EQA practitioner erkende diploma’s, het diplomeringstraject en de inschrijving in het Post-HBO register.

In deze prijs zijn ook alle reguliere kosten inbegrepen: begeleiding tijdens de opleidingsdagen, de webinars, de supervisie bijeenkomsten, de begeleiding bij het opbouwen van je certificeringsdossier, de beoordeling van je eindverslag, zaalhuur, lunch, studiemateriaal en de handleiding van Blankestijn & Partners.
Wanneer je het fijn vindt om tijdens de opleidingsblokken in de omgeving te overnachten, dien je dit zelf te regelen en betalen.

Blankestijn & Partners is scholingspartner van het UWV. Hierdoor kun je deze opleiding vergoed krijgen in het kader van je re-integratie. Bekijk hiervoor het stappenplan van UWV

Tijdens de opleiding maak je gebruik van zes verplichte boeken. Deze boeken schaf je zelf aan, zodat je literatuurstudie al voor de eerste opleidingsdag kan beginnen. Je kunt de boeken van Silvia Blankestijn onder andere kopen via onze website.

 • Silvia Blankestijn, Communiceren met Ziel en Zakelijkheid, Uitgeverij Boom/Nelissen
 • Karin Brugman en Judith Budde, Ik en mijn ikken, Uitgeverij Thema.
 • Silvia Blankestijn, Coachen in 90 minuten, Uitgeverij Boom/Nelissen
 • Rozemarijn Dols, Professionele Loopbaancoaching, Van Duuren Management
 • Aaltje Vincent, Jobmarketing 3.0, Jouw arbeidsmarkt: nu zichtbaar, straks nieuw werk, Uitgeverij Spectrum (boek)
 • Susan van Ass, Het Complete Loopbaanboek, Uitgeverij Boom/Nelissen

Blankestijn & Partners is CRKBO geregistreerd, daardoor is deze Coach Opleiding vrijgesteld van BTW.

erkende loopbaancoach opleiding_Erkenning-CRKBO

Betaling in termijnen is mogelijk.

Meer informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Silvia Blankestijn (hoofdopleider):  0317 – 425134.

Je meldt je aan door middel van het aanmeldformulier.

Claudia Kok
Adviseur Vitaliteit en inzetbaarheid en Trainer Persoonlijk Leiderschap
22 januari 2024

Goede mix van theorie en praktijk

Ik kan de opleiding aanbevelen voor wie wil leren coachen op zowel de boven- en de onderstroom. De opleiding bestaat uit een goede mix van theorie en praktijk en dat alles onder deskundige begeleiding van de docenten.
Daphne van Koeveringe
19 januari 2024

Met reuzenstappen gegroeid!

De opleiding heeft mij persoonlijk en professioneel met reuzenstappen doen groeien.
Mark
19 januari 2024

Meer tools in mijn kist.

Ik ben van een coach die het gesprek als belangrijkste tool had, bewogen naar een coach die ook oefeningen doet en meer tools in zijn kist heeft.
Vicky de Bruijn
04 oktober 2023

Veel focus op onderstroom en bovenstroom

Ben je op zoek naar een verdiepende coachopleiding, met veel focus op onderstroom en bovenstroom en waar er je kan leren van opleiders die live coachen en echt praktisch bouwen op de theorie? Dan kan ik de coachopleiding van Blankestijn & Partners van harte aanraden.
Suzanna Keijer
12 juli 2023

Het heeft mij op persoonlijk en professioneel vlak zeer veel gebracht.

Ik ben zeer tevreden over de Opleiding Loopbaancoaching met Ziel en Zakelijkheid. Het heeft mij op persoonlijk en professioneel vlak zeer veel gebracht.
Joyce Nieuwenhout
Coach | Joyce Nieuwenhout Coaching & Advies
26 juni 2023

Fantastische basis voor mezelf als coach.

Een super opleiding een cadeau aan mezelf en een fantastische basis voor mezelf als coach.
Felicia Portier
Talent Development Director bij Fluor en Loopbaancoach bij Felicia Portier Coaching & Advies.
17 maart 2023

Ik was op zoek naar een praktijkgerichte Loopbaancoach opleiding en heb dat hier gevonden.

Ik was op zoek naar een praktijkgerichte Loopbaancoach opleiding en heb dat hier gevonden. Na het afronden heb ik een toolkit aan methodieken en oefeningen die ik goed kan inzetten en meerdere keren heb uitgeprobeerd. Dat was ook precies wat ik zocht. De opleiding laat je duiken in je eigen reflectie van patronen en overtuigingen waardoor je nog meer zelfinzicht hebt. De intervisiemomenten zijn enorm bruikbaar en plezierig. Deze zetten wij voort na de opleiding.
Corine Zegers
Zelfstandig HR professional
12 maart 2023

Het heeft mij veel gebracht in mijn persoonlijke ontwikkeling

Ik ben de opleiding gestart vanuit mijn wens om een geaccrediteerde opleiding te volgen. Het heeft mij veel gebracht in mijn persoonlijke ontwikkeling, als persoon én als professional. De praktijkcoaching is intensief maar zeer dankbaar en geeft mij veel vertrouwen in de toekomst!
Eline Borgman
MCM Coaching en Training
08 februari 2023

Een scala aan praktische mogelijkheden om in te zetten tijdens een loopbaantraject.

Verdiepende coachopleiding met een mooie aanvulling van praktijkgerichte Job Marketing in Loopbaancoaching. Coachen en adviseren: een scala aan praktische mogelijkheden om in te zetten tijdens een loopbaantraject.
Rinus Willemsen
Senior adviseur bij de Nationale Politie
03 februari 2023

Wat een ontdekkingstocht!

De loopbaancoachopleiding leerde mee eerst balans te brengen tussen hoofd en hart en en daarna tussen coachen en adviseren. Wat een ontdekkingstocht!
Bianca Jansen
Trainer & coach, TrainCom
31 januari 2023

Mooie brede basis en biedt tegelijk veel verdieping

De coachopleiding waarin coachen op de zes ontwikkelingsniveaus het uitganspunt is, geeft een mooie brede basis en biedt tegelijk veel verdieping en bruikbare tools. Een absolute aanrader! Ik heb de coachopleiding uitgebreid met de Module Job Marketing. Dit was een mooie en leerzame module! Met opdrachten waar je zelf veel van leert maar die je ook kunt gebruiken bij toekomstige coachees in je werk als loopbaancoach.
Eef den Blanken
Contractmanager gemeente Amsterdam
31 januari 2023

De loopbaancoachopleiding is ook voor contractmanagers een aanrader!

De opleiding is een aanvulling bij het uitoefenen op mijn competenties als contractmanager. De opleiding is ook voor contractmanagers een aanrader!
Irene van der Zee
31 januari 2023

Geleerd om te vertrouwen op en in mezelf

Het allerbelangrijkst dat ik in de (loopbaan)coachopleiding heb geleerd, is om te vertrouwen op en in mezelf. Voor de opleiding twijfelde ik enorm aan mezelf en overwoog ik serieus om er niet eens aan te beginnen. Ik heb toen een heel uitgebreid gesprek met de opleidingscoördinator gehad, waardoor ik me gesteund voelde om door te gaan.

Erkenningen van de Opleiding Loopbaancoaching met Ziel en Zakelijkheid

Blankestijn & Partners wil uitmuntende coaches, trainers en teamcoaches opleiden, die zich onderscheiden in kwaliteit, in vakmanschap en in hun impact op de groei en ontwikkeling van mensen, teams en/of organisaties.
Erkenningen, Certificeringen en PE-punten zijn een manier om de kwaliteit van onze opleidingen én van onze afgestudeerde (loopbaan)coaches, trainers en teamcoaches te waarborgen. Daarom laten wij onze opleidingen en organisatie toetsen.

Noloc erkende Loopbaancoach opleiding
Deze opleiding is erkend door de Noloc, de Nederlandse beroepsorganisatie voor Loopbaancoaches en deze accreditatie is een toonaangevend kwaliteitsstempel voor Loopbaancoach opleidingen. Door de Noloc erkenning heb je een vereenvoudigd en versneld traject om je aan te sluiten bij de Noloc als erkend Loopbaanprofessional.

Post-HBO register diploma
De Post-HBO Opleiding Loopbaancoaching met Ziel en Zakelijkheid is door het CPION Post-HBO erkend. Dit houdt in dat je Post-HBO diploma wordt ingeschreven in het Post-HBO Opleidingsregister waardoor je een officieel Post-HBO diploma hebt.

Hobéon Keurmerk voor Kwaliteit
Deze Opleiding tot Loopbaancoach heeft het Hobéon Keurmerk voor  Kwaliteit

Erkenningen van de deelopleiding Coachen met Ziel en Zakelijkheid

De opleiding Loopbaancoaching bestaat uit de deelopleidingen Coachen met Ziel en Zakelijkheid en de Module Job Marketing. Daarmee zijn ook de erkenningen van de coach opleiding geldig voor de opleiding Loopbaancoaching met Ziel en Zakelijkheid.

Post-HBO register diploma
De Post-HBO Coach Opleiding: Coachen met Ziel en Zakelijkheid is door het CPION Post-HBO erkend. Dit houdt in dat je Post-HBO diploma wordt ingeschreven in het Post-HBO Opleidingsregister waardoor je ook hiervoor een officieel Post-HBO diploma hebt.

NOBCO en EMCC erkend
De coach opleiding is Europees erkend door NOBCO en EMCC op Practitioner niveau. De NOBCO is de Nederlandse Orde voor BeroepsCoaches en werkt samen met het EMCC, het European Mentoring & Coaching Council. Hierdoor ontvang je een EMCC EQA diploma op Practitioner niveau.

LVSC erkend
De coach opleiding is erkend door de LVSC. De LVSC is een beroepsvereniging van en voor coaches, supervisoren en organisatiebegeleiders. Na het behalen van je diploma Coach met Ziel en Zakelijkheid kun je je laten registreren bij de LVSC.

Erkenningen van Blankestijn & Partners

CEDEO erkend
De open opleidingen van Blankestijn & Partners zijn CEDEO erkend, op basis van een klanttevredenheidsonderzoek onder oud-deelnemers.

CRKBO geregistreerd
Blankestijn & Partners is CRKBO geregistreerd, waardoor wij deze loopbaancoach opleiding BTW vrij kunnen aanbieden.

UWV-Scholingspartner
Blankestijn & Partners is scholingspartner van het UWV. Hierdoor kun je deze opleiding vergoed krijgen in het kader van je re-integratie.

 Gratis download

E-Book: Het Stermodel voor coaches, trainers en teamcoaches

Inzicht en werkvormen over de methodiek van het Stermodel

Download e-book
E-Book: Het Stermodel voor coaches, trainers en teamcoaches