Leiderschap met ziel en zakelijkheid

Opleidingen in leidinggeven aan veranderingsprocessen

In de Management Development trainingen van Blankestijn & Partners leer je met ziel en zakelijkheid leidinggeven aan veranderingsprocessen binnen de organisatie; veranderingen bij je medewerkers, je team en jezelf als manager.

Onze ‘met ziel en zakelijkheid aanpak’ heeft oog voor de visie en resultaten, én voor de weerstanden en emoties.

Je:

 • leert ontwikkelingsprocessen coachend begeleiden vanuit het Stermodel van de zes ontwikkelingsniveaus,
 • versterkt je persoonlijk leiderschap met inzichten van Stephen Covey
 • krijgt inzicht in de intensiteit en systemische wetmatigheden van teams en organisaties.
 • Post-HBO Coach Opleiding: Coachen met Ziel en Zakelijkheid

  Word Europees NOBCO EQA practitioner Coach, en leer coachen op de bovenstroom en de onderstroom.

  Leer persoonlijke veranderingsprocessen met Ziel en Zakelijkheid begeleiden

  Ben je op zoek naar een erkende coach opleiding waarin je leert coachen op de bovenstroom én op de onderstroom? Wil je als coach een verrijkend persoonlijk ontwikkelingstraject doorlopen, waardoor je je impact als coach sterk vergroot?

  In de LVSC en NOBCO-EMCC erkende (Europees practitionerniveau), Post-HBO geregistreerde coach opleiding: Coachen met Ziel en Zakelijkheid krijg je inzicht in persoonlijke veranderingsprocessen vanuit het Stermodel van de zes ontwikkelingsniveaus. Je ontwikkelt coachingscompetenties en leert coachingsmethodieken op de bovenstroom (gedrag en omgevingsniveau) en op de onderstroom (mentaal, emotioneel, fysiek en zingevingniveau). Hierdoor leer je coachen met Ziel en Zakelijkheid, face-to-face en ook als online coach.
  In je persoonlijke ontwikkeling als coach dagen we je op de zes ontwikkelingsniveaus uit om je ineffectieve gewoontes te doorbreken, en om je vanuit jouw eigenheid op de coachingsmarkt te profileren.

  Dit is een echte vakopleiding waarin je je in driekwart jaar ontwikkeld tot professioneel coach. De trainingsdagen worden optimaal benut met oefening en feedback. Inspirererende trainers, intervisie, leercoaching praktijkcoaching.

            Ronald Karssies – Projectleider en docentbegeleider Albeda

  In onderstaand schema vind je de belangrijkste aandachtspunten van de Post-HBO coach opleiding ‘Coachen met Ziel en Zakelijkheid’

  Coachingsmethodieken Persoonlijke ontwikkeling van de coach
  • Stermodel 6 ontwikkelingsniveaus
  • Gestaltmethodisch coachen
  • Geweldloze communicatie
  • Voice Dialogue
  • NLP-technieken
  • (Levens)loopbaancoaching
  • Waardengericht coachen
  • Driegesprekken
  • Rollenspelen
  • Live online coachen
  • Fair-witness coachhouding
  • Redderspatronen & nooduitgangen
  • Omgaan met eigen emoties
  • Primaire en verstoten subpersonen
  • Oppervlakkige en diepe overtuigingen van de coach
  • Overdracht en tegenoverdracht
  • Bezieling en drijfveren van de coach
  • Je profilering en loopbaan als coach

   

  ‘Ik ben de Post-HBO coach opleiding gestart met een tweeledig doel, namelijk mijn eigen ontwikkeling en de mogelijkheid om te werken als coach. Op beide punten heeft het mijn verwachtingen overtroffen.’
  Rapport CEDEO klanttevredenheidsonderzoek

  Bekijk onze serie demonstratievideo’s Coachen op de zes ontwikkelingsniveaus op YouTube:

 • Opleiding Teamcoaching voor Managers

  Coachend begeleiden van groepsdynamica en systemische wetmatigheden in teams

  Het coachen van een team waar je zelf als manager onderdeel van uitmaakt, binnen het grotere systeem van de organisatie, is geen sinecure. Om de groepsdynamieken te begeleiden naar samen leren en ontwikkelen, heb je zowel inzicht nodig in teamontwikkeling en systemische wetmatigheden, als praktische tools en handvatten om hiermee om te gaan. Daarnaast vraagt het van jou als manager de bereidheid om jouw houding en gedrag binnen de groepsdynamiek van het team- en organisatiesysteem diepgaand te onderzoeken.
  In de opleiding ‘Teamcoaching voor managers’ krijg je inzicht in teamontwikkeling, groepsdynamica en systemische wetmatigheden binnen teams en organisaties. Je krijgt praktische handvatten om je team resultaatgericht en empathisch te coachen. Je leert zowel boven de waterlijn coachen op zichtbare gedragsverandering en meetbare resultaten, als onder de waterlijn op emoties en overtuigingen die de gewenste verandering in de weg staan.
  Gedurende de opleiding pas je het geleerde direct toe in je eigen praktijksituatie aan de hand van concrete en uitdagende praktijkopdrachten.

 • Opleiding Coachend Leiderschap

  Haal het beste uit je team, je medewerkers en jezelf als manager!

  Wil je het beste uit je team en medewerkers halen? Wil je je professioneel én persoonlijk ontwikkelen als coachend leidinggevende?

  In de opleiding ‘Coachend leiderschap’ neem je je persoonlijk leiderschap als manager stevig onder de loep, ontwikkel je je coachingscompetenties en leer je hoe je systemisch kunt interveniëren binnen de groepsdynamiek van het team en de ontwikkelingen binnen de organisatie.
  Je krijgt praktische handvatten om gelijktijdig te bouwen aan eigenaarschap, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid en krijgt inzicht in welke voorwaarden hiervoor nodig zijn binnen de organisatie. Gedurende de opleiding pas je het geleerde direct toe in je eigen praktijksituatie aan de hand van doelgerichte en verdiepende praktijkopdrachten.

 • Cursus Praktische Coachingsvaardigheden, Europees EMCC en NOBCO erkend

  Leer mensen in beweging te zetten vanuit de coachingsprincipes, en ontwikkel een coachende gespreksstijl.

  Europees geaccrediteerde training voor praktische coachingsvaardigheden

  Een effectieve manager, adviseur of professional kan schakelen tussen meerdere gespreksstijlen. In de cursus ‘Coachingsvaardigheden’ voeg je de coachende gespreksstijl toe aan je repertoire. Voor deze stijl moet je een aantal gewoontes loslaten, zoals adviezen en oplossingen geven vanuit jouw kennis en kunde, en problemen willen aanpakken op jouw eigen manier. Deze stijl daagt je uit tot een coachende houding, en vraagt om het ontwikkelen van je coachingsvaardigheden en het beheersen van een palet aan praktische coachingstechnieken.

  Met de coachende gespreksstijl leer je je medewerkers, klanten of collega’s om hun problemen en dilemma’s zelf proactief op te lossen vanuit hun kennis en kwaliteiten. Je ondersteunt hen in hun groei en ontwikkeling, zodat zij zich maximaal kunnen inzetten voor de organisatie of het project waarin ze werkzaam zijn.

  Tijdens de cursus heb ik geleerd theorieën te vertalen naar praktische vaardigheden. Ik merk dat ik hierdoor nu met veel meer zelfvertrouwen aan het coachen ben!

            Annelies Koning

 • Executive coaching

  De beste spelers verdienen de beste coach

  In onze visie vaart elke directeur of manager wel bij executive coaching. Een coach helpt je om regelmatig een pas op de plaats te maken en je koers te bepalen. Hij confronteert je met je zwakke kanten en ineffectieve gewoontes en ondersteunt je bij het aanboren van je krachtbronnen, je bezieling en inspiratie.
  Zo wordt executive coaching als het ware een regelmatige onderhoudsbeurt voor jezelf, zodat je machine geolied en je energieniveau op pijl blijft. Hoe meer je in de wind staat als manager, hoe belangrijker het is om ook aandacht te besteden aan je ontwikkeling. Stephen Covey noemt dit ‘de zaag scherp houden’. Blankestijn & Partners gunt juist de productieve en goed presterende managers een ervaren en bezielde coach.

  Kernpunten

  • Diepgaand en praktijkgericht werken aan je persoonlijke leerdoelen
  • Coachingstrajecten van 5 tot 10 bijeenkomsten

Welke leiderschap opleiding past bij jou?

Wil je graag meer informatie of hulp bij het kiezen van de juiste opleiding? Voor jou of voor jullie organisatie?
Wij denken graag met je mee.

Ervaringen van cursisten

Meer ervaringen

Onze opleidingen bieden erkende kwaliteit en diepgaande impact

Gratis download

E-Book: Het Stermodel voor coaches, trainers en teamcoaches

Inzicht en werkvormen over de methodiek van het Stermodel

Download e-book
E-Book: Het Stermodel voor coaches, trainers en teamcoaches